Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş İçişleri Bakanı Muammer Güler, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. - Galatasaray Haberleri

        İçişleri Bakanı Muammer Güler, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. LİG TV'de yayınlanan Maraton adlı programa bağlanan Güler şunları söyledi:

        "Ülkenin önemli derbisinin böyle bitmiş olması üzüntü verici. Kanun çerçevesinde değerlendirmek zorundayız. TFF'nin maçla ilgili alacağı kararlar yetki sınırımızda değil. Şimdi maalesef seyircinin sahaya girmesi nedeniyle maç tatil edildi. Öngürülmeyen bir durum. Stattaki kameralarla tespit edilen herkesle ilgili gereken yapılacak. Maça girmekten men ettiğimiz kişileri yeniden stada sokmayacak bir sistemi kurmayı hedefledik. Bununla ilgili bir çalışma var. Kamera sistemi çok kısa sürede kullanılacak. Çıkan olaylarda 66 gözaltı var. Polis teşkilatı olarak gerekeni yapacağız. Olayın başka boyutları var. Organize olup olmadığı konusuna bakacağız. Elbette ki burada müeyyidelerin caydırıcı şekilde uygulanması lazım. 4 binin üzerinde men kararı var. 4582 kişi hakkında men kararı verdik Men kararı alınan 2100 kişinin karakola gelip imza vermesiyle ilgili caydırıcı bir durum olmadı. Bununla da ilgileneceğiz."

        BAYKAN: STATTA 3 KAPI KIRIK

        Gençlik ve Spor Genel Müdür Mehmet Baykan, Beşiktaş ile Galatasaray oynanan derbi maçın çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalmasının ardından açıklamalarda bulundu.

        Yayıncı kuruluşda yayınlanan Maraton programına bağlanan Mehmet Baykan, karşılaşma öncesinde birçok tribünde kapıların ve kilitlerin kırıldığını, taraftarların üzerini arasmı için kullanılan 8 adet dedektörün de etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

        Canlı yayında açıklamalar yapan Mehmet Baykan, "Taraftarların stada bileti elinde olarak gelip güvenlik noktalarından geçiş yapması gerekirdi. Tüm müsabakalarda bu tedbir söz konusu. Doğu Tribün tarafında 10 kapının kilitleri kırık, 3 kapı tamamen kırık. 8 tane de bilet okuyucusu yani turnike devreden çıkartılmış durumda. Bu demektir ki, bu şekilde yüklenme yapılarak, güvenlik noktalarını atlayarak ve kapılardaki güvenlik görevlilerinin de görevlerini yapamaz noktaya getirerek içeri giren seyirci söz konusu. Pazar sabahı Biletix'in sattığı bilet sayısı 28 bin. Beşiktaş Kulübü'nün sattığı 18 bin kombinesi var ve ilave olarak kombine sahiplerine verilen birer bilet var. Yaklaşık 65-66 bin bilet yapıyor. Kulübün açıkladığı seyircis sayısı 76,127. Aradaki fark için kulüp tarafından Pazar günü Biletix'ten tekrar satışa sunulan biletleri söyleyebiliriz" dedi.

        Konuşmalarını sürdüren Baykan, "Statta boş kalması gereken merdivenlerin tamamının dolu olduğunu görüyorsunuz. Biletsiz giren kişi sayısını söyleyecek durumda değilim ama böyle bir kitle söz konusu. Aynı zamanda da Batı tarafında da protokol bölümünü olduğu yerde 3 tane kapı kırık. Şimdi statlarda özel güvenlik mi görev yapmalı, resmi güvenlik mi görev yapmalı tartışması bu durumda ortaya çıkıyor. Bununla ilgili de verilmiş karar var. 8 adet de dedektörün devreden çıkarıldığı bilgisi var. Dolayısıyla ortaya çıkan tablonun organize mi olduğu, yoksa kendiliğinden gelişen bir haraket mi olduğunun ortaya konulması gerekiyor. O turnukilerin kablosu kesilirse, gerek sahte biletle gerekse açık bir kapı gibi insanlar içeri girerler, insanların oturdukları yerlerde tespit yapamazsınız" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ