Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Spor Güvenliği Eğitimi tamamlandı - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, Türk Telekom Arena'da 12 Ağustos'ta başlayan ve 5 gün süren eğitimlerin, UEFA Güvenlik Sorumlusu Kenny Scott ve UEFA Danışmanı Steve Frosdick tarafından verildiği bildirildi.

        Eğitimlerin son gününde düzenlenen sertifika törenine katılan TFF Genel Sekreteri Emre Alkin'in, öncellikli hedeflerinin müsabakaların sağlıklı ve huzurlu ortamlarda oynanması ve izlenebilmesi olduğunu vurgulayarak, "Buna yönelik çalışmalarımızdan biri de Spor Güvenliği Eğitimi. Tüm bunların amacı ailelerimizin ve sporu seven seyircilerimizin statlara gelişini artırmak. Kulüplerimiz, risk oluşturulabilecek kişilerin statlara girişinin önlenmesinden sorumlu olacaklar. Bu nedenle kulüp güvenlik personeli ile özel güvenlik görevlilerinin eğitimi büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandığı belirtildi.

        Açıklamada, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a göre, kulüplere, birinci güvenlik çemberinden itibaren seyircilerin yönlendirilmesi, bilet kontrolü, tahliye alanlarının boş bırakılması, sahaya girmeye çalışacak riskli taraftarların ve haklarında seyirden yasaklanma tedbiri bulunanların engellenmesi, kulüpler tarafından atanan kulüp güvenlik sorumlusu tarafından, kulüp görevlileri ve özel güvenlik marifetiyle koordine edilmesi görevi yüklediği vurgulandı.

        Ayrıca, özel güvenlik görevlilerinin spor güvenliği eğitimi alanında ikinci eğitimden geçirilerek sertifikalandırılması zorunluluğu bulunduğu kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ