Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa UEFA Disiplin Komitesi, beraat eden Emenike ve Sezer Öztürk üzerinden Fenerbahçe'ye yüklendi - Futbol Haberleri

        HTSPOR / Ahmet Selim KUL

        Fenerbahçe yönetimi yaptığı savunmanın ardından UEFA Disiplin Komitesi’nin vereceği kararı

        beklemeye çekilirken toplantıda yapılan konuşmaların da perde arkası yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

        Buna göre Sarı-Lacivertliler’in ceza almasına sebep olabilecek en önemli konu olarak; mahkemede beraat eden futbolculardan Emenike’nin Karabük’ten ve Sezer’in de Eskişehir’den transferleri görünüyor. F.Bahçe’nin 2 yılmen edilmesini isteyen rapor,mahkeme kararları esas alınarak hazırlanmış olsa da Disiplin Kurulu üyelerinin özellikle bu iki oyuncunun transferleri üzerinde durdukları ve Fenerbahçeli yöneticileri suçladıkları öğrenildi. Diğer konularla ilgili raporda ciddi deliller ve ortada futbolcu ile hakemler bulunmadığı için, transferde usulsüzlük konu başlığı altında ceza verilebileceği kulislerde konuşuluyor. F.Bahçe konuyla ilgili de Avrupa’da yıllardır bu tip transferlerin yapıldığını savundu ve en güçlü örnek olarak Mario Götze’nin sezon bitmeden Dortmund’dan B.Münih’e transferini gösterdi.

        ‘DELİL OLMADAN F.BAHÇE’NİN KADERİYLE OYNAYAMAZSINIZ’

        Bu arada Aziz Yıldırım’ın duruşmada dik bir duruş gösterdiği ve bildiğimiz görüntüsünden taviz vermediği öğrenildi. Yıldırım’ın, Disiplin Komitesi Başkanı ve üyelerine “Biz masumuz. Bizi suçlayabilecek hiçbir deliliniz yok. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Sadece Tahkim

        Kurulu’na, CAS’a, AİHM’e gitmeyeceğiz. Eğer Disiplin Kurulu gibi çok ciddi bir kurumdan adil

        bir karar çıkmazsa İsviçre Mahkemeleri’ne kadar gideceğiz. Burada 105 yıllık bir camia var.

        Elinizde ciddi bir delil olmadan bu kulübün kaderiyle oynayamazsınız” dediği ortaya çıktı.

        DURUŞMADA YÜKSEK TANSİYON

        Fenerbahçe’nin UEFA merkezine giderek yaptığı tarihi savunma esnasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Duruşmanın ilk bölümünde savunmasını yapan başkan Aziz Yıldırım, müfettiş Palacios’un savunduğu bazı güçsüz iddialar karşısında sinirlenerek sesini yükseltti. Ayrıca duruşmanın geri kalan bölümünde de diğer yönetici ve avukatlar da hukuki açıdan vasat iddialar karşısında sakinliklerini koruyamadı. Fakat bu yaşanılanlara rağmen duruşma normal seyrinde devam etti ve beklenilen verimli savunma gerçekleşti.

        YÖNETİMİN ORTAK DÜŞÜNCESİ: HER ŞEYİ YAPTIK

        UEFA Disiplin Kurulu’nun Fenerbahçe ile ilgili son kararını vermesinin arefesinde yapılan duruşma Sarı-Lacivertli kurmaylar için oldukça başarılı geçti. Bu durumun kesinlikle adaletli olmadığına inanan Fenerbahçeli yöneticiler, savunmanın hazırlanma sürecinden sunumuna kadar ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını düşünüyorlar. Bu konuda alanında dünyanın en iyi avukat grubuyla anlaşan ve bu durum ortaya çıktıktan sonra geceli gündüzlü çalışan yöneticiler, davaya müdahil olmayan yöneticilerin dahi Nyon’a gelerek destek vermelerinden ötürü vicdanen kendilerini rahat hissediyorlar. Fenerbahçe’yi savunulabilecek en iyi şekilde savunduklarına inanan Aziz Yıldırım ve kurmayları son olarak ise lehte bir karar çıkması için beklentilerini sürdüyorlar.

        KARAR NE ZAMAN?

        Her ne kadar Fenerbahçe ile ilgili kararın bugün veya yarın açıklanacağı belirtilse de Sarı-Lacivertli yöneticiler hiçbir ihtimali atlamadan çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk aşamada Disiplin Kurulu’ndan olumsuz bir karar çıkması halinde bile Fenerbahçeli yöneticiler Porto örneğini göz önünde bulundurarak davayı Tahkim Kurulu’na taşımak için gerekli hazırlıkları yapıyor. Fenerbahçe kanadı bu konuda tüm yolları denemeyi şimdiden göze almış durumda. Tüm bunların yanı sıra dava Tahkim Kurulu’na taşınsa dahi 15 Temmuz öncesinde net karar verilmiş olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ