Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta merak edilen soru cevabını buldu - Beşiktaş Haberleri

        Önder Özen, Akaretler'deki kulüp binasında, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da katılımıyla düzenlenen törende 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

        Törenin ardından açıklamalarda bulunan Orman, futboldaki işlerin daha profesyonel bir hale gelmesi gerektiğini belirterek, "Beşiktaş Futbol Takımı'nın bütçesi önümüzdeki sezon 100 milyon doların üstüne çıkacaktır. Bu bütçedeki kulübün bireysel isteklerle, izleme ve araştırma yapmadan bir organizasyonun içinde olması mümkün değil. Artık futbol büyük bütçelerle hareket eden bir durumdadır. Beşiktaş'ın artık bir futbol direktörü vardır, o da Önder Özen'dir" dedi.

        Futbolda tüm birimlerden sorumlu kişinin Özen olacağını kaydeden Orman, "A takımın yanında buna altyapı, izleme de dahildir. Özen, yönetim kuruluna karşı sorumlu olacak. Bilgi birikimi ve vizyonu itibariyle bu işe uygun olduğunu düşündüğümüz kişidir. Üç senelik kontrat yaptık" diye konuştu.

        Beşiktaş'ın futbolda bu sezonu başarılı geçirdiğini savunan başkan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bunu skorsal olarak söylemiyorum. Yükümlülükler açısından ve güveni tekrar kazanma açısından söylüyorum. Artık futbol daha profesyonel bir yapıya ulaşacak. Yapılacak transferler ve teknik direktör konusu Önder Özen'in inisiyatifiyle, bir ekip çalışması içinde olacaktır. Ekip çalışması olacak. İlklerin kulübü olan camiamızda herkesin Önder Özen'e destek olmasını rica ediyorum. Büyük kulüp farklı şeydir. Beşiktaş büyük kulüptür. Beşiktaş'ın oynadığı rakiplerin taraftarı kadar takımımızı karşılamaya giden vardır. İnsanların egolarını tatmin etmek için futbolla ilgilenmek yapabilecekleri bir iş değildir. Dünyanın her yerindeki uygulamalar bizim yaptığımız şekildedir."

        "ANA HEDEF AVRUPA'DA KUPA KALDIRMAK"

        Siyah-beyazlı kulübün başkanı, başkan olmasındaki ana hedeflerinden birisinin Avrupa'da kupa kaldırmak olduğunu dile getirdi.

        "Avrupa'da kupa kaldırmak istiyorum" diyen Orman, "Başkan olarak tam anlamıyla kurumsal yapı üzerinde bu kupayı kaldıracağıma inanıyorum. Bu kupayı biz kaldıracağız. Türkiye'de değil Avrupa'da kaldıracağız. Bizim içimizdeki hırs budur. Beşiktaş'ın başarılı olacağı düzeni kurmak zorundayız. O kupayı kaldırdığımızda taraftarlar ve yöneticiler de mutlu olacaktır. Bu bireysel mutluluk ve şahsi egolar üzerine kurulmayacak bir konudur" ifadelerini kullandı.

        ÖZEN'İN YETKİSİ

        Teknik direktör seçiminde Önder Özen'in ne kadar etkili olacağı yönündeki soruyu Fikret Orman, şu şekilde yanıtladı:

        "Teknik direktör, futbol direktörüne bağlı olarak çalışacak. Futbol direktörü de yönetim kuruluna karşı sorumlu olacak. Teknik direktörle ilgili görüşmeleri futbol direktörü yapacak. Avantajlarıyla, dezavantajlarıyla yönetim kuruluna sunacak. Yönetim kurulu da karar verecek. Fikrin gerçek sahibi futbol direktörü olacak. Futbolla alakalı iyinin ve kötünün sorumlusu futbol direktörü olacak. Teknik direktörün işi A takımı ile ilgili."

        "KULÜP DİSİPLİNİNE İHTİYAÇ VAR"

        Beşiktaş'ın futbol direktörü Önder Özen ise bu görevin altının Türkiye'de fazla doldurulmadığını ifade etti.

        Özen, şöyle konuştu:

        "Futbol direktörlüğünün altını doldurmak ben ve arkadaşlarımın işi. Transfer bütünlük gerektiren, kulübe yakın insanların yapabileceği bir iş değil. A takımında görev yapan teknik direktörün tek başına yapabileceği iş de olmaz. Bir izleme bölümümüz olacak. Benim pozisyonumun gerektirdiği işlerden biri öz eleştiri yapmak. Kulüp disiplinine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu konuda çalışmalar yapacağız. Kontratım 3 sene ama kendime verdiğim süre 18 ay. Düşündüklerimi yapamadığıma kanaat getirirsem kontratımız çekmecelerde kalır. Vedalaşırız, öpüşür ayrılırız. Üç sene sonunda daha önce belirlenen şemayı benden sonraki profesyonellere bırakmak istiyorum. Ondan sonra Beşiktaş lale dönemini yaşasın."

        FENERBAHÇE'DE GÖREV YAPMASI KONUSU

        Önder Özen, daha önce Fenerbahçe'de görev yapması ve teknik direktör olma düşüncesinin olup olmadığı yönündeki soruya şöyle cevap verdi:

        "Teknik direktörlükte gözüm var. Türkiye'de 750 teknik direktör var, biri benim. Bunu bir gün yapacağım. Ama Beşiktaş'ta olmayacağım. Beşiktaş teknik direktörlüğünde gözüm yok, haddime de değil. Benim için Beşiktaş teknik direktörlüğü kolay ulaşılabilecek pozisyon değil. Beşiktaş teknik direktörlüğü iki anlayıştan birini iyi temsil etmeli. Uluslararası başarıya ulaşmış, 56-57 yaşlarında, olgunlaşmış biri olmalı. Bunların hiçbirini yapmamışsa, yapma potansiyeli olan biri olmalı. Benim henüz buraya aday olacak potansiyelim yok. Bu konuda garanti verebilirim. Önder Özen bir gün üst düzeyde teknik direktörlük yapacaksa, bu Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra olacaktır. Fenerbahçe, eğitim almama yardımcı olan bir kulüptür. Ama 1992 yılında Eskişehirspor'a transferim gerçekleşmedikten sonra küstüm. O dönemden beri vatansızım."

        "Bomba transfer" yapıp yapmayacakları yönündeki soru üzerine de Özen, "Bomba transfer karşı olduğum bir iş. Bombanın sahada yeri yok. İzleme komitesi ciddi bir portföy hazırlamış. Ulaşılabilir oyuncular var, ulaşılamaz oyuncular var. Ulaşılamaz oyuncuların üstünü çizip ulaşılabilir oyuncular üzerinde çalışıyoruz. 24 kişilik Beşiktaş A takımı kadrosu olacak. Bunu 8-8-8 olmak üzere 3 kategoriye ayıracağız. İlk 8 uluslararası standartlara sahip olacak. İkinci 8, A milli ve ümit milli kalitesinde olacak. Son 8'de en az 4 tane Türk oyuncunun yanı sıra 4 tane de öz kaynaktan çıkmış oyuncu şeklinde olacak" ifadelerini kullandı.

        "BAŞARI TARİFİM KUPA DEĞİL"

        Önder Özen, Beşiktaş'ta başarı tarifinin kupa olmadığını ifade etti.

        Kupa kaldırmak istediğini vurgulayan Özen, bu tür göreve gelen herkesin olumlu sözler söylediği, ancak yapmakta zorlandığının ifade edilmesi üzerine, "Beşiktaş'ta daha önce görev yapan arkadaşlar benim pozisyonumda olmadığı için bir şey söylemiyorum. Daha önceki profesyoneller bunu tarif etmiş olabilirler. Başarıp başaramayacağımı bilmiyorum. Öğrenmeye gayret edeceğim" diye konuştu.

        "AYBABA BAŞARILI OLDU"

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbol takımının 2012-2013 sezonunu başarıyla tamamladığını, en büyük etmenlerden birisinin de teknik direktör Samet Aybaba olduğunu söyledi.

        Önder Özen'in futbol direktörlüğüne getirilmesiyle ilgili Akaretler'deki kulüp binasında düzenlenen törende Samet Aybaba ile yolların ayrılması konusundaki soruları yanıtlayan Orman, "Samet hoca Beşiktaş camiasının yetiştirdiği önemli değerlerden birisidir. Beşiktaş'a antrenör olurken çok cesaretli bir şekilde gelmiştir. Beşiktaş geçmiş sezonda çok başarılar elde etmiştir" diye konuştu.

        Kulübün zor bir süreçten geçerek başarılı olduğunu savunan siyah-beyazıl kulübün başkanı Orman, "Çok belirsizlikler vardı. Oyuncuların iki üç sezondan birikmiş alacaklarının yanı sıra bunları alıp alamayacakları yönünde soru işaretleri vardı. 'Beşiktaş ilk 10'a girer mi?' düşüncesi vardı. Bugün elde ettiği derece başarıdır. Başarı varsa en büyük etmenlerden biri teknik direktörümüzdür. Yönetim kurulumuz ve teknik direktörümüz başarılı sezon geçirmiştir" ifadelerini kullandı.

        Takıma teknik direktörlerin gelip gittiği yönünde haberler çıktığını hatırlatan Fikret Orman, şunları söyledi:

        "Biz bugüne kadar hiç böyle bir ilişkinin içinde olmadık. Maalesef duygusal günler yaşıyoruz. İnsanlar gelirken büyük sevinçle gelirler. Ayrılmak da zordur. 'Samet hocamızla görüşelim, sezonu değerlendirelim' derken, Samet hoca, Ahmet Kavalcı ile görüşüp; kendisiyle görüşmemize gerek olmadığını, avukatıyla görüşmemiz gerektiğini söylemiş. Sanıyorum bugün avukatı gelecek ve görüşeceğiz. Samet Aybaba camianın önemli değeridir. Altı sene gibi uzun dönem kaptanlık bandını koluna takmış kişidir. Önemli teknik direktördür. İyi ilişkiler içinde çalıştık. Samet hocanın bundan sonra da Beşiktaş için bu değeri devam edecektir. Maalesef bunlar polemik haline getirilmiş şeylerdir. Aybaba bizim büyüğümüzdür. Aramızda kırgınlık olmaz."

        Aybaba'nın şu an kulübün sözleşmeli teknik direktörü olduğuna dikkati çeken Orman, buna rağmen yeni çalıştırıcı konusunda şu ifadeleri kullandı:

        "Samet hoca takımın kontratlı hocasıdır, fesih durumu yoktur. Bunlar netleşsin Önder Bey (Özen) ve ekibi çalışmalara başlayacak. Neredeyse dünyanın en önemli hocaları Beşiktaş'a geldi. Yardımcıları da onlardan daha meşhurları oldu. Bunlar bir yerde hoşuma gidiyor. Geçen sene hiç kimse Beşiktaş'a gelmeye cesaret edemezken, bunların konuşuluyor olması ben ve taraftar açısından hoş bir şey."

        Fikret Orman, takımın başına gelecek kişinin Samet Aybaba ve öncekiler gibi büyük bir isim olacağını ifade etti.

        "ÇEBİ DOĞRU YAKLAŞIMDADIR"

        Kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi'nin, Samet Aybaba'nın henüz sözleşmeli teknik direktörleri olduğu yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Orman, şunları kaydetti:

        "Ahmet Nur Çebi inanılmaz derecede başarılı bir yöneticimizdir. Bugüne kadar Beşiktaş'ta bir şeyler yapıldıysa bunda emeği olan yönetim kurulu üyeleri ile beraber Ahmet Bey'in payı büyüktür. Ahmet Nur Çebi ile çok iyi ekip oluşturduk. Kendisiyle çalışmaktan Beşiktaş başkanı olarak çok mutluyum. Aynı konumuyla devam edecektir. Çebi aynı zamanda icra kurulu başkanıdır. Hukuki ve mali konularla alakalı işlere baktığı için doğru yaklaşımdadır. Samet Aybaba, Beşiktaş'ın kontratlı hocasıdır. Kontratı hukuki olarak feshedilmediği sürece ikinci başkanımız doğru ifade etmiştir."

        Futbol komitesi içinde yer alan Ahmet Kavalcı'nın da önemli başarım gösterdiğini anlatan siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Futbol A takımının başarılı sezon geçirmesinde büyük payı vardır. Deniz Atalay ve eski yöneticimiz Tamer Kıran da kader birliği yaptığımız arkadaşlarımızdır. İnşallah beraber de olacağız" ifadelerini kullandı.

        TRANSFER KONUSU

        Süper Lig'de sezonun yeni bittiğine dikkati çeken başkan Orman, "Artık yeni yapılanmamıza başlayacağız. Geçmiş sezondaki durumda değiliz. İzleme ekibimiz geçen seneden başlayarak çalışmalar içinde bulundu. Artık bizim hangi mevkilerde ne transfer yapacağımız, alternatifleriyle beraber hazır vaziyettedir. Yeni hoca ve ekibiyle birlikte bunlar şekillenecek şeyler" diye konuştu.

        Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte çok önemli adımlar attıklarına inandığını kaydeden Orman, transfer konusunda şunları söyledi:

        "Transferler yapıldığı zaman bomba oluyor, sahaya geldiğinde ayrı bomba oluyor. Mesele, başarılı olacak, rakiplerini ezecek ve Beşiktaş duruşuyla oynayan oyunculardan bir kadro oluşturmaktır. Geçen sene önemli adımlar attık. Zevk veren bir futbol oynadık. Rakiplerimiz dahil, Beşiktaş'ı izlenir hale getirdik. Bu sezon daha disiplinli, aynı görüntüde çok başarı göstereceğimize inancım tamdır."

        TOPLANTIDA İLGİNÇ AN

        Toplantı sonunda ilginç bir an da yaşandı. Önder Özen, kendisine sorulan "Siz 'Tanrı Parçacığı' mısınız? Sizden önce bir sürü kişi bunları anlattı. Bunların gerçekten olacağına inanıyor musunuz? Ayrıca geçtiğimiz gün NtvSpor'daki programınızda orada çalışmaya devam edeceğinizi söylediniz. Yalan mı attınız?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

        "Canlı yayında bana soruldu. Beşiktaş ile henüz anlaşmadığım için böyle cevap verdim. Fenerbahçe'de yardımcı antrenördüm. Bir şey anlatmadım. Beşiktaş'ta görev yapan arkadaşlar, bunu tarif etmiş olabilirler. Ben başaracağımı sanıyorum. "Tanrı Parçacığı" olmakla ilgili ise, Allah korusun diyebiliyorum. Tanrı Parçacığı çok iddialı bir şey. Benim öyle bir iddiam yok. Futbolu ülkede birçok kiş biliyor, öğreniyor. Ben öğrenmek için gayret ediyorum."

        özen

        Stat olarak Beşiktaş'ın maddi anlamda gereksinimleri var. Bunun önemli kısmı gişe gelirleridir. Nereden gelecekse benim tercihim orasıdır. Vatansızız dedik ama duygusuz değiliz. Beşiktaş'ın çok önemli bir taraftarı var. Benim isteğim tabii ki Beşiktaş'ın kompakt olarak bulunabileceği bir yerdir. Transfer bombasına ben ezelden beri karşıyım. Bombanın sahada işi yok. Beşiktaş scout ekibi önemli bir liste çıkarmış. Ulaşılabilecek isimler var, ulaşılamayacak olanlar var. Bu sene işimiz çok zor. Önce 31 Mayıs'ta sözleşmesi biten oyuncularla ilgili bir çalışma gerekir normalde. Onlar üzerinden bir çalışma yapacağız. 3 sene sonra ne olacağını da söyleyeyim. 24 kişilik A takım olacak. 3'e böleceğiz. İlk 8, uluslarararası standartta olacak. İkinci 8'de ulusal oyuncu. Üçüncü 8'de potansiyel vaat eden özkaynaktan çıkmış oyuncular olacak. Yani bizim bombalarla işimiz yok. Başkan , kupa hedefini söylerken benim sözleşme sürem üzerinden söylemedi. Benim başarı tarifim kupa değil. Teknik direktörümüz, oyuncularımız kaldırsın. Ben de alkışlayayım. Beşiktaş'ın özkaynakları var. Çalışmaları daha nitelikli hale getirmeye çalışacağız. Oyuncular devam edebiliyorsa devam. Olmuyorsa stop.

        Toplantı sonunda ilginç bir an yaşandı. Önder Özen, kendisine sorulan "Siz 'Tanrı Parçacığı' mısınız? Sizden önce bir sürü kişi bunları anlattı. Bunların gerçekten olacağına inanıyor musunuz? Ayrıca geçtiğimiz gün NtvSpor'daki programınızda orada çalışmaya devam edeceğinizi söylediniz. Yalan mı attınız?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ