Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Gençlerbirliği İnönü'ye gollü veda... Beşiktaş, tarihe geçen İnönü Stadı'ndaki son maçta Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. Puanını 58'e yükselten Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Perdeyi Veli açtı. Olcay farkı ikiye çıkardı. İlk kez 1947'de Süleyman Seba'nın - Futbol Haberleri

        İnönü'ye gollü veda... Beşiktaş, tarihe geçen İnönü Stadı'ndaki son maçta Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. Puanını 58'e yükselten Kara Kartal, Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürdü. Perdeyi Veli açtı. Olcay farkı ikiye çıkardı. İlk kez 1947'de Süleyman Seba'nın gol sevinci yaşadığı İnönü'deki son golü Holosko attı.

        BEŞİKTAŞ - GENÇLERBİRLİĞİ KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI HTSPOR ARENA'DA... HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

        BEŞİKTAŞ: 3 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0

        Stat: BJK İnönü

        Hakemler: Barış Şimşek, İsmail Köse, Mehmet Metin

        Beşiktaş: Cenk Gönen, Hilbert, Sivok, Escude, Emre Özkan, Holosko (Dk. 83 Erkan Kaş), Veli Kavlak, Necip Uysal (Dk. 88 Hasan Türk), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 89 Mehmet Akgün), Mustafa Pektemek

        Gençlerbirliği: Ferhat Kaplan, Cem Can, Aykut Demir, Ahmet Yılmaz Çalık, Curri (Dk. 46 Doğa Kaya), Petrovic, Azofeifa (Dk. 55 Ekigho), Tosic, Jimmy Durmaz, Zec (Dk. 77 Lekic), Vleminckx

        Goller: Dk. 14 Veli Kavlak, Dk. 45 1 Olcay Şahan, Dk. 73 Holosko (Beşiktaş)

        Sarı Kartlar: Dk. 17 Tosic, Dk. 62 Vleminckx, Dk. 69 Doğa Kaya (Gençlerbirliği), Dk. 34 Emre Özkan, Dk. 45+2 Olcay Şahan, Dk. 58 Hilbert (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        9. dakikada Beşiktaş organize bir şekilde geldi. Sağdan Olcay'ın yerden ortasında ceza alanı önünde topla buluşan Oğuzhan, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Veli'nin önüne bıraktı. Bu futbolcunun sert şutunda, top üstten auta gitti.

        14. dakikada Veli, bu sefer güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. Gençlerbirliği savunmasının uzaklaştıramadığı topu alan Veli, ceza alanı önünde sert vurdu, üst direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

        18. dakikada Hilbert'in sağdan ortasına, ceza alanı içinde topla buluşan Holosko'nun kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        29. dakikada Hilbert, güzel hareketlerle sağdan ceza alanına girdi. Alman futbolcu, son çizgiye inmeden yerden ortasını yaptı ancak Mustafa'nın boş pozisyonda dokunamadığı meşin yuvarlak taca gitti.

        32. dakikada Oğuzhan'ın sol çaprazdan kullandığı serbest atışta savunmanın arkasında boş pozisyonda meşin yuvarlakla buluşan Holosko, kötü bir kafa vuruşuyla topu auta gönderdi.

        36. dakikada Holosko'nun sağdan ortasında savunmaya çarpan topu önünde bulan Oğuzhan'ın yerden sert şutunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        45+1. dakikada Mustafa'nın pasıyla ceza alanına yakın bir yerde topla buluşan Olcay, ceza alanına girdiği anda güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

        Mücadelenin ilk yarısını siyah-beyazlı takım 2-0 önde tamamladı.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        49. dakikada Olcay'ın ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan vurduğu meşin yuvarlak, altıpasın içindeki Mustafa'nın önüne geldi. Mustafa'nın dönerek sert vurduğu top, savunmadan döndü. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa bir kez daha vurma imkanı bulan siyah-beyazlı futbolcu, topu az farkla auta attı.

        54. dakikada Olcay'ın pasıyla topla buluşan Holosko, ceza alanına girdiği anda yerden sert vurdu ancak kaleci Ferhat meşin yuvarlağı kornere çeldi.

        65. dakikada Necip'in pasıyla topla buluşan Oğuzhan'ın ceza alanı içinden şutunda, kaleci meşin yuvarlağa ayak koydu. Savunma daha sonra topu kornere attı.

        68. dakikada sağ kanatta topla buluşan Holosko'nun, kalecinin öne çıktığını gördüğü anda kaleye gönderdiği meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        73. dakikada Beşiktaş güzel bir organizasyonla farkı 3'e çıkardı. Mustafa ve Olcay'ın paslaşmasında ceza alanında son olarak meşin yuvarlağı Holosko aldı. Bu oyuncu yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0.

        89. dakikada kullanılan korner atışı sonrasında sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan'ın sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

        90+1. dakikada bu kez Hilbert sağ çaprazdan sert vurdu ancak meşin yuvarlak yine az farkla auta çıktı.

        Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'ndaki son karşılaşmasında Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti.

        MAÇTAN NOTLAR

        Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında oynanan ve yenilenecek BJK İnönü Stadı'ndaki son maç olma özelliği taşıyan karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Dolmabahçe, yıkılıp yeniden yapılacak stattaki son karşılaşma öncesi adeta tarihi günlerinden birini yaşadı. Beşiktaş formaları ve bayrakları ile maça gelen 32 bin taraftar, son resmi maçta BJK İnönü Stadı tribünlerini tamamen doldurdu. Çok sayıda taraftar da stada giremedi.

        FUTBOLCULAR ÇİÇEK ATTI

        Beşiktaşlı futbolcular, ısınmak için sahaya çıktıktan sonra tribünlere giderek, taraftarlara çiçekler attı.

        Siyah-beyazlı taraftarlar da futbolcuların bu jestine alkışlarla karşılık verdi. Öte yandan kapalı tribünde üzerinde "Çocukluğum, kavgalarım, hüzünlerim, sevinçlerim, hoşçakal gözüm, hoşçakal" yazılı pankart açıldı.

        BİBER GAZI SAHAYI DA ETKİLEDİ

        Karşılaşma öncesi Beşiktaş'ta çıkan olaylar, stat çevresinde de sürdü. İlçe merkezinden stada doğru gelen taraftarlar, tepkilerini stat çevresinde de devam ettirdi. Bunun üzerine emniyet güçleri yeniden biber gazı kullandı. Bu sırada gazın etkisi stat içinden de hissedildi. Tribünlerde bulunan taraftarlar bu duruma tepki gösterdi. Bu sırada eski açık tribünde bulunan taraftarların bir kısmı kapalı tribüne geçti.

        "BELEŞTEPE"NİN DE SON MAÇI

        BJK İnönü Stadı'nın üst kısmında bulunan ve "Beleştepe" diye adlandırılan bölüm de son maç öncesi tamamen doldu. Tribünlerde bulunan taraftarlar, stadın bir bölümünü gören "Beleştepe"deki taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yaptı. "Beleştepe sana da veda" yazılı pankartlar asılırken, emniyet güçlerinin, bu bölümü boşaltma isteği tribünlerdeki taraftarların tepkisini çekti. Öte yandan karşılaşma öncesi motosikletli bir grup, sahanın çevresinde Türk bayrakları ile tur attı.

        NOSTALJİK TEZAHÜRATLAR

        Siyah-beyazlı taraftarlar, BJK İnönü Stadı'na geçmiş yıllarda söyledikleri tezahüratları yaparak veda etti. 1980'li yılların "1, 2, 3 gol yetmez Metin, Ali, Feyyaz atsın, Beşiktaşım şampiyon olsun" tezahüratını yapan taraftarlar, eski futbolcularını da unutmayarak, Daniel Amokachi, Fani Madida, İlhan Mansız, İbrahim Üzülmez, Mehmet Özdilek, Koray Avcı, Baki Mercimek, John Carew, Mattias Delgado, Ricardo Quaresma ve Pascal Nouma lehine tezahüratlarda bulundu. Karşılaşmayı kapalı tribünün üstündeki locadan izleyen Nouma, taraftarlarla karşılıklı tezahürat yaptı.

        CAVCAV VE GENÇLERBİRLİĞİ OYUNCULARINA ALKIŞ

        Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesi Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ve Gençlerbirliği futbolcularına sevgi gösterilerinde bulundu. Gençlerbirliği seyircileri için ayrılan bölümü jest yaparak, son maçta Beşiktaş'a bırakan İlhan Cavcav'ın, saha kenarından protokol girişine yürüyüşü sırasında siyah-beyazlı taraftarlar, deneyimli spor adamını alkışladı. Taraftarlar, ayrıca konuk ekip futbolcularını da alkışlarla tribüne çağırdı.

        NİANG'IN YERİNE HOLOSKO

        Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba, Gençlerbirliği karşısında sakatlığı bulunan Mamadou Niang'in yerine Filip Holosko'yu, sarı kart cezalısı Manuel Fernandes'in yerine de Necip Uysal'ı oynattı. Bu iki değişiklik dışında geçen haftaki Eskişehirspor maçının kadrosunu sahaya süren Aybaba, yedek kulübesinde ise McGregor, Dentinho, Gökhan Süzen, Ersan Gülüm, Mehmet Akgün, Hasan Türk ve Erkan Kaş'ı oturttu.

        AYBABA YİNE ISLIKLANDI

        Beşiktaş'ta taraftarların son haftalarda teknik direktör Samet Aybaba'ya gösterdiği tepki Gençlerbirliği maçında da sürdü. Taraftarlar, Aybaba'nın ismi anons edilirken, ıslıklarla protestoda bulundu. Öte yandan Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası'nda Galatasaray'ı yenerek birinci olan kız takımı, maç öncesi kazandıkları kupayla statta şampiyonluk turu attı.

        YAZICI UNUTULMADI

        Beşiktaş ve Gençlerbirliği futbolcuları, vefat eden Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı için sahaya "Başımız sağ olsun" yazılı pankartlar ile çıktı. Karşılaşma öncesi İbrahim Yazıcı ve Reyhanlı'da meydana gelen olayda ölenler için saygı duruşunda bulunuldu.

        3 PUANLA VEDA

        Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-0 yenen Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'na 3 puanla veda etti.

        Sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan tarihi statta başkent ekibini Veli Kavlak, Olcay Şahan ve Filip Holosko'nun golleriyle mağlup eden siyah-beyazlılar, puanını 58'e yükseltip, maç fazlasıyla ikinci sıradaki Fenerbahçe'yi yakaladı. "Kara Kartallar", UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma şansını son haftaya taşıdı.

        Beşiktaş, sezonun son haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

        İstanbul'dan puansız ayrılan Gençlerbirliği ise 44 puanda kaldı.

        SEBA UNUTULMADI

        BJK İnönü Stadı'nda ilk golü atan siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba, stada veda maçında unutulmadı. Siyah-beyazlıların 14. dakikada Veli Kavlak ile attığı gol sonrası Beşiktaşlı futbolcular, üzerinde "Süleyman Seba" yazan formayı tutarak gazetecilere poz verdi. Beşiktaşlı taraftarlar da maçın son anlarında Seba lehine tezahürat yaptı. Veli, bu sezon Süper Lig'de ilk golünü BJK İnönü Stadı'na veda maçında atmış oldu.

        GALİBİYET SERİSİ 3 MAÇA ÇIKTI

        Beşiktaş, Gençlerbirliği'nden aldığı 3 puanla galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Siyah-beyazlılar, 30. haftadaki 4-1'lik şok Akhisar Belediyespor yenilgisi sonrası, Orduspor (2-0) ve Eskişehirspor (2-1) müsabakalarının ardından Gençlerbirliği karşısında da kazanarak, bu sezon ikinci kez 3 maçlık seri yakaladı. Kara Kartallar, sezonun ilk yarısında da Medical Park Antalyaspor (5-3), Akhisar Belediyespor (3-1) ve Orduspor (2-1) maçlarında üst üste 3 galibiyet almıştı.

        OLCAY ŞAHAN'DAN 11. GOL

        Beşiktaş'ın bu sezonki en skorer ismi olan Olcay Şahan, Süper Lig'de 11. golünü Gençlerbirliği'ne attı. Maçın 45 1. dakikasında şık bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren Olcay, siyah-beyazlı formayı giydiği ilk sezonundaki 11 golünden 8'ini BJK İnönü Stadı'nda kaydetti.

        DOLMABAHÇE'DE 17 MAÇTA 8 GALİBİYET

        Gençlerbirliği maçıyla bu sezon iç saha maçlarını tamamlayan Beşiktaş, 17 karşılaşmanın 8'ini kazanabildi.

        BJK İnönü Stadı'nda 7 karşılaşmada beraberliği bozamayan "Kara Kartallar", 2 kez de yenildi.

        HOLOSKO 11 MAÇ SONRA ATTI

        Beşiktaşlı Holosko, Süper Lig'de 11 maç sonra golle buluştu. Ligde son golünü 21. haftada deplasmanda Sanica Boru Elazığspor filelerine gönderen Slovak futbolcu, gol sayısını 10'a yükseltti. Holosko'nun, attığı gol sonrası kendisiyle özdeşleşen "gangnam style" dansı yapması tribündeki taraftarları coşturdu.

        TARAFTAR RENK KATTI

        Beşiktaş'ın BJK İnönü Stadı'na veda maçına tanıklık eden 32 bin şanslı siyah-beyazlı taraftar, tribünlerde büyük coşku yaşadı. Bu sezon bilet fiyatı politikası nedeniyle kulüp yönetimiyle ters düşen ve derbiler hariç sezonun tamamında kapalı tribünü büyük ölçüde boş bırakan "Çarşı", BJK İnönü Stadı'ndaki son maçta adeta şov yaptı. Kapalı tribün önderliğindeki siyah-beyazlılar maç boyunca yaptıkları tezahürat ve tribün şovlarıyla tarihi maça renk kattı.

        CUMHURBAŞKANI GÜL MAÇA GELMEDİ

        Karşılaşmayı izleyeceği bildirilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BJK İnönü Stadı'na gelmedi.

        Cumhurbaşkanı Gül'ün, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalar nedeniyle programını değiştirdiği öğrenildi.

        EMRE ÖZKAN SON MAÇTA YOK

        Beşiktaş'ta sarı kart gören Emre Özkan cezalı duruma düştü. Savunmanın solunda görev yapan genç futbolcu, sezonun son haftasında Kayserispor ile deplasmanda yapılacak maçta forma giyemeyecek.

        AMBULANS KRİZİ

        Kapalı tribünde rahatsızlanan bir taraftarın ambulansla hastaneye kaldırılması statta kısa süreli krize neden oldu. Tribündeki taraftarların "ambulans" diye tempo tutarak sağlık ekibini uyarmasına rağmen beklenen ekip gelmeyince birkaç taraftar rahatsızlanan kişiyi indirip, saha kenarından ambulansa götürmeye çalıştı. Saha kenarında ilk müdahalesi yapılan taraftar, ambulansa alınarak hastaneye götürüldü. Bu sırada maça kısa süreliğine ara verildi.

        SON GOL HOLOSKO'DAN

        Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerken, BJK İnönü Stadı'ndaki son golü Filip Holosko attı. Sezon sonunda yıkılarak yeniden yapılması planlanan tarihi statta Beşiktaş, son resmi maçını Gençlerbirliği ile oynadı. Müsabakanın 73. dakikasında takımının üçüncü golünü filelere gönderen siyah-beyazlıların Slovak futbolcusu, BJK İnönü Stadı'nda son golü atan futbolcu olarak tarihe geçti.

        İLK GOL SEBA'DAN

        İnönü Stadı'nda ilk maç, 23 Kasım 1947'de Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynandı. Bu stattaki ilk golü de o zamanlar Beşiktaş'ın futbolcusu olan, siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba 40. dakikada attı. İnönü Stadı'ndaki ilk karşılaşma, AIK'in 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.

        MALZEMECİ SÜREYYA ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

        Maçın bitiminin ardından, BJK İnönü Stadı'nda son kez sahaya çıkan Beşiktaşlı futbolcular, taraftarlarla bütünleşti. Kapalı tribünün önüne giden futbolcular, taraftarlarla karşılıklı olarak "siyah-beyaz" diye tempo tuttu. Bu arada, taraftarların isteği üzerine Beşiktaş'ın emektar malzemecesi Süreyya Soner, "üçlü" tabir edilen tezahüratı yaptırdı. Futbolcular daha sonra diğer tribünleri dolaşarak, taraftarları selamladı.

        BİNLERCE TARAFTAR SAHAYA GİRDİ

        Beşiktaşlı futbolcuların tribünleri dolaşması sırasında önce eski açıktan, sonra bütün tribünlerden taraftarlar sahaya girmeye başladı. Birkaç dakika içinde sahaya binlerce taraftar girdi.

        KOLTUKLAR VE ÇİMLER HATIRA OLARAK ALINDI

        Tribündeki koltukları stattan hatıra olarak söken taraftarlar, saha içinde de zemindeki çimden küçük parçalar kopararak, yanlarına aldı. Bu arada, aşırı kalabalıktan kale direkleri kırılırken, kale ağları da parçalanarak yine hatıra olarak taraftarlarca alındı. Taraftarlar, yanlarına aldıkları koltuk ve çimlerle saha içinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Uzun süre stadı terk etmeyen taraftarların dağılmasının ardından, tribündeki koltukların büyük bölümünün söküldüğü, stadın çim zemininde ise yer yer açılmalar olduğu gözlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ