Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'ın yıldız isimleri Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'dan çarpıcı açıklamalar - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 19. şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da Burak Yılmaz ve Selçuk İnan, Lig TV'de 'Pazartesi Gecesi Futbolu' programına konuk oldu. Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim de programa telefonla bağlandı.

        İşte o açıklamalar:

        BURAK YILMAZ: GOLLER SİZİNLE GÜZEL

        "Gol atmak benim için büyük bir mutluluk, yorulmuyorum tabii ki... Arkamda Selçuk, Melo, Sneijder ve yanımda Drogba ile oynamaktan büyük bir keyif alıyorum. Galatasaray'a transfer olurken zor bir süreç yaşadım. Gelmekle doğru bir karar vermişim. Kafamda sorular vardı gelirken ama stada çıktığımda orayı bana kendi evim gibi hissettiren taraftarımıza sesleniyorum; goller sizinle güzel."

        RONALDO SEVİNCİNİ ANLATTI

        "Gol sevinçlerini önceden düşünmüyorum. Cluj maçında Ronaldo'nun sevincini yapmıştım. Çok eleştirildim. Çok iyi oynuyorduk ve mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Rakip taraftarlar bizim üzerimizde yoğun bir baskı kurmuştu. 'Gol atarsam böyle yapacağım' dedim. Gol attığımda da onları kızdırmak için bu sevinci yaptım. Taklit olarak yapmadım."

        DROGBA İLE TAMAMLIYORUZ

        "Drogba çok büyük oyuncu ama Umut Bulut'un da hakkını teslim etmek lazım. Drogba tartışılmaz ama Umut da çok önemli. Elmander ile Umut çok iyi oyuncular. Drogba'nın ise hepimizden farklı stili var. Drogba ile birbirimizi tamamlıyoruz. Hepsi ile rahat oynuyorum ama Drogba farklı."

        EN GÜZEL GOLÜM HAKAN ŞÜKÜR GOLÜ

        "Gaziantep'e attığım kafa golü Hakan Şükür golü... Bu gol benim için çok farklı. Öte yandan forvet oyuncuları için sezonun ilk golü çok önemli. Kafa gollerimin artmasındaki etken sistemin değişik olması. Orada daha çok merkezden geliyorduk. Galatasaray'da set oyunu oynuyoruz. Tabi ki buna çalışıyorum da. Her insanın ayrı bir yeteneği oluyor. Bazılarında ayak için daha iyi oluyor. Ben de ayak içi iyi vuruyorum. (Selçuk, gülerek 'Bir tek o var zaten') Maçtan önceki gecelerde rüyalarımda gol pozisyonlarına giriyorum."

        HATALARIM OLMUŞTUR

        "İyi yaşıyorum. Futbolla yaşıyorum. Buraya geldiğimde kariyerimde bir yek şampiyonluk eksikti. Geçen sene onlara çok imrendim. Yaşıma göre şampiyonlukta geç kaldım. Ben Trabzonspor döneminde de iyi yaşıyordum. Kendime iyi bakıyorum. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta hatalarım olmuştur."

        TRANSFER İÇİN SÖZ KULÜPTE

        "Diğer takımlar tarafından istenilmek güzel bir şey. Ama ben takımımla 5 senelik sözleşme imzaladım. İlk senemde şampiyon olmak çok güzel oldu. Trabzonspor zamanında söz hakkı benimdi. Şimdi ise söz hakkı Galatasaray'da. İleride ne olacak bunu da zaman gösterecek."

        "Bir sürü şey bir araya geldiği zaman düşebiliyor oyuncular. Beşiktaş maçında böyle bir şeye maruz kaldım ama ondan sonra dikkat ettim. Real Madrid maçında da hakem herhalde önceden haber almış vermedi penaltıyı. Verseydi penaltıyı turu geçmiştik şimdi."

        "Antalya maçındaki o vuruşum 2 hafta oynamamanın hırsı ileydi. Fatih Terim bana ceza vermişti. İyi ki de verdi. Fatih Hoca 'Kendi istediğinizi değil benim istediğimi oynayacaksınız' diyor. Ben de onun dediği gibi oynamaya çalışıyorum."

        BRAGA MAÇINDA NELER YAŞANDI?

        "Braga maçında devre arasında çok değişik bir atmosfer yaşandı. Hoca genelde kötü oynuyorsak kızıyor. Braga maçının devre arasında ise çok sakindi. Çıt çıkmıyordu. İki değişiklik yaptı. Ben inanamadım. 'Çıkın ne yapıyorsanız yapın' dedi. Ben Selçuk'a baktım ne oluyor diye. Şampiyonlar Ligi'nden elenecektik ve maçı da kazandık."

        SELÇUK İNAN: DOĞRU BİR YOL SEÇMİŞİM

        "Galatasaray'a gelerek doğru bir yol seçmişim. Beni burada kaptanlığa layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önemli olan istikrardır. Kendime bir hedef belirledim. Her sezon en az 30 maç oynamaya çalışıyorum. Buna bağlı olarak kendi kendime devamlılık sağlamaya çalışıyorum."

        DAHA DA İLERİYE GİDECEĞİZ

        "Galatasaray'a geldiğimde ligi 8. bitirmiş bir takım vardı. Hepimiz bir hedef için gelmiştik. Şimdi ise 2 senedir şampiyon oluyoruz. Hedeflerimiz sürekli artarak ilerliyor. Seneye daha da ileri gideceğiz!

        Şampiyonluk coşkusu anlatılmaz, yaşanması gerekiyor. Allah herkese nasip etsin. Harika bir duygu."

        FENERBAHÇE'YE ATTIĞIM GOL...

        "Ben alt yapıdan beri frikiklere çalışıyorum. Gol atmak istiyorsanız barajı geçmek en önemlisi. Ben buna çok çalıştım. Galatasaray'da en beğendiğim frikik golü, Süper Final'de Fenerbahçe'ye attığım gol. Frikik gollerinde kaleci hatalarından çok benim düşüncelerim de etkili. Kalecilerin tahmin ettiği yerin tam tersine atıyorum."

        DROGBA'YA SAYGI DUYUYORUM

        "Frikiklerde kalecileri de takip ediyorum. Drogba frikikleri kullanmak istediğinde saygı duyup bırakıyorum. Herkes de kullanabilir. Drogba tartışılacak bir insan değil. Soyunma odasına karakteriyle kişiliğiyle bize çok şey kattı. Eskiden hocamız bize ileri gelişigüzel vurmayın diyordu. Ama şimdi Drogba var. Sıkıştığınızda ileri vurun diyor."

        "Ben orta saha oyuncuyum. Bir şansım var Burak’a atmak. O ofsaytta kalınca topu kaybediyoruz. Hoca çok uyarınca o da daha az ofsayta düşüyor. Muslera bizim bir tanemiz. Çok iyi bir insan, 1 numara, dünyanın da en iyi kalecisi."

        AVRUPA HERKESİN HAYALİ...

        "Galatasaray'da her şey çok güzel gidiyor. Avrupa'da oynamak her futbolcunun hayalidir. İlerleyen zamanda kulübün menfaatleri doğrultusunda Avrupa'da forma giymek isterim. Kaptanlık benim için çok önemli olay. Sahaya kaptan olarak çıkmak çok önemli. Hayatım boyunca unutmam."

        "Maç öncesi konuşmalarda 'İnşallah kazanırız. 1-0 olsun bizim olsun' diyorum. Burak 'O bir golü ben atayım' diyor. Hamit ağabey hep benden fazla koşuyor. 10 kilometre altında koşarşam hoca beni kovar zaten.. Ama bu maça göre değişiyor. 3-0 olduğu zaman örneğin ekonomik oynuyoruz. Mersin İdman Yurdu maçında oynamadım. Dışarıdan izlemek daha zormuş. Sanki 3 tane 90 dakika oynadım."

        FATİH TERİM'DEN SÜRPRİZ: 11'DEN AŞAĞI KOŞMAYACAK

        "Selçuk'u alırken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Burak'a gelince. Olduğu yerden asla mutlu olmaması gereken bir oyuncu. Olağanüstü yetenekleri var. Bunu maçta kısa zamana yayıyor. Ufak şeylerle mutlu olmaması lazım. Daha da gelişir inşallah. Bir futbolcunun devamlı sahada kalmak istemesi önemli bir şey. Umarım bundan sonra mesaj vermek zorunda kalmam. O da almak zorunda kalmaz. Birçok silahınız olursa rakip sizi durduramaz. Hangi birine önlem alacaklar? O yüzden Burak'ın diğer yeteneklerini de kullanmasını istiyorum."

        "Seneye Burak'ı çok önemli bir sürpriz bekliyor! Seneye 11 kilometreden aşağı koşmayacak. Ben ondan olmayan bir yeteneği istemiyorum. Onda zaten var. Oyuncuya yetenek veremezsiniz ama fizik kapasitesini artırabilirsiniz. Allah vergisi yetenekleri değistiremezsiniz. Önümüzdeki sene ileride baskı yapan bir Galatasaray izleyeceksiniz. Öyle olacak, olmak zorunda. Bu söylediklerim sadece yerliler için değil yabancılar için de geçerli."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ