Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Başkan Fikret Orman ve Futbol Komitesi, takımı 1 yıl daha Samet Aybaba'ya emanet etmeye hazırlanıyor - Beşiktaş Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in son üç haftasında 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet alan Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba'nın görevine devam edip edemeyeceği tartışma konusu olmaya başlamıştı. Özellikle Siyah Beyazlı takımın ligde son oynadığı Akhisar Belediyespor maçını 4-1 kaybetmesinin ardından Aybaba'nın görevinden istifa edeceği iddia edilmişti. Yeni sezon için teknik adam adayları sıralanmaya başlanmışken, Başkan Orman ve futbol komitesi dolaylı da olsa sezon sonunda teknik adam değişikliğine gidilebileceğinin sinyallerini veriyordu. Başkan Orman, konu ile ilgili olarak üç gün önce, "Bizim niyetimiz yaptığımız kontratta olduğu gibi Samet Aybaba ile 4 yıl çalışmaktır. Fakat bu kontratlar saha skorları ve takımın kamuoyuna verdiği güven ile paraleldir. Sezon sonu geldiği zaman stratejimizi belirleyeceğiz" açıklamasını yaparak olası bir değişikliğin gündemde yer aldığını işaret ediyordu.

        SON DÖRT MAÇTA ALINACAK SKORLAR ÖNEMLİ

        Ancak son iki günde Beşiktaş'ta tam anlamıyla rüzgarın yönü değişti. Başkan Orman ve futbol komitesi en azından bir sezon daha Aybaba ile çalışma fikrine daha sıcak bakmaya başladılar. Hatta Samet Aybaba ve futbol komitesi transfer çalışmalarına başladı. Eğer ligde kalan son dört maçta Siyah Beyazlı ekip 4 mağlubiyet alıp, büyük bir başarısızlığa imza atmaz ise tecrübeli teknik adam bir sezon daha görevine devam edecek.

        SEÇİM KARARDA ETKİLİ OLDU

        Öte yandan 5 Mayıs'da değişecek tüzük ile birlikte yapılması öngörülen seçimde bu karar da etkili oldu. Haziran ayının ilk haftası planlanan olağan seçimli genel kurul sonrası Fikret Orman'ın yeni oluşturacağı yönetim kurulunda futbol komitesinin belirlenmesi haziran ayının ortalarını bulacak. Bu durumda yeni teknik adamın kim olacağı ve transferlerin yapılması konusunda geç kalınabilme ihtimali doğacak. Orman ve ekibi seçim sonrası kısa süreli oluşacak belirsizliği de göz önündü bulundurarak Aybaba ile yola devam etmenin en doğru karar olduğunu düşünüyorlar.

        FUTBOL DİREKTÖRÜ BELİRLENECEK

        Yönetim yeni sezon için futbol direktörlüğü sistemini de hayata geçirmeyi planlıyor. Bu plana göre Aybaba'nın teknik direktörlüğünde oluşacak takımda futbol direktörü yapılacak transferlerde ve idari konularda etkin rol oynayacak. Sezon bitiminden sonra yönetimin futbol direktörlüğü için belirlediği ismi açıklaması bekleniyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ