Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Orduspor Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Orduspor'u 2-0 yendi; puanını 52'ye yükseltip lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. 19 yaşındaki Salih Uçan attığı 2 golle maçın yıldızı oldu. - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Orduspor'u 2-0 yendi; puanını 52'ye yükseltip lider Galatasaray'ı takibini sürdürdü. 19 yaşındaki Salih Uçan attığı 2 golle maçın yıldızı oldu.

        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... ORDUSPOR - FENERBAHÇE KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        ORDUSPOR: 0 - FENERBAHÇE: 2

        Stat: 19 Eylül

        Hakemler: İlker Meral, Mehmet Cem Hanoğlu, Hakan Yemişken

        Orduspor: Fevzi, Agustin Garcia, Yussuf, Ferhat, Miguel Garcia, Ali, Nizamettin (Dk. 82 Anıl), Umbides (Dk. 58 Romero), Hasan Kabze, Stancu, Barral

        Fenerbahçe: Volkan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Gökhan, Mehmet Topal, Salih (Dk. 72 Baroni), Caner (Dk. 72 Mehmet Topuz), Meireles, Kuyt, Webo (Dk. 85 Beykan)

        Goller: Dk. 38 ve Dk. 57 Salih (Fenerbahçe)

        Sarı kartlar: Dk. 32 Yussuf, Dk. 68 Barral (Orduspor), Dk. 60 Caner (Fenerbahçe)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada ani gelişen Orduspor atağında Ferhat'ın pasında Barral, ceza sahası içine girer girmez vurdu. Top, kaleci Volkan'da kaldı.

        4. dakikada Nizamettin'in ortasında ceza saha içinde iyi yükselen Stancu topa kafayla vurdu. Kaleci Volkan sonda topu kornere çeldi.

        5. dakikada ev sahibi takımın kazandığı serbest atışı Umbides kullandı. Bu futbolcunun altı pas içine yaptığı ortaya iyi yükselen Agustin Garcia kafayla vurdu, kaleye gitmekte olan topu Caner, arka direkte çizgi üzerinden çıkardı.

        28. dakikada misafir takımın atağında Webo'nun ortasında Salih altı pas içinde dokundu. Top yandan auta gitti.

        38. dakikada Caner'in ara pasında Salih kaleci Fevzi ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun plase vuruşunda top ağlara gitti: 1-0

        Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        57. dakikada Meireles'in pasında, ceza sahası içinde Salih'in mükemmel aşırtma vuruşunda top kaleci Fevzi'nin üzerinden ağlarla buluştu: 2-0

        67. dakikada ev sahibi takımın kazandığı korner atışını Nizamettin kullandı. Bu futbolcunun ceza sahasına ortasında, defansın uzaklaştıramadığı top, Stancu'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun sert vuruşunda Volkan'dan dönen meşin yuvarlağı Stancu'dan önce defans son anda uzaklaştırdı.

        68. dakikada Nizamettin'in ceza saha dışından sert vuruşunda kaleye giden topu Caner kale çizgisinden çıkardı.

        79. dakikada Webo'nun pasında Kuyt ceza sahası içine girer girmez topa sert vurdu. Kaleye gitmekte olan topu, kaleci Fevzi kornere çeldi.

        Maçı Fenerbahçe 2-0 kazandı.

        MAÇTAN NOTLAR

        Spor Toto Süper Lig'de Orduspor ile Fenerbahçe 22. kez karşı karşıya geldi. İki takım arasında yapılan 21 maçtan 13'ünü Fenerbahçe, 3'ünü Orduspor kazanırken, 5 maç ise eşitlikle sonuçlandı. Oynanan 21 karşılaşmada Fenerbahçe'nin 27 golüne, Orduspor 10 golle cevap verdi. Fenerbahçe'de sakatlığı devam eden Emre Belözoğlu'nun yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile oynanan maçta sakatlanan Moussa Sow kadroda yer almadı. Öte yandan Volkan Demirel, Caner Erkin, Christian ve Semih Şentürk 3'er sarı kartla sınırda bulunuyor. Bu futbolcular birer sarı kart daha görmeleri halinde 29. haftada yapılacak Eskişehirspor maçında cezalı duruma düşecekler.

        DAUM'UN REKORUNA ORTAK OLDU

        Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de 102. maçına çıkarak Christoph Daum'un rekoruna ortak oldu. Fenerbahçe'de 3. sezonunu geçiren Kocaman Orduspor maçıyla 102. kez takımının başına geçerek, 2003-2004, 2004-2005 ve 2005-2006 yıllarında sarı-lacivertli takımın başında üst üste 102 lig maçına çıkan Alman çalıştırıcı Daum'un rekorunu egale etmiş oldu.

        ORDU'DA 3 KADRO DIŞI

        Karadeniz ekibinde hafta içi teknik direktör Hector Cuper'in raporu doğrultusunda kadro dışı bırakılan Yiğit Gökoğlan, Alfredo Monje ve İbrahim Kaş, bu akşam kadroda yer almadı. Mor-beyazlı ekipte bu üç futbolcunun dışında sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor. Sezon başından bu yana kaleyi koruyan Fornezzi 6 yabancı sınırlaması nedeniyle ilk kez ilk 11'e alınmazken, Fornezzi'nin yerine kaleci Fevzi'ye görev düştü. Bu arada düşme hattında yer alan Orduspor'da, kritik Fenerbahçe maçı öncesi taraftarlar kenti mor-beyaz renklerle süsledi. Türkçe ve İspanyolca hazırlanan ''Siz bu şehrin gözünün sakındığı çocuklarısınız - Siz bu kentin kahramanlarısınız'' yazılı pankartlar kentin her köşesine asılırken, mor-beyazlı ekibi statta Ordu Belediyesi Bando Takımı karşıladı. Taraftarlar tüm oyunculara tek tek sevgi gösterisinde bulunduktan sonra çiçek verdi.

        FİYATLARA RAĞMEN STAT DOLDU

        Maça büyük ilgi gösteren mor-beyazlı ekibin taraftarları 75 ile 120 lira arasında olan bilet fiyatlarına rağmen stadyumu doldurdu. Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan yeri doldurdu. Karşılaşma nedeniyle Ordu kent merkezinde polisler yoğun güvenlik önlemleri aldı. Statta ise 600 polis memuru ile 300 özel güvenlik görevlisi çalıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ