Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Galatasaray forması giyen Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, ülkeleri Fildişi Sahili’nin Gambiya’yla yapacağı 2014 Dünya Kupası Elemeleri maçı kadrosuna dahil edilmediler. - Futbol Haberleri

        Galatasaray forması giyen Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, ülkeleri Fildişi Sahili’nin Gambiya’yla yapacağı 2014 Dünya Kupası Elemeleri maçı kadrosuna dahil edilmediler.

        Toplamda 95 kez Fildişi Sahili forması giyen ve ülkesi adına milli takım tarihinin en çok gol atan ismi olan Didier Drogba, daha önce yedek kaldığı için tartışma yaşadığı Sabri Lamouchi tarafından bu kez kadroya alınmadı.

        Fildişi Sahili Futbol Federasyonu, konuyla ilgili bir açıklamada bulunmazken Afrika merkezli haber kaynakları, Didier Drogba’nın bu karar sonrası milli takımı bırakabileceğini belirtiyorlar. Drogba’nın yanı sıra, Galatasaraylı Emmanuel Eboue de Gambiya maçının kadrosuna alınmadı.

        Didier Drogba, daha önce yaptığı açıklamalarda milli takımdan 2014 Dünya Kupası’nın sonrasında emekli olacağını ifade etmişti.

        Kayseri Erciyesspor'da oynayan genç forvet Gerard Bi Goua Gohou'nun kadroya çağrılması dikkatlerden kaçmadı. Trabzonspor'da forma giyen Bamba ile Zokora milli takımdaki yerlerini korudu.

        Fildişi Sahili, Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu’nda lider konumda bulunuyor.

        İŞTE FİLDİŞİ SAHİLİ'NİN GAMBİYA KADROSU

        Kaleciler: Boubacar Barry (Lokeren), Ali Badra Sangare (Ivoire Academie), Abdoul Karim Cisse (Africa Sports), Sylvain Gbohouo (Sewe San Pedro)

        Savunma: Souleymane Bamba (Trazbonspor), Kolo Toure (Manchester City), Didier Zokora (Trabzonspor), Arthur Boka (Stuttgart), Ismael Traore (Brest), Benjamin Brou Angoua (Valenciennes), Jean-Daniel Akpa Akpro (Toulouse)

        Orta saha: Yaya Toure (Manchester City), Didier Ya Konan (Hannover 96), Max-Alain Gradel (Saint-Etienne), Abdul Razak (Manchester City), Cheick Tiote (Newcastle), Losseni Karaboue (Nancy), Giovanni Sio (Sochaux), Geoffroy Serey Die (Bale), Emmanuel Kone Kouamatien (Sedan)

        Forvet: Gervinho (Arsenal), Salomon Kalou (Lille), Wilfried Bony (Vitesse), Lacina Traore (Anzhi), Arouna Kone (Wigan), Seydou Doumbia (CSKA Moskova), Gerard Bi Goua Gohou (Kayseri Erciyes), Kevin Zougoula (Sewe San Pedro)

        Eurosport

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ