Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında, son yılların en zevksiz "büyük maçında" Trabzonspor ile Beşiktaş, Avni Aker'de 0-0 berabere kaldı. Puanını 43 yapan Beşiktaş, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye indirme fırsatını tepti. 31 puana çıkan - Trabzonspor Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında, son yılların en zevksiz "büyük maçında" Trabzonspor ile Beşiktaş, Avni Aker'de 0-0 berabere kaldı. Puanını 43 yapan Beşiktaş, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 2'ye indirme fırsatını tepti. 31 puana çıkan Trabzonspor, tehlikeli bölgeden uzaklaşamadı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

        Trabzonspor: 0 - Beşiktaş: 0

        Stat: Hüseyin Avni Aker

        Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        Trabzonspor: Onur, Serkan, Mustafa, Bamba, Cech, Zokora, Soner, Adrian (Dk. 73 Volkan), Olcan (Dk. 84 Alanzinho), Halil, Henrique (Dk. 58 Sapara)

        Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Ersan (Dk. 46 Escude), Sivok, Emre Özkan (Dk. 37 Gökhan), İbrahim Toraman, Olcay, Oğuzhan, Holosko (Dk. 66 Necip), Fernandes, Niang

        Sarı kartlar: Dk. 38 Zokora (Trabzonspor) Dk. 53 Gökhan, maç bitimi Niang (Beşiktaş)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        3. dakikada Adrian'ın soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa'nın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        7. dakikada Adriran'ın kullandığı serbest atışta top az farkla üsten auta gitti.

        13. dakikada Zokora'nın ceza alanı dışından sert şutunda top yandan auta çıktı.

        19. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı serbest vuruşta, altı pas içindeki Holosko'nun ayağına çarpan top çizgi üzerindeki kaleci Onur'da kaldı.

        25. dakikada sağ çaprazda Hilbert'ten kurtardığı top ile savunmada Olcay'ı geçen Henrique'nin sert şutunda top kaleci Cenk'ten döndü. Dönen topa Adrian'ın vuruşunda savunmaya çarpan topu Cech tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak bu kez yandan auta gitti.

        29. dakikada Zokora'nın hücuma çıkarken kaptırdığı top ile ceza alanına sokulan Niang'ın sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        40. dakikada Fernandes'in soldan köşe vuruşunda, ceza alanı içindeki İbrahim Toraman'ın kafa şutunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

        İlk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        51. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına girerek kaleci Onur ile karşı karşıya kalan Olcay'ın şutunda Onur'dan dönen topu savunmada Bamba uzaklaştırdı.

        54. dakikada orta alana yakın bir yerden aldığı topu taşıyarak ceza yayı üzerinde Bamba'yı geçen Oğuzhan'ı son anda savunmada Mustafa, meşin yuvarlağa müdahale ederek durdurmayı başardı.

        64. dakikada sağdan Olcan'ın pasında yakın mesafedeki Adrian'ın yatarak vuruşunda top üsten auta gitti.

        65. dakikada Olcan'ın ceza alanı sol çaprazından yerden şutunda kaleci Cenk yatarak topun sahibi oldu.

        80. dakikada Beşiktaş önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Olcay'ın sol taraftan taç çizgisi yanından pasında ceza alanı içinde Bamba'nın önünde topu kontrol eden Niang'ın kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Onur sol köşesine doğru gelen topu yatarak önlemeyi başardı.

        90+2. dakikada Fernandes'in ceza alanı dışından şutunda, kaleci Onur üzerine gelen topa sahip oldu.

        Karşılaşma golsüz beraberlikle sona erdi.

        MAÇTAN NOTLAR:

        Spor Toto Süper Lig'de sahasında Beşiktaş'ı konuk eden Trabzonspor'da, geçen hafta 2-0 kaybedilen Kasımpaşa maçının ilk 11'ine göre 5 oyuncu değişikliği yapıldı. Kasımpaşa maçında forma giyen Abdullah, Giray, Celustka, Colman ve Sapara ilk 11'de şans bulamazken bu oyuncuların yerine Bamba, Cech, Soner, Adrian ve Halil görev aldı. Bordo-mavili takımın teknik direktörü Tolunay Kafkas, Beşiktaş maçında özellikle savunma kurgusunda değişikliklere gitti. Geçen haftaki maçta orta alanda oynayan Serkan'ı savunmanın sağına çeken Kafkas, Bamba ve Mustafa'yı stoperde, sakatlığı geçen Cech'i de savunmanın solunda oynattı. Böylece Kafkas, Mustafa hariç savunmada diğer mevkilerde oyuncu değişikliği yaptı.

        ADRİAN VE BAMBA TEKRAR DÖNDÜ

        Trabzonspor'da ligin 22. haftasındaki 3-0'lık Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından Teknik Direktör Tolunay Kafkas tarafından forma şansı verilmeyen Adrian ve Bamba, Beşiktaş maçıyla tekrar formalarına kavuştu. Ligin 23. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Medical Park Antalyaspor maçında yedek soyunan ancak oyuna giremeyen, son olarak da Kasımpaşa maçı için İstanbul'a giden kafilede yer alan ancak 18 kişilik kadroya alınmayan Adrian, 3 maç sonra ilk 11'de görev aldı. Kafkas'ın Fenerbahçe maçından sonra hiç kadroya almadığı Bamba da Beşiktaş maçıyla formasına kavuşan bir başka oyuncu oldu. Orta alanda Adrian ile birlikte görev alan Soner Aydoğdu ise 11 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

        HENRİQUE'YE ÖDÜL

        Trabzoncell aboneleri ve facebook kullanıcılarının oyları sonucunda şubat ayının futbolcusu seçilen Paulo Henrique'ye ödülü Beşiktaş maçı öncesinde verildi. Karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan forvet oyuncusu ödülünü bordo-mavili takımın eski gol krallarından Necmi Perekli'nin elinden aldı.

        BEŞİKTAŞ'TA EMRE VE OĞUZHAN SAHADA

        Beşiktaş'ta Teknik Direktör Samet Aybaba, geçen haftaki Fenerbahçe derbisinin 11'ine göre Gökhan'ın yerine Emre Özkan'ı, Veli'nin yerine ise Oğuzhan'ı sahaya sürdü. Sakatlığının ardından Fenerbahçe maçının son bölümlerinde oyuna giren ve en son 21. haftadaki Sanica Boru Elazığspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Oğuzhan, 3 haftalık aradan sonra ilk 11'de tekrar şans buldu. Ligin 18. haftasındaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Emre Özkan da 6 haftalık aradan sonra tekrar 11'de sahaya çıktı. Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Uğur Boral, Hugo Almeida, Dentinho sakatlıkları nedeniyle takımda yer alamayan isimler oldu.

        HOLOSKO 200. MAÇINA ÇIKTI

        Teknik Direktör Samet Aybaba tarafından ilk 11'de görev verilen Slovak oyuncu Filip Holosko, ligdeki 200. maçına çıktı. Türkiye kariyerinde Beşiktaş'ın yanı sıra Manisaspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor formaları giyen Holosko, Trabzonspor karşısında forma giyerek 2. dalyayı yaptı.

        TARAFTARLAR FAZLA İLGİ GÖSTERMEDİ

        Lig'de zor günler geçiren Trabzonspor'da taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermediler. Hüseyin Avni Aker Stadyumu tribünlerinde yer yer boşluklar gözlenirken, yaklaşık 15 bin civarında bordo-mavili taraftar takıma destek verdi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, karşılaşmaya gelmezken bordo-mavili yöneticilerin büyük çoğunluğu protokol tribünde yer aldı. Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanı AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Özak da maçı izleyenler arasında yer aldı. Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maç öncesi Beşiktaş Teknik Direktörü Aybaba'nın bulunduğu tribünü giderek siyah-beyazlı teknik adamla tokalaştı. Kale arkası tribündeki taraftarlar, maç öncesi ''Öldük her gün bin kere oynayın artık bir kere'' yazılı pankart açarak tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren bordo-mavili takımın futbolcularına seslendiler. Trabzonsporlu futbolcular sahaya 'Bize Her Yer Yeşilay' pankartı ve Yeşilay logolu formalar ile çıkacak.

        TRABZONSPOR YİNE KAZANAMADI!

        Spor Toto Süper Lig'de sahasında Beşiktaş ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, bu sezon ''üç büyük'' rakibi karşısındaki 5'inci maçından da galibiyetle ayrılamadı. Ligin 5'inci haftasında deplasmanda oynanan Fenerbahçe maçından golsüz beraberlikle ayrılan, ligin 8'inci haftasında Beşiktaş deplasmanından 1-1'lik beraberlikle dönen, ilk yarının son haftasında sahasında Galatasaray ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, ligin 22. haftasında da sahasında sarı-lacivertli takıma 3-0 mağlup olarak İstanbul'un üç büyük takımına karşı galip gelememişti. Beşiktaş karşısında da bu akşam sahadan beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, ''üç büyükler'' karşısında bu sezon galibiyete hasret kaldı. Bordo-mavililer, söz konusu 5 maçta 4 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 3 puan sevinci yaşayamadı.

        KAFKAS'IN İKİNCİ BÜYÜK MAÇI

        Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımdan ayrılmasının ardından göreve gelen Tolunay Kafkas, bordo-mavili takımın başında ikinci büyük maçında da galibiyet elde edemedi.

        Kafkas ile ligin 22. haftasında çıktığı Fenerbahçe maçında 3-0 mağlup olan bordo-mavililer, Beşiktaş karşısında berabere kalarak galibiyet yaşayamadı.

        BEŞİKTAŞ FIRSAT TEPTİ

        Ligde ikinci sırada yer alan Beşiktaş, Galatasaray'ın Gençlerbirliği'ne 1-0 yenildiği haftada puan farkını 2'ye düşürme şansını değerlendiremedi. Beşiktaş aldığı 1 puanla puanını 43'e yükselterek Galatasaray ile arasındaki puan farkını 4'e indirebildi. Ligde deplasmanda Sivasspor'u 1-0, sahasında Fenerbahçe'yi 3-2 yenen siyah-beyazlılar, iki hafta aradan sonra puan kaybı yaşadı.

        ZOKORA VE GÖKHAN SÜZEN CEZALI

        Trabzonspor'da dördüncü sarı kartını gören Fildişi Sahilli oyuncu Didier Zokora, kart cezalısı konumuna düştü. 4. sarı kartına ulaşan bu futbolcu gelecek hafta Bursaspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak. Beşiktaş'ta ise dördüncü sarı kartını gören Gökhan Süzen cezalı konumuna düştü. Siyah-beyazlı oyuncu, gelecek hafta Kasımpaşa maçında takımda yer alamayacak.

        ÖNCE MCGREGOR SONRA ERSAN

        Bu sezon sakatlıklardan sorun yaşayan Beşiktaş'ta Trabzonspor maçında da iki oyuncu sakatlandı. Maç başlamadan ısınırken sakatlanan Mcgregor sahaya çıkamayıp yerini Cenk'e bıraktı. Ersan'da ilk yarının sonlarına geçirdiği sakatlığın ardından ikinci yarı sahaya çıkamadı. Bu oyuncunun yerine Escude görev yaptı.

        BİBER GAZLI MÜDAHALE

        Karşılaşmanın 61. dakikasında bir grup taraftar Kulüp Başkanı Sadri Şener'i istifaya davet ederken, sahaya da maytap attılar. Polis kale arkası tribünündeki bu küçük gruba biber gazıyla müdahale etti. Birkaç taraftarın bu sırada gazdan etkilendiği gözlendi. Maytap attıkları belirlenen bazı taraftarlar polis tarafından tribünden çıkarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ