Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray PFDK, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Galatasaray Antrenörü Ümit Davala, Sabri ve Gökhan Zan'a, basın toplantısının gereğini yerine getirmedikleri için ihtar verdi - Galatasaray Haberleri

        PFDK, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Galatasaray Antrenörü Ümit Davala ile futbolcular Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Zan'a, basın toplantısının gereğini yerine getirmedikleri için ihtar verdi

        TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nın toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor ile oynadığı karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Akhisar Belediyespor'a bir resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama cezası verildiği bildirildi. Akhisar Belediyespor, ligin 26. haftasındaki Sivasspor maçını seyircisiz oynayacak. Aynı karşılaşmada, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nu bir maç men ve 10 bin lira parayla cezalandıran kurulun, akreditasyon sorumlusunun eşgüdüm toplantısına katılmamasından dolayı da Ege temsilcisine 5 bin liralık ceza uyguladığı kaydedildi. PFDK'nın, Beşiktaş'a, Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezonda 2. kez gerçekleşmesinden dolayı 60 bin, taraftarlarının yol açtığı saha olayları nedeniyle de 5 bin lira olmak üzere toplam 65 bin lira para cezası verdiği bildirildi. Kurulun, Eskişehirspor maçından sonra basın toplantısına katılmalarına rağmen toplantının gereğini yerine getirmemelerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Galatasaray antrenörü Ümit Davala ve sarı-kırmızılı futbolcular Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan ile Beşiktaş maçından sonra katıldığı flaş röportajın gereğini yerine getirmemesinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'na ihtar cezası verdiği belirtildi.

        ERMİN ZEC'E 1 MAÇ CEZA

        PFDK, Gençlerbirliği futbolcusu Ermin Zec'e, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan karşılaşmada, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 maç men ve 10 bin lira para cezası verdi. Medical Park Antalyaspor ile oynanan maçta, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle Gaziantepspor kaleci antrenörü Bayram Kadir Bektaş'a 3 maç men ve 10 bin lira para cezası uygulayan kurulun, Kayserispor maçında müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Mersin İdman Yurdu masörü Kadir Ekinci'yi de 1 maç men ve 10 bin liralık para cezası verdiği kaydedildi. PFDK'nın, Mersin İdman Yurdu'na 13 bin 750, Kayserispor'a 12 bin 500, Orduspor'a 10 bin, Gençlerbirliği'ne 8 bin 750, Medical Park Antalyaspor'a da 5 bin lira parayla cezalandırdığı ifade edildi. PFDK, Spor Toto Süper Lig'in yanısıra alt liglerde de çeşitli cezalar verdi.

        PFDK'nın alt liglerle ilgili aldığı ceza kararları şöyle:

        1 maç seyircisiz oynama ve 3 bin lira: Samsunspor

        45 gün hak mahrumiyeti: Abdurrahman Çekin (Siirtspor Kulübü görevlisi)

        21 gün hak mahrumiyeti: Tarkan Dede (Orhangazispor Kulübü görevlisi)

        4 maç men ve 2 bin lira: Ali Gülmez (İskendurun 1967 futbolcusu)

        3 maç men ve 2 bin lira: Fahrettin Bıyıklı (Faturavizyon Kahramanmaraşspor futbolcusu)

        3 maç men ve bin lira: Tolga Yılmaz (İstanbulspor futbolcusu)

        2 maç men: Enes Kubat (Ankaragücü futbolcusu)

        Bir maç men ve bin lira: Nihat Balan (Belediye Bingölspor teknik direktörü), Hakan Yazıcı (Bursa Nilüferspor masörü), Ökkeş Ürker (Elazığ Belediyespor masörü)

        6 bin lira: Polatlı BUGSAŞ Spor

        5 bin lira: Siirtspor

        3 bin 900 lira: Orhangazispor

        2 bin 100 lira: Faturavizyon Kahramanmaraşspor, İstanbul Güngörenspor

        2 bin lira: Bayrampaşaspor, Eyüpspor, Diyarbakırspor, Mardinspor

        Bin 800 lira: Tokatspor

        Bin 50 lira: Derince Belediyespor, Çorum Belediyespor

        900 lira: Isparta Emrespor

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ