Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig MKE Ankaragücü Ankaragücü Kulübü'nün yeni başkanı Mehmet Yiğiner, çok başarılı bir genel kurulu geride bıraktıklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti - MKE Ankaragücü Haberleri

        Genel kurulun beklentilerinin üzerinde iyi geçtiğini ifade eden Yiğiner, ''En ufak çatlak ses çıkmadı. Hayatımda daha rahat bir genel kurula girmedim. Başta delegelerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

        İlk işlerinin borçları ödemek olduğunun altını çizen Yiğiner, ''Dün 6 puan silme cezası almamak için 47 bin avro ödeme yaptık. Cuma gününe kadar iki futbolcumuzun daha alacaklarını ödeyeceğiz. Sonrasında futbolcularımıza bir borcumuz kalmıyor. Futbolcusuna bir lira borcu olmayan kulüp yoktur. Bir aydır çalışıyoruz ve bunu başarmış olacağız. Gelirlerimizin tamamına haciz konulmuş durumda. Bunları bu imkansızlıklar içinde yapıyoruz. Borçları bitirdikten sonraki hedefimiz transfer yasağını kaldırmak. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor ve transfer yasağı kalkacak gibi gözüküyor. Geçmişten borcumuz olan tüm futbolcularla anlaşma imkanımız yok. Seçime girmeden önce birçoğunun avukatıyla görüştük, işi yüzde 80'lere kadar getirdik. Umuyorum bu ay sonuna kadar transfer yasağını kaldıracağız'' diye konuştu.

        MELİH GÖKÇEK MANEVİ DESTEK VERDİ

        Mehmet Yiğiner, adaylığı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir görüşme yaptığını hatırlatarak, şunları söyledi:

        ''Melih Bey bize manevi desteğini verdi, bu da bizim için önemliydi. Kendisi Ankaragücü'nde çok sıkıntılı dönemler ve hayal kırıklıkları yaşadı. Bir kulübü devralmıştı, şampiyon yapmak için mücadele ediyordu. Daha sonra bir mahkeme kararıyla kulüp ellerinden geri alındı. Sanırım ondan dolayı temkinli yaklaşıyor. Biz kendisine bu mücadeleyi başaracağımızı, tereddüt etmesine gerek olmadığını, bu yükün altından kalkacağımızı ve Ankaragücü'nü kaderine terk etmenin bize yakışmayacağını söyledik. Bu bizim gerçekten çözebileceğimiz bir iş. Tüm Ankaralılar olarak biz bu işi çözeriz. Şayet çözemiyorsak Ankara'da hiç dolaşmayalım. Dolayısıyla çok korkulacak ve büyütülecek bir olay değil. Yalnız şu bir gerçek ki, haciz ablukası altına alınmışız. Biz bir hayli yol aldık, hep iyiye gidiyoruz. Bir aylık süreçte bana göre Ankaragücü kendini toparladı diye düşünüyorum. Melih Bey'in kulüpten alacağı yok ama o dönemde yöneticilik yapanların alacakları var. Haliyle kulübe bu paraları vermişler, tabii ki borcumuz borç. Ödemeyiz demiyoruz ama Ankaragücü'ne de yaşama şansı verilmeli. Biz bu borcu taksitlerle öderiz. Ancak Ankaragücü'nün şu an ihtiyacı varken parasının kesilmesi, haciz edilmesi de uygun bir yaklaşım değil. Mehmet Yiğiner olarak şu gün ayrılsam, tüm yaptıklarımın üzerine çizgi çekerim. Ankaragücü ayakta kalacaksa bu böyle olmalı. Melih Gökçek'in alacağı olmadığı için kendisine bir şey diyemedik ama Melih Bey yönetimdeki arkadaşları arar ve biraz beklemeleri için ricada bulunur, 'haciz işlemlerini takım toparlandıktan sonra yapın' derse buna memnun oluruz. O zaman Ankaragücü'nün önünde hiçbir şey duramaz.''

        TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ

        Başkan Yiğiner, olağanüstü genel kurulda yapılan tüzük değişikliğiyle onursal başkanlık kavramını kaldırdıklarını söyledi.

        4. maddede de bazı değişikliklere gidildiğini vurgulayan Yiğiner, ''Normalde olağan genel kurullarda gelir-gider bilançosu, tahmini bütçe, yönetim ve denetim kurulları faaliyet raporları okunur, oylamaya sunulur. Ancak olağanüstü genel kurullarda buna ihtiyaç yok'' dedi.

        Arkadaşlarının biraz acemice davranarak gündeme böyle bir madde eklediklerini söyleyen Yiğiner, ''Normalde gündeme bu maddeyi eklemezsiniz, seçim maddesiyle tüzük tadilatıyla işi yaparsınız. Üyelerin yüzde 10'unun önergesiyle genel kurulda gündem değiştirilebiliyor. Biz de yüzde 30'un üzerinde imza toplayarak önerge verdik ve 4. maddeyi gündemden çıkarttık. Ankaragücü'nün kaybolan makbuzları, mahkemelik davaları var. Muhasebe birimi hiç yok, bir kişi tüm işleri yürütmeye çalışıyor. Dolayısıyla sağlıklı bir sunum olmayacaktı. Üyelerimiz de neye el kaldırıp kaldırmadığını bilmeyecekti. Seçim iptal olur diyenler var, kesinlikle bu seçimi iptal ettirecek bir konu değil. Bu da bundan sonraki genel kurulda yapılır. Olağan genel kurullarda bu kesinlikle olmalıdır, o zaman düzeltiriz'' ifadelerini kullandı.

        HEDEF 10 BİN DELEGE

        Yeni delegelerle birlikte delege sayılarının 1270 civarına yükseldiğini kaydeden Mehmet Yiğiner, hedeflerinin 10 bin delegeye ulaşmak olduğunu bildirdi.

        Bu yıl sonuna kadar 3 bin delegeye ulaşacaklarına inandığını ifade eden Yiğiner, ''Ankara'nın potansiyelini ve kendi çevremizi biliyoruz, bu sayıya ulaşmamız zor olmayacak. Bundan sonraki sene de 1-2 bin delege daha yaparsak 5 bine ulaşırız. En kısa zamanda da 10 bin delegeye ulaşmayı hedefliyoruz. Hangi görüşten olursa olsun, Ankara'da yaşayan, nefes alan, iş yapan herkesi delege olmaya davet ediyoruz'' dedi.

        "TRANSFER YASAĞI KALKARSA YÜZDE 80 LİGDE KALIRIZ"

        Transfer yasaklarının devam etmesi nedeniyle futbol takımının ligde son sırada yer aldığının altını çizen Yiğiner, ''Transfer yasağını kaldıramazsak ligde kalmamız mucizelere bağlı olur. Transfer yasağını kaldırırsak 3 puanlı sistemde ligde kalma şansımız var, biz bunun peşindeyiz. Yasak kalkarsa yüzde 80 ligde kalırız. Elimizde genç ama kumaşı kaliteli oyuncularımız var. Bunlara ağabeylik yapabilecek 6-7 isim ekleyerek yola devam etmeyi düşünüyoruz'' diye konuştu.

        "FAYDALI OLMAYANLA ÇALIŞAMAYIZ"

        Mehmet Yiğiner, yönetim kurulunu oluştururken faydalı olabilecek isimlerle çalışmayı tercih ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

        ''Yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında kimden ne kadar istediğimizi söyledim. Herkes elini taşın altına koyacak ve ödeme yapacak. Biz Ankaragücü'nden alamaya değil, vermeye geldik. Kim taahhütlerini yerine getirmezse, bizim o kişiyle çalışma şansımız yok. İstifasını verir, yedek listeden gelen isimlerle devam ederiz. Çünkü biz kürsüye çıktık ve söz verdik, bunun dönüşü yok.''

        Yiğiner, MKE ile kulüp arasındaki ilişkiye de değinerek, ''Onların belirlediği iki arkadaşımızı yönetime aldık. Kendileriyle hiçbir sıkıntımız yok, onlar da tam destek vereceklerini söylediler. Ankaragücü bu zor süreçte MKE ile problem yaşamaz diye düşünüyorum. Maddi destek yok ama örneğin kullandığımız tesis MKE'ye ait. Dolayısıyla bu bile bize büyük bir katkı'' diyerek sözlerini tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ