Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon-G.Saray maçından sonra, “Efsane dediklerinden daha fazla katkı yaptım” diye konuşan Burak Yılmaz’a Bordo-Mavili takımın eski oyuncuları ateş püskürdü, Sarı-Kırmızılı golcüyü yerden yere vurdu - Trabzonspor Haberleri

        HTSPOR / Haluk AYYILDIZ

        Trabzon-G.Saray maçından sonra, “Efsane dediklerinden daha fazla katkı yaptım” diye konuşan Burak Yılmaz’a Bordo-Mavili takımın eski oyuncuları ateş püskürdü, Sarı-Kırmızılı golcüyü yerden yere vurdu...

        Trabzonspor’da Burak Yılmaz krizi yaşanıyor... Pazar akşamı Avni Aker’de oynanan Galatasaray maçının ardından Bordo- Mavili camiayı topa tutan Burak’ın “Sadri başkanın dediği gibi eşantiyon olarak geldiğim yere 5 Milyon Euro kazandırdım. Efsane dediklerinden daha fazla katkı yaptım” sözleri Trabzonspor’un geçmişinde iz bırakmış efsane diye tabir edilen isimleri kızdırdı. Bir dönem Bordo-Mavili formayı terleten Kadir Özcan, Ali Kemal Denizci, Hami Mandıralı, Serdar Bali ve Necmi Perekli, Burak Yılmaz’a ateş püskürerek şu ifadeleri kullandılar:

        KADİR ÖZCAN:

        Bizi babasına sorsun

        “Trabzonspor, bitmiş Burak Yılmaz’ı hayata döndürmüştür. Bunu kendisi sakın unutmasın. Trabzonspor’un efsanelerine dil uzatmak onun haddine değildir, akıllı konuşsun. Burak benim takdir ettiğim ve en çok savunduğum oyuncuydu ama bu demeci hiç yakışmadı. Kullandığı kelimelerin nereye gittiği iyi hesap etmesi lazım... Burak’ın babası da eski futbolcudur. O gitsin bizleri babasına sorsun, ondan sonra konuşsun. Burak ayrıca ‘Güneş’in dışındakiler önemsiz’ demiş. Ben de diyorum ki, Trabzonspor sadece Şenol Güneş’ten ibaret değildir.”

        ALİ KEMAL DENİZCİ:

        Cahilliğine veriyorum

        “Ben en iyi dönemimde Fenerbahçe’ye transfer oldum ama onun gibi dolambaçlı yollardan değildi gidişim. ‘Ben Trabzonspor’a 5 milyon Euro kazandırdım’ diyor, ben Fenerbahçe’ye gittiğimde kazandırdığım parayla Trabzonspor’un tüm borçlarını silmiştim. Bir de efsanelere, yani bizlere sallıyormuş Burak. Cahilliğine veriyorum. O ne kadar büyük bir camiada futbol oynadığının farkında değildi sanırım. Yazık...

        HAMİ MANDIRALI:

        Burak haddini bilsin

        “Bu söylemi kendisini bağlar. Burak Yılmaz haddini bilsin. Efsaneler, o şehrin takımının kültürünü, terbiyesini ve köklerini almış oyunculardır. Burak efsane mi olmuş yani? Burak 3 yıldır gündemde olan bir futbolcu arkadaşımız. Onda da Şenol Güneş’in ısrarı ile oldu. Şimdi Galatasaray’da gündemde. 5 maç gol atamadığı zaman göreceğiz onu. Adamlıktan falan da bahsetti Burak. Herkes kendine göre adam gibi adamdır. Ben Trabzonspor’da yıllarca oynadığım dönemde, insanlar benim için ‘Süper frikik atışları yapıyorsun’ diyorlardı. Ben de ‘Siz bunu söylüyorsunuz, ben demiyorum’ şeklinde cevaplıyordum. Hatırlatırım kupalar ve lig dahil toplam 320 tane gol attım. Ondan sonra insanlar bana efsane demeye başladı.”

        SERDAR BALİ:

        Efsaneler terbiyesiz olmaz

        “Bize, efsane dedikleri futbolculardan daha çok şeyler kazandırdım demiş. Ben de soruyorum; kendisi ne kazandırmış ki bunları söyleyebilme cüretini gösteriyor. Burak’a söylenecek tek bir kelimem var o da, efsane futbolcular hiçbir zaman terbiyesiz olmadı.”

        NECMİ PEREKLİ:

        Tek kelime ile talihsizlik

        “Burak Yılmaz’ın yaptığı açıklama tek kelimeyle talihsizlik. Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’a hizmet ettiği doğru ama Trabzonspor’a ve Türk futboluna hizmet etmiş böylesine yetenekli bir oyucudan bu tür sözleri beklemezdim. Yanlış yapmış. Efsane ağabeylerine bu serzenişte bulunmaması gerekiyordu.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ