Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa-İstanbul BŞB maçındaki berbat yönetimiyle büyük tepki toplayan hakem Volkan Bayarslan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolu personel olduğu ortaya çıktı. - Kasımpaşa Haberleri

        ATİLLA TÜRKER / HTSPOR

        Kasımpaşa-İstanbul BŞB maçındaki berbat yönetimiyle büyük tepki toplayan hakem Volkan Bayarslan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolu personel olduğu ortaya çıktı.

        Merkez Hakem Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görevli bir hakemi ataması "büyük skandal" olarak yorumlandı.

        GÖREVİ NEDEN İADE ETMEDİ!

        MHK'nin bu ataması hakem camiasında "bilgisizlik" olarak değerlendirilirken, hakem Volkan Bayarslan'ın görevi iade etmemesi ve maçı yönetmesi de ayrı bir skandal olarak nitelendirildi.

        Özellikle İstanbul BŞB lehine verdiği yanlış penaltı kararıyla büyük tepki çeken Volkan Bayarslan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ümraniye'de bulunan Gençlik ve Spor Müdürlüğü kadrosunda görev yaptığı belirlendi.

        MHK BUNU NASIL BİLMEZ!

        Bir süre önceye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'nde çalışan Bayarslan'ın, "Gece gündüz tuttuğum nöbetlerden dolayı hakemliğe yeteri kadar zaman ayıramıyorum. Bu nedenle görev değişikliği istiyorum" şeklindeki başvurusu sonrası Ümraniye'deki Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne atandığı ve İzcilik Faaliyetleri'nden sorumlu tutulduğu öğrenildi.

        Üst klasmanda sadece 36 hakem bulunmasına rağmen Merkez Hakem Kurulu üyelerinin Bayarslan'ın görev yerini bilmemeleri büyük şaşkınlık yarattı. Bu tür yanlış atamalarda hakemin Merkez Hakem Kurulu'nu uyarması gerektiği halde, Bayarslan'ın görevi kabul etmesi de büyük tepki topladı.

        UZUN SÜRE MAÇ ALAMAZ

        Başlı başına çok büyük skandal olarak yorumlanan bu atamanın, Merkez Hakem Kurulu'nda büyük sıkıntı yaratacağı ve bazı istifalara yol açacağı belirlendi. Gerekli uyarıyı yapmayan ve camiayı son derece zor duruma düşüren Volkan Bayarslan'ın da ligin ikinci yarısında uzun süre maç alamayacağı iddia edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ