Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Aslan, 62 dakika 10 kişi oynayan Cluj karşısında gerekli baskıyı kurdu ancak final paslarında kayboldu. 73 ortanın 18’i, 26 şutun 4 tanesi isabetli olunca, Rumenler evine mutlu döndü - Futbol Haberleri

        Ne demişti yıllar önce Manchester United’in efsanevi teknik direktörü Sir Alex Ferguson: İstatistikler mini etek gibidir; çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez... Bu söz, birçok kez olduğunu gibi dün yine kanıtlandı.Şampiyonlar Ligi’ne kötü bir giriş yaparak Cluj sınavını ‘kader maçı’na çeviren G.Saray, eline geçen fırsatı kullanamadı. Aslan rakamsal anlamda üstün olmasına karşın, 62 dakika 10 kişi oynayan rakibi karşısında 1-1’lik eşitliği bozamadı. İstatiksel verilere göz attığımız zaman ise, G.Saray’ın pratikte etkili olduğunu söyleyebiliriz ancak (herhangi bir maça göre oldukça yüksek) tam 73 ortanın sadece 18 tanesinin isabetli olması da düşündürücüydü. Rakip Cluj ise, sadece 3 ortanın 2’sin de isabet sağladı, 1’inde de gole ulaştı.

        DERSİNE İYİ ÇALIŞMAMIŞ

        G.Saray’ın rakamsal bazda bir diğer handikabı, toplam 26 şutta 4 isabet sağlamasıydı. Bu da gösteriyor ki, Aslan bu anlamda da iyi çalışmamış. Cluj’un ise tek isabetli şutla Arena’dan puan çıkardığını hatırlatalım. Temsilcimizin, yoğun yağmur sebebiyle ağırlaşan zeminde, rakip ceza alanına ‘top şişirmesi’ dışında fazla alternatifi yoktu. Ancak bu baskıya rağmen final paslarında yapılan tercihler ve ortaya çıkan isabet oranı, G.Saray’ın Devler Ligi umutlarını ateşe atmasını sağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ