Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarınki dev maçta Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, teknik adamlık kariyerinde ilk kez Fenerbahçe'ye karşı bir derbide takımının başında sahaya çıkacak. - Fenerbahçe Haberleri

        Sezon başında teknik direktörlüğe getirilen Aybaba, siyah-beyazlı takımın başındaki ilk derbisinde Beşiktaş ile Galatasaray, BJK İnönü Stadı'nda 3-3 berabere kaldı.

        Fenerbahçe ile 31 Temmuz 1988'de İnönü Stadı'nda yapılan ve siyah-beyazlıların 2-1 kazandığı jübile maçıyla aktif futbolculuk kariyerini noktalayan 57 yaşındaki Samet Aybaba, teknik adamlık kariyerinde ilk kez Fenerbahçe derbisine yarın çıkacak.

        arasal değerleri

        Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi, Türkiye'nin Galatasaray ile birlikte en pahalı 3 takımından 2'sini karşı karşıya getirecek.

        Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'de bu sezon mücadele eden takımlar içinde Fenerbahçe'nin toplam tahmini piyasa değeri 360 milyon, Beşiktaş'ın ise 194 milyon lira.

        Futbolculardan ise, Fenerbahçe'nin Portekizli yeni transferi Raul Meireles'in tahmini bonservis bedeli 35,5 milyon lira, Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes'in tahmini bonservis bedeli ise 26 milyon lira olarak gösterildi.

        (Not: Beşiktaş'ta kadro dışı kalan Ricardo Quaresma'nın 31 milyon lira gösterilen tahmini bonservis bedeli, derbide oynama olasılığı olmadığı için değerlendirmeye alınmamıştır.)

        Rekabette gol atanlar

        Yarınki derbi öncesi ezeli rakiplerin bu sezonki kadrolarında daha önce Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde gol atan toplam 10 futbolcu bulunuyor.

        Beşiktaş'ta Filip Holosko (2), Hugo Almeida (2) ve İbrahim Toraman, Fenerbahçe'de ise Semih Şentürk (2), Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Joseph Yobo, Moussa Sow, Miroslaw Stoch ve Egemen Korkmaz (Beşiktaş forması giyerken) ezeli rekabette gol sevinci yaşadı.

        İkinci kez kadınlar ve çocuklar izleyecek

        Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarınki derbiyi, sarı-lacivertli kulübün cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar statta izleyebilecek.

        İki takım arasındaki 88 yıllık rekabette, geçen sezon BJK İnönü Stadı'ndaki son randevuyu da aynı nedenden dolayı sadece kadınlar ve çocuklar seyredebilmişti.

        Ezeli rakipler arasındaki 88 yıllık rekabette ikinci kez bir derbi sadece kadınlar ve çocuklar önünde oynanacak.

        Yeni transferlerin ilk derbisi

        Yarınki derbide her iki takımda da Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetini şimdiki takımlarında yaşamamış birçok futbolcu bulunuyor.

        Beşiktaş'ın yeni transferlerinden McGregor, Escude, Olcay Şahan, Uğur Boral, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akgün ve genç oyuncular Hasan Türk, Erkan Kaş, Koray Yıldız, Mertcan Aktaş ve Kadir Ari, daha önce siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkmadı.

        Fenerbahçe'de ise yeni transferler Kuyt, Krasic, Meireles, Mehmet Topal, Hasan Ali Kaldırım, Egemen Korkmaz ve Salih Uçan, görev verilmesi halinde ilk kez sarı-lacivertli formayla Beşiktaş'a karşı mücadele edecek.

        Egemen Korkmaz ve Uğur Boral'ın heyecanı

        Yarınki derbi, Fenerbahçeli Egemen Korkmaz ile Beşiktaşlı Uğur Boral için ayrı bir anlam taşıyor. Her iki futbolcu da eski takımlarına karşı ilk kez derbide forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyor.

        Egemen Korkmaz, eski takımı Beşiktaş'a karşı ilk kez Fenerbahçe formasıyla oynayacak. Milli futbolcu, iki takım arasında geçen sezon Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı maçta Beşiktaş formasıyla Fenerbahçe ve kendi ağlarını birer kez havalandırmıştı.

        Uğur Boral ise, yıllarca eski takımı Fenerbahçe için ter döktüğü Kadıköy'de bu kez yeni takımı Beşiktaş'ın başarısı için mücadele edecek.

        Kadrolarda büyük değişim

        Süper Lig'de yarınki derbi öncesi her iki takımın da geçen sezonki kadrolarında büyük değişim yaşanıyor.

        İki takım arasında geçen sezon 3 Mayıs'ta BJK İnönü Stadı'nda 1-0 siyah-beyazlıların kazandığı Süper Final Şampiyonluk Grubu maçının 18 kişilik maç kadrolarına bakıldığında, değişim göze çarpıyor.

        Fenerbahçe'nin son Beşiktaş maçındaki teknik heyeti bu sezon da görev başında bulunurken, Beşiktaş'ın o maçtaki teknik heyeti ve 8 futbolcusu yarınki derbi öncesi kadroda yok.

        Siyah-beyazlı takımda son Fenerbahçe sınavında sahaya çıkan teknik direktör Tayfur Havutçu, antrenör Roland Koch ve kaleci antrenörü Zafer Öğer'in yerlerini yarınki derbi öncesi Samet Aybaba, Recep Çetin ve Ulvi Güveneroğlu aldı. Geçen sezonki maçın 18 kişilik kadrosunda olan futbolculardan ise Ernst, Simao, Egemen Korkmaz, Ekrem Hayyam Dağ, Aurelio, Edu ve Umut Kaya ile yollar ayrıldı, Quaresma ise kadro dışı kaldı.

        Fenerbahçe'de ise, kaptan Alex, Emre Belözoğlu, Ziegler, Özer Hurmacı ve Dia yarınki maç öncesi kadroda yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ