Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer A Milli Takım'ın, Romanya ve Macaristan ile oynayacağı maçlarının aday kadrosu açıklandı. - Futbol Haberleri

        Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, teknik direktör Abdullah Avcı tarafından belirlenen 25 kişilik aday kadroda, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 8'er, Beşiktaş'tan 1 oyuncu yer alırken, diğer oyuncular yurt dışı kulüplerden tercih edildi. Galatasaraylı Aydın Yılmaz ve Emre Çolak'ı Hollanda ve Estonya maçlarının kadrosuna almayan Abdullah Avcı bu kez kararında değişiklik yaptı.

        Ay-yıldızlıların 12 Ekim Cuma günü İstanbul'da Romanya'yla, 16 Ekim Salı günü de Budapeşte'de Macaristan ile oynayacağı eleme maçlarının aday kadrosuna davet edilen isimler şöyle:

        Bekir İrtegün, Caner Erkin, Egemen Korkmaz, Mert Günok, Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Volkan Demirel (Fenerbahçe), Aydın Yılmaz, Burak Yılmaz, Emre Çolak, Hakan Kadir Balta, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Semih Kaya, Umut Bulut (Galatasaray), Cenk Gönen (Beşiktaş), Arda Turan, Emre Belözoğlu (Atletico Madrid), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen), Nuri Şahin (Liverpool), Sercan Sararer (Greuther Furth), Mevlüt Erdinç (Rennes), Tunay Torun (Stuttgart), Mehmet Ekici (Werder Bremen).

        EMRE ÇOLAK İLK KEZ

        A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Romanya ve Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosu açıklanırken, Galatasaraylı oyuncu Emre Çolak, ilk kez aday kadroya davet edildi. Abdullah Avcı tarafından, A Milli Takım'ın Romanya ve Macaristan maçları kadrosuna çağrılan 21 yaşındaki Emre Çolak, milli takımların diğer kategorilerine şimdiye kadar 96 kez çağrılmıştı. Aday kadroda yer alan isimlerden Galatasaraylı Aydın Yılmaz ise, daha önce 11 Ekim 2008 tarihinde yapılan 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki Türkiye-Bosna Hersek maçının 18 kişilik kadrosunda yer almasına karşın, forma giymemişti.

        12 EKİM'DE TOPLANACAKLAR

        A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 12 Ekim Cuma günü Romanya ve 16 Ekim Salı günü Macaristan ile yapacağı maçların aday kadrosu duyurulurken, millilerin 8 Ekim Pazartesi günü İstanbul'da toplanacakları ifade edildi.

        Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, (A) Milli Takım aday kadrosunun, 8 Ekim Pazartesi günü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde kampa gireceği, Romanya maçı öncesi ilk antrenmanın aynı gün yine BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapılacağı belirtildi.

        Romanya maçı öncesi teknik direktör Abdullah Avcı ve bir futbolcunun katılacağı basın toplantısının, 10 Ekim Çarşamba günü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirileceği kaydedildi.

        Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 12 Ekim Cuma günü Romanya'yı ağırlayacak olan (A) Milli Takım'ın, 13 Ekim Cumartesi günü BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı çalışmayla Macaristan karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacağı aktarıldı.

        (A) Milli Takım, 14 Ekim Pazar günü sabah yapacağı antrenmanın ardından, Macaristan maçı için Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Budapeşte'ye hareket edecek.

        Macaristan maçı öncesi teknik direktör Abdullah Avcı ve bir oyuncunun katılımıyla düzenlenecek basın toplantısının 15 Ekim Pazartesi günü maçın oynanacağı Ferenc Puskas Stadı'nda düzenleneceği ifade edildi.

        Milliler, Macaristan'la 16 Ekim Salı günü Ferenc Puskas Stadı'nda yapılacak maçın ardından, İstanbul'a dönecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ