Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe 2-0’dan 2-2’ye gelen maç sinirleri gerdi. Şükrü Saracoğlu tribünlerinden ilk kez “Aykut istifa” sesleri yükseldi, bir grup ise bu tezahüratı ıslıklarla protesto etti! - Fenerbahçe Haberleri

        HTSPOR / Necati METE

        Türkiye’nin siyasi tarihine damgasını vurmuş sözdür; dün dündür, bugün bugündür... Çok değil, 1 sene önceydi. 3 Temmuz kabusunu yaşayan Fenerbahçe’de teknik direktör Aykut Kocaman yaptığı açıklamalarla camianın suskunluğunu bozmuş, kulübün ‘liderliğine’ soyunmuştu... Bir teknik adamdan çok daha fazlasıydı Sarı-Lacivertli gönüller için. Ancak gün oldu, devran döndü. Önce Alex polemikleri, ardından Kanarya’nın sahada bir türlü beklenen performansa ulaşamaması, eleştirileri de ortaya çıkardı. Aykut Kocaman artık ‘tartışmalara’ açılmıştı!

        DEĞİŞİKLİKLER KIZDIRDI

        Ve dün... Fenerbahçe’deki ilk sezonunda; takım, Trabzonspor’un 9 puan gerisine düştüğünde, Türkiye Kupası’nda Yeni Malatyaspor’a elendiğinde bile taraftarın desteğinden mahrum kalmayan Kocaman için tablo tersine döndü. Marsilya karşısında 2-0 öne geçen takımın Kocaman’ın yaptığı değişiklikler sonrası sahadan 2-2 berabere ayrılması, Saracoğlu’nda bir ‘ilki’ yaşattı. Fenerium tribününden 90 dakika sonrası “Aykut istifa” sesleri yükseldi. Taraftarın bir bölümü ise Kocaman’a yapılan tezahüratı ıslıklarla protesto etti.

        ‘BİZİ BİTİRDİN HOCA’

        Tribünlerden yükselen protestolar arasında soyunma odasına doğru yürüyen Aykut Kocaman, tünele girerken bir grubun tepkisine hedef oldu. Kocaman’a “Sen geldin darmadağın olduk. Bizi bitirdin hoca” diye seslenen taraftarlar, başkan Aziz Yıldırım’a da “Bu Aykut’u getirdin biz bu hale düştük. Yeter artık yeter” ifadelerini kullandı. Kocaman’ın bu sözleri duyduğu ve maç sonrası canlı yayındaki moral bozukluğunun da bundan kaynaklandığı öğrenildi.

        ‘İstifa’ tezahüratları, basın toplantısında teknik direktör Aykut Kocaman’a hatırlatıldı. Tecrübeli hocanın yanıtı, “Duymadım. Şu anda polemiğe girmemek lazım” oldu.

        AYKUT KOCAMAN MAÇ SONRASI NELER SÖYLEDİ?

        KOCAMAN NE YAPTI?

        * Takımın öne geçtiği maçlarda ‘geri çekilme’ hastalığına 3 yıldır çözüm bulamadı, ‘cesaret’ sınavında sınıfta kaldı.

        * F.Bahçe için savunma güvenliğinin, sahadaki defansif oyuncu sayısıyla değil, topun ayakta ne kadar tutulabildiğiyle ilgili olduğunu anlayamadı!

        * Alex gibi rakip savunma arkasına net pas atacak tek oyuncuyu kenara alarak F.Bahçe’nin kontratak silahını susturdu.

        * Fransa Ligi gol kralı olmuş Sow, kötü oynarken bile en az 2 savunmacıyı tedirgin ederken kenara alındı. Bienvenu ile rakip savunmaya da davetiye çıkarıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ