Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Marsilya karşılaşmasının ardından önemli açıklamalar yaptı - Futbol Haberleri

        Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, sarı-lacivertli ekibin 80 dakika ortaya koyduğu mücadeleyi 90 dakikaya nasıl yayacağı yönündeki soruya verdiği yanıtta, ''Burası muğlak bir alan. Futbol maalesef böyle bir oyun. Son dönemlerde benim açımdan kişisel olarak gözlemlemem gerekirse, üzüntü seviyesinin sınıra kadar duyulduğu maçlardan bir tanesi oldu. Son dakikalarda baskıyı yedik. Daha çok geriye doğru koştu ayaklarımız. Ortalar gelmeye başladı, becerikli oyuncuları vardı. Öyle veya böyle maç bitmişti. Herhangi bir nedenle söylemiyorum ama vurulan topta Bekir'in ayağına çarpıp öne doğru çıksa top maç 2-1 bitecekti'' şeklinde konuştu.

        Öte yandan maç sonunda Şükrü Saracoğlu'nda bazı tribünlerde "Aykut istifa" tezahüratları yükseldi.

        ''Oyuncu değişiklikleri ana sebep değil''

        Aykut Kocaman, maçın 2-0'dan 2-2'ye gelmesinde, yaptığı oyuncu değişimlerinin ana neden olmadığını ifade etti.

        Bu yöndeki bir soruyu yanıtlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü, ''Değişiklikler sebep değildir. 2-2'ye giden yoldaki ana sebep değildi. Yapılan her şeyin bir nedeni var, doğruya giderken de yanlışa giderken de. Bu anlamda küçük küçük de olsa bir sürü etken var. Bunlardan bir tanesi de bu oldu mutlaka. Her zaman söylediğim gibi, bu işin doğası bu maalesef'' şeklinde ifadeler kullandı.

        ''Aykut istifa'' tezahüratı

        Maçın sonunda bazı taraftarların ''Aykut istifa'' şeklindeki tezahüratlarının kendisini etkileyip etkilemediği sorulan Kocaman, bu tezahüratı duymadığını ifade ederken, ''Bu soruya yanıt vermek istemiyorum. Polemiğe girmemek lazım şu an'' dedi.

        ''Zorlansa da Fenerbahçe bu gruptan çıkar''

        Yitirdikleri avantajdan çok, taraftarın uğradığı düş kırıklığının önemli olduğunu dile getiren Kocaman, ''Fenerbahçe zorlansa da bu gruptan çıkar. Ancak taraftarla bağında zedelenme olursa, bizim için en büyük kayıp o olur'' dedi.

        Kocaman, şöyle konuştu:

        ''Bugün takım gerçekten istiyordu. Her bir oyuncu A'dan Z'ye mücadele etti. Genel olarak takımın durumuna bakıldığında istedik, sonuna kadar götürmeye çalıştık ama son saniyede puan verdik. Bir avantaj yitirdiğimizin farkındayım. Sadece avantaj yitirmedik. En önemlisi bu. Takıma büyük destek veren taraftar vardı. Orada da büyük hayal kırıklığı vardı bunun farkındayım. Bu anlamdaki kaybımız daha fazla. Bu takımın en büyük gücü taraftar. Yelkenlerine büyük rüzgar veriyor taraftarın gücü. Bu gruptan öyle ya da böyle zorlansa da Fenerbahçe çıkar, çıkacak gücü var. Ancak taraftarla bağında zedelenme olursa, itici güç olma anlamında, bizim için en büyük kayıp o olur. Bunu tamir etmemiz lazım.''

        ''Oyuna girenlerle düşündüğümüz farklılığı yaratamadık''

        Son dakikalarda her şeyin tersine döndüğü ifade edilerek, takımın bir fizik kondisyon sorunu olup olmadığı sorulan Kocaman, özetle şöyle cevap verdi:

        ''Bu tip maçlardaki esas öne çıkan etken fiziksel durumdan ziyade ruhsal durumdur. Buradaki kırılma pozisyonla alakalı bir şey değil. Bundan yaklaşık 20 gün önce Spartak Moskova maçında tam tersi oldu. Böyle bir şey yok. Maçın gelişimi tamamen buna yönelikti. Tercihler tartışılır. Oyundan çıkanlarla girenler arasında açıkçası istediğimiz ve düşündüğümüz farklılığı yaratamadık. Koruma duygusu burada önemliydi. Golü yedikten sonra koruma duygusu daha da öne çıktı. Futbolun doğası maalesef buydu. Her şeye rağmen top bizdeydi ve 2-1 öndeydik. Kazanmayı başarmak bizim için çok önemliydi. Son dönemlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey morali ve öz güveni yükseltmeye çalışmak. Bu da galibiyetlerle geliyor. Bugün buna yakın oynadık ama son saniyede duran toptan beraberliği verdik. 2 puanı kaybettik.''

        ''Bu tip maçlarda öne geçtiğiniz andan itibaren baskı artar''

        Takımın galipken bile basit hatalar yaptığının ifade edilmesi üzerine Kocaman, ''Bu tip maçlarda, rakiplerin yüksek kaliteye sahip olduğu maçlarda öne geçtiğiniz andan itibaren baskı biraz daha artar. Baskı ortamında hatalar da artıyor. Ana problemimiz buydu. 2-0'da iken de durum böyleydi. Attıkları gol rakibimizi oyunun içine çekti. Oyunun içine çektiği andan itibaren tamamen geriye çekildik. Buradaki ana problemimiz, savunma yaparken de savunma sertliğini kurmamız lazım. Bu kadar kolay kaleye gelmemeleri gerekiyordu'' şeklinde konuştu.

        Kocaman, aldıkları 2-2'lik sonucun ardından grubun diğer maçında AEL Limassol ile Borussia Mönchengladbach arasındaki maçın 0-0 berabere tamamlanmasının kendileri için avantaj olduğunu belirtti.

        Bu arada Fenerbahçe, rakibi karşısında aldığı 1 puanla 2. sırada yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ