Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, 5 yıldır hasretini çektiği Şampiyonlar Ligi vitrininde yeniden sahne alıyor. İlk maçında bu gece Manchester United karşısına çıkıyor - Futbol Haberleri

        MANCHESTER UNITED - GALATASARAY KARŞILAŞMASININ TÜM DETAYLARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

        Manchester United: 1 - Galatasaray: 0

        Stat: Old Trafford

        Hakemler: Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (Almanya)

        Manchester United: De Gea, Rafael, Vidic, Evans, Evra, Valencia, Carrick, Scholes (Dk. 78 Fletcher), Nani, Kagawa (Dk. 84 Welbeck), Robin van Persie (Dk. 80 Hernandez)

        Galatasaray: Muslera, Eboue, Dany, Semih Kaya, Hakan Balta, Hamit, Melo (Dk. 79 Aydın), Selçuk, Amrabat (Dk. 62 Emre Çolak), Burak, Umut (Dk. 15 Elmander)

        Gol: Dk. 7 Carrick (Manchester United)

        Sarı kartlar: Dk. 38 Evra, Dk. 60 Vidic, Dk. 80 Robin van Persie (Manchester United)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Manchester United, Nani ile gole çok yaklaştı. Dany'nin hatasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Portekizli futbolcunun açısını iyi kapatan Muslera, gole izin vermedi.

        7. dakikada ev sahibi takım aradığı golü buldu. Kagawa'nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Carrick, kaleci Muslera'yı çalımladıktan sonra topu filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

        10. dakikada sol kanatta topla buluşan Amrabat'ın, ceza alanının sol çaprazından vuruşunda top, üst direğe çarparak auta çıktı.

        29. dakikada etkili gelişen Manchester United atağında, Valencia'nin sağ taraftan ortaladığı topu ceza alanındaki Amrabat kafayla kornere gönderdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

        31. dakikada Hamit'in pasıyla ceza alanına giren Eboue'nin şutunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

        39. dakikada sağ taraftan serbest atış kullanan Selçuk, topu ceza yayında müsait durumdaki Hamit'e çıkardı. Bu futbolcunun yerden şutunda, yan direğe çarpan top auta gitti.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        48. dakikada Burak'ın pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Hamit'in yerden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

        51. dakikada Burak ile girdiği ikili mücadelenin ardından Rafael, ceza alanında yerde kalınca hakem Stark penaltı noktasını gösterdi. Bir dakika sonra topun başına geçen Nani'nin vuruşunda, kaleci Muslera sağına gelen topu çelerek ev sahibi ekibin iki farklı öne geçmesini önledi.

        56. dakikada Hamit'in sağ taraftan ortaladığı topa ceza alanı içinde iyi yükselen Selçuk'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla direğin yanından auta çıktı.

        58. dakikada Nani'nin sol taraftan kullandığı korner atışında, ceza alanında Vidic kafayla topu kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

        70. dakikada ceza alanında topla buluşan Evra'nın açısını kaybetmesine karşın yaptığı vuruşta, kaleci Muslera'ya çarpan top kornere gitti.

        71. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında Burak'ın ceza alanı sağ çaprazından yaptığı vuruşta, kaleci De Gea meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında topu sol çaprazda kontrol eden Emre Çolak'ın sert şutunda yine De Gea uzanarak topu kornere çeldi.

        90. dakikada ceza alanında müsait durumdaki Hernandez'in vuruşunda top üstten auta gitti.

        Karşılaşmayı Manchester United 1-0 kazandı.

        MAÇTAN NOTLAR:

        Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Manchester United karşısında yeni transfer Cris'i yedek soyundururken, çift forvetle gol aradı. Terim, Avrupa Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Manchester United ile deplasmanda oynadıkları maçta, 4-0 kazandıkları Antalyaspor maçında forma giyen Cris'i yedek kulübesinde oturttu. Deneyimli teknik adam, savunmanın ortasında Semih ve Dany ikilisine görev verdi. Teknik direktör Terim, Antalyaspor maçından farklı olarak sağ kanatta Aydın yerine Hamit'i, forvette de Elmander yerine Burak'ı tercih etti. İleri uçta Burak ile birlikte Umut da görev yaptı.

        5 futbolcuda Şampiyonlar Ligi heyecanı

        Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in ilk 11'de görev verdiği 5 futbolcu kariyerlerinin ilk Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Sarı-kırmızılı takımda Selçuk İnan, Umut Bulut, Semih Kaya, Dany Nounkeu ve kaleci Fernando Muslera Manchester United maçıyla birlikte ilk kez ''Devler Ligi''nde mücadele etmenin heyecanını yaşadı.

        Kagawa ve Robin van Persie sahada

        Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson ise Galatasaray karşısında yeni transferleri Robin van Persie ve Kagawa'yı ilk 11'de sahaya sürerek, iki önemli silahıyla etkili olmayı hedefledi. Manchester ekibini 26 yıldır çalıştıran Ferguson, geçen hafta 4-0 kazandıkları Wigan Athletic maçında Hollandalı yıldız van Persie ve Kagawa'yı yedek bırakmıştı. Tecrübeli çalıştırıcı, kalede Lindegaard yerine bu kez De Gea'ya şans tanırken, Wigan maçında forma verdiği Ferdinand, Giggs, Hernandez, Buttner ve Welbeck'i ise Galatasaray maçında ilk 11'de düşünmedi.

        Scholes, 19 yıl sonra yine sahada

        1993 yılında oynanan ve Galatasaray'ın Old Trafford Stadı'nda Manchester United ile 3-3 berabere kaldığı maçta forma giyen Paul Scholes, bugünkü maçta da sahadaki yerini aldı. 19 yıl önceki maçta oynayan diğer efsane futbolcu Ryan Giggs ise 18 kişilik kadroda yer almadı. Paul Scholes, geçen hafta Wigan Athletic ile yapılan lig mücadelesinde Manchester United formasıyla 700. maçına çıkmıştı.

        Rooney, kadroya alınmadı

        Mancheter United'ın en önemli futbolcularından Wayne Rooney, sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı. Ligde oynanan Fulham maçında sakatlanan ve bir ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Rooney, takımının maçını tribünden izledi.

        Galatasaraylı futbolculara sevgi gösterisi

        Karşılaşmanın başlamasına kısa süre kala Manchester United taraftarları 76 bin kişilik Old Trafford Stadı'nı doldurdu. Kale arkasında kendilerine ayrılan bölümdeki yerlerini alan Galatasaraylı taraftarlar ise ısınmak için sahaya çıkan sarı-kırmızılı futbolculara sevgi gösterisinde bulundu ve tezahüratlarla moral verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ