Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Kupa Yaklaşık 1,5 aydır aralıksız çalışma yürütülen stadın ışıklandırmasından localarına, odalardaki soyunma dolaplarından VIP tribününe kadar dört bir tarafı yenilenerek, FIFA ve UEFA kriterlerine uygun hale getirildi - Futbol Haberleri

        Antalya, İstanbul ve Trabzon'dan gelen 30 kişilik takviye ekip, karşılaşma öncesinde Hollanda'dan satın alınan 370 kilogramlık çim tohumunu ekerek, stadı TFF Süper Kupa maçına hazırladı. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen ekip ise stadın ışık seviyeleri ve çimle ilgili sertlik ölçümlerini yaparak, sahanın Süper Kupa maçına hazır olduğunu onayladı.

        Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derbi maçı için stadın FIFA ve UEFA kriterlerine göre her türlü dizaynının yapıldığını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

        Statta geniş kapsamlı bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Çintimar, ''Statta yapılabilecek bütün değişiklikler yapıldı. Yenileme içerisinde tamamen FIFA ve UEFA kriterlerine göre hazırlandı'' dedi.

        Çim konusunda ilk başlarda sorun yaşandığını ifade eden Çintimar, şöyle devam etti:

        ''Çimlerde, havaların soğuk olması, kışın sert geçmesi sebebiyle sorunlarımız vardı. Yurt dışından tohum alarak, Antalya'dan, İstanbul'dan ve Trabzon'dan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerinden takviye ekip ve malzeme getirttik. Çim uzmanlarının vermiş olduğu raporlar doğrultusunda Hollanda'dan 370 kilogram çim tohumu alındı. Bununla birlikte çeşitli ilaçlar satın aldık. Yaklaşık 13 çeşit ilaç, çim bakımında kullanıldı. Bu ilaçlar, sahanın yumuşaması, toprağın yumuşaması, oradaki top oynayacak insanlara zarar vermeyecek şekilde hazırlanması için kullanıldı. Havaların soğuk gitmesinden dolayı toprağı ısıtıcı materyaller de kullandık. 30 kişilik ekip, çimlerin bakımı için gece gündüz çalıştı. Çok şükür çimle ilgili de hiçbir sorunumuz kalmadı, her şey tamamlandı.''

        ''İnşallah ilk olur ama son olmaz''

        Statta ışık seviyelerinin de yükseltildiğini anlatan Çintimar, ''Stattaki ışık seviyesi bin 200 lüks civarındaydı. Bu normal yayınlar için geçerliydi. Fakat HD yayın için yayıncı kuruluş 2 bin lüks istiyordu, bunun için yeniden ek projektörler takıldı. Stat içerisinde bazı bölümlerde aydınlatmalar yapılarak, bu 2 bin lüks ışık seviyesi yakalanmış oldu. 2 bin lüksün üzerine çıkan bölümler de var'' diye konuştu.

        Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen ekibin ışıkların ölçümlerini yaptığını vurgulayan Çintimar, şunları kaydetti:

        ''Çimle ilgili sertlik ölçümlerini de yaptılar. Bütün ölçümler şu an Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yapılabilecek ölçülerde. Tabi bizim iki güzide kulübümüzün de burada yapacağı maçın, dünyadaki derbiler içerisinde yer alması ve böyle bir lig öncesinde büyük bir kupanın burada oynanacak olması, bizim için Süper Lig maçları kadar önemli. Her türlü imkanı seferber ederek, en güzel şekilde hazırlığımızı yaptık. Artık Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerini bekliyoruz.''

        Erzurum'un artık olimpiyatlara ev sahipliği yapabileceğini belirten Çintimar, kentte 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın da yapıldığını hatırlatarak, ''İnşallah ilk olur ama son olmaz. Bundan sonra bunların Erzurum'da devamının olması gerektiğine inanıyorum. Bunun peşine büyük bir milli maçın burada oynanması gerekiyor'' dedi.

        Çintimar, ''Erzurum artık futbol ve kamp merkezi haline gelecektir. Çünkü şehrimizi Doğu Anadolu Bölgesi'ne örnek olabilecek bir yapıya ulaştı'' ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ