Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer TFF, UEFA, İstanbul, EFFC - Futbol Haberleri

        TFF, UEFA ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin desteğiyle Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 5. Avrupa Futbol Taraftarları Kongresi'nin 13-15 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceği belirtilirken, organizasyonun daha önce Londra, Hamburg, Barselona ve Kopenhag'da düzenlendiği aktarıldı.

        Kongreye, 32 ülkeden 400'e yakın futbol taraftarının, UEFA, Avrupa Birliği, ulusal hükümet ve federasyonlardan temsilcilerin katılmasının beklendiği vurgulandı. UEFA Başkanı Michel Platini'nin baş danışmanı William Gaillard, Uluslararası Futbolcular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Tony Higgins ve Avrupa Komisyonu üyesi Gianluca Monte'nin de üst düzey katılımcılar arasında yer aldığı dile getirildi.

        Organizasyon kapsamında; Avrupa Futbol Avukatları Birliği'nin ilk kez düzenlenecek toplantısının, Avrupa'dan tribün temsilcilerinin, futbolu yönetenlerin ve bazı kurumların futbola bakış açılarının sunulacağı çalıştayların, stat gezilerinin ve açık oturumların düzenleneceği kaydedildi.

        Kongrenin, 13 Temmuz Cuma günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak etkinliklerle başlayacağı ifade edilirken, 14 Temmuz Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi'nde panel, çalıştay ve oturumların tamamlanmasının ardından Fiyapı İnönü Stadı'nın ziyaret edilip, akşam da tekne turu gerçekleştirileceği, 15 Temmuz Pazar günü ise Haliç Kongre Merkezi'nde Avrupa Futbol Taraftarları Birliği Yıllık Olağan Genel Kurulu ile Avrupa Futbol Taraftarları Kongresi sonuç basın toplantısı yapılıp, Türk Telekom Arena gezisi ve veda partisi ile organizasyonun sona ereceği açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ