Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Haberleri

        Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrenin ikinci gününde üyeler, başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların seçimleri için sandık başına gitti. Sabah saat 10.00'da başlayan seçimde saat 17.00 itibarıyla oy verme işlemi sona ererken, sandıklarda oyların sayımına geçildi.

        20 sandıkta kullanılan oyların sayımı başladı. Sabah saatleri itibariyle salonun dışında uzun araç kuyrukları oluşturan kongre üyeleri, oy kullanma işlemlerini tamamladıktan sonra salondan ayrılmaya başladı.

        Genel Kurul'da tek aday mevcut başkan Aziz Yıldırım... 15 Şubat 1998'den beri 14 yılı aşan bir süredir görevde olan Yıldırım, 16 yıl ile şu anda Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı olan Şükrü Saracoğlu'nu geride bırakmaya hazırlanıyor.

        TALAT YILMAZ: BAŞKANIMIZDAN TEKLİF GELİNCE F.BAHÇE'Yİ TERCİH ETTİM

        Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulunda tek aday olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim kurulu aday listesinde yer alan Talat Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi olması karşın Yıldırım'dan teklif gelince Fenerbahçe'yi tercih ettiğini söyledi.

        Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede Yılmaz, tutuklu bulunan Aziz Yıldırım ile birebir görüşemediğini belirterek, ''Başkan 'beraber çalışmak istiyoruz' diye mesaj gönderdi, ben de kabul ettim. TFF üyesiyim ama başkanımızdan böyle bir teklif gelince Fenerbahçe'yi tercih ettim. TFF Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa edeceğim'' dedi.

        Tek aday olmasına karşın kongreye katılımın yüksek olduğuna dikkati çeken Talat Yılmaz, ''Bizim daha önce yarışmalı genel kurullarda 7 bin kişi falan olmuştu, herhalde bugün 5 binin üzerinde olacak. Başkana olan bağlılığın, Fenerbahçe'ye sahip çıkmanın bir işareti olarak biz bunu alıyoruz. Bizler de yeni seçilecek yönetim kurulu üyeleri olarak mesuliyetimizin daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Gelecek günlerde üyelik sistemimizi değiştirerek, daha geniş katılımlı bir üye sistemi kurarsak, belki de kongreleri Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yaparız'' diye konuştu.

        ''Taraftar ve genel kurul üyeleri Ali Koç'a çok bağlandılar''

        Ali Koç'un yeni yönetimde yer almaması nedeniyle kongre üyelerinin yaşadığı üzüntüyle ilgili olarak soru üzerine Talat Yılmaz, ''Taraftarların beklentisi ve Ali Koç'un davranışı hiç böyle bir ayrılığın olacağı şeklinde değildi'' dedi.

        ''Ali Koç'un özellikle 3 Temmuz'dan bu yana olan duruşu, davranışları ve hareketleri hepimizin gönlünü okşuyordu'' diyen Yılmaz, ''Taraftar ve genel kurul üyeleri Koç'a çok bağlandılar. Olmaması üzüntü verici ama Ali Koç'u da anlamak lazım. Türkiye'de önemli bir ailenin ferdi. Aile kararı da var. Ama bu ayrılık Ali Bey'in Fenerbahçe ile ilişkisini kesme anlamında değil, bir görev değişimi oluyor. 105 yıllık bir kulüp. Çok yöneticiler, çok başkanlar gelip geçti, ama kulüp devam ediyor. Ali Bey'in ve diğer arkadaşların yerlerini doldurmak lazım. Her biri değerli insanlar, başarılı iş adamları'' ifadelerini kullandı.

        Yaşanan zor sürecin sadece Fenerbahçe Kulübü ile ilgili olmadığını vurgulayan Talat Yılmaz, şunları söyledi:

        ''Bu zor süreç Türk sporu için geçerli. Futbolda olan şiddet, basketbola, voleybola diğer amatör sporlara da sirayet etti. Hep beraber bütün sorumlu kesimler bir araya gelip, bu işten nasıl çıkacağımızı planlamalılar ve derhal işe başlamalılar. Sadece yasayı çıkarmakla bu iş olmuyor. Herkesi eğitmemiz lazım.

        Biz şuna inanıyoruz; Fenerbahçe suçsuzdur, bu tescil edilmiştir. Başkanımız ve İlhan Ekşioğlu suçsuzdur. Bunlar sporda şikeye yönelik hiçbir faaliyet içinde bulunmamıştır. Bu çerçevede yolumuza devam edeceğiz.''

        "BİR YERE GİTMİYORUZ"

        Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da yapılan kongrede, yeni yönetim kurulu listesinde yer almayan Ali Koç öğle saatlerinde oy verme işleminin yapıldığı salona girerek, 11 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Ali Koç'un ismini listede göremeyince adeta şok yaşayan kongre üyeleri, Koç'a büyük ilgi gösterdiler. Sandık başında sıraya giren Koç ile fotoğraf çektirip, imza alan üyeler listede ismini göremedikleri için çok üzüldüklerini söylediler. Koç ile fotoğraf çektiren üzerinde Fenerbahçe forması olan bir çocuk, ''Çok üzüldük, sizsiz olmaz'' dedi. Bazı kongre üyeleri de ''Sizi listede görememek büyük şok oldu'' derken, oyunu kullanan Ali Koç'u alkışladılar.

        İmza almak, fotoğraf çektirmek isteyen kongre üyelerinin arasında güçlükle basın mensuplarının bulunduğu bölgeye ilerleyen Ali Koç, 4 yaşındaki Nazlı isimli kız çocuğu ''Ali Başkan'' diye bağırınca, dönüp küçük kızı sevdi ve montuna imza attı. Küçük Nazlı salondan ayrılırken ''Ali Başkan hoşçakal'' diye bağırıp, el sallayınca Ali Koç, ''Ne hoşçakalı'' dedi. Koç, ''Sizi listede görmeyince çok üzüldük'' diyen kongre üyelerine ''Bir yere gitmiyoruz'' şeklinde yanıt verdi.

        Taraftarların bu tavrı karşısında duygulanan Ali Koç, açıklama yapmak için basın mensuplarının bulunduğu yere giderken, son anda ''Siz toparlanın ben birazdan gelirim'' diyerek oy verme işleminin yapıldığı alandan ayrıldı.

        MOSTUROĞLU: BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ

        Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurulunda tek aday olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim kurulu listesinde yer alan Şekip Mosturoğlu, buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade etti.

        Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongrede Mosturoğlu, Aziz Yıldırım'ın yanlarında bulunmamasının kongreye farklı bir anlam kattığını belirterek, şunları kaydetti:

        ''Gönül isterdi ki O da burada olsun, başkanlık görevini burada bizlerle birlikte alsın. İnşallah ilk duruşmada tahliye olmasını bekliyoruz. O açıdan değerlendirdiğimizde buruğuz. Sayın İlhan Ekşioğlu da aynı şekilde tutuklu şu an. Fenerbahçeli diğer arkadaşlarımız da var tutuklu olan. Buruk bir sevinç var diyelim. Fenerbahçe'de görev devam ediyor, bitmiyor. Büyük bir camia olduğu için bu görevler herkese nasip olmuyor. Allah bize nasip etti yine. O açıdan baktığımda çok şanslı bir kul olduğumu düşünüyorum. İnşallah görevimi layıkıyla yerine getirmeyi düşünüyorum.''

        ''Yeni katılanlar, camiada çok önemli görevler yapmış arkadaşlar''

        Şekip Mosturoğlu, oy kullanmaya gelen çok sayıda üyenin, yeni yönetim kurulu aday listesini gördükten sonra, zayıf olduğu yönünde değerlendirmeler yaptığı hatırlatılarak yöneltilen soruya ise şöyle yanıt verdi:

        ''Katılan arkadaşlarımızın hepsi camiada çok önemli görevler yapmış arkadaşlar. Ender Alkaya öyle, Talat Yılmaz öyle, Tahir Perek öyle... Deniz Tolga Aytöre, TFF Tahkim Kurulu'nda 5 yıl başkan vekilliği yapmış. Baktığımızda hepsi vasıfları olan arkadaşlar. Böyle değerlendirmemek gerekir. Bu bir ekiptir. Zaman zaman değişiklikler olabilir. Yenilenmeler gerekebilir. Diğer arkadaşlarımız yorulmuştur, onlar dinlenecektir ama onlar bizim içimizdedir, camiamızın içindedir. Onlarla görüşmeyi sürdüreceğiz. Onlar bize destek verdiği sürece onların fikirlerinden, bilgeliklerinden yararlanacağız.''

        VEFA KÜÇÜK: ALİ KOÇ'U LİSTEDE GÖREMEYİNCE BEN DE ÜZÜLDÜM

        Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Vefa Küçük, Ali Koç'un yeni yönetim listesinde yer almamasına kendisinin de üzüldüğünü söyledi.

        Sarı-lacivertli kulübün Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen kongresinde AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Vefa Küçük, üyelerin Ali Koç'un olmaması nedeniyle büyük üzüntü yaşadığının belirtilmesi üzerine, ''Ali Koç'u listede göremeyince aynı üzüntüyü ben de duydum'' dedi.

        Ali Koç'un Fenerbahçe'ye büyük katkısı olduğunu belirten Küçük, ''Olsaydı çok iyi olurdu. Gelecekte de olmasını bekliyoruz. Bilmiyorum bu dönem herhalde ailesi veya kendisi istemedi de listeye girmedi. Ancak liste mükemmel bir liste. Eski arkadaşlarımız var, yeni katılanlar var. Üç sene başkanımızın önderliğinde bu yönetim kurulu kulübü yönetecek'' diye konuştu.

        ''Bana gelen teklif yok''

        Bazı kongre üyelerinin, kendisinin ismini de listede görmek istediğini söylemesiyle ilgili olarak Vefa Küçük, böyle bir beklentisinin olmadığını söyledi.

        ''3 Temmuz'dan bu yana başkana ve yönetime destek veriyorum'' diyen Vefa Küçük, ''Herhalde onun karşılığı olarak insanlar beni de 'listede var' diye düşündü. Böyle bir beklentim yok, bana gelen bir teklif de yok. Üyelerimiz bana teveccüh gösteriyor, hepsine teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

        İlk günkü konuşmasında tek adayla kongreye girmeyi önerdiğini hatırlatan Vefa Küçük, ''Dün de Murat Çelikel arkadaşımız belki de benim konuşmamdan sonra çekildiğini beyan etti. İyi oldu, doğrusu buydu. Bugün de çok büyük bir katılım var. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü ve camianın birlik içinde olduğunu gösteren en önemli göstergedir'' diyerek sözlerini tamamladı.

        KONGRE ÜYELERİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

        Oy vermek için salona gelen kongre üyeleri, özellikle listede Ali Koç'un ismini göremeyince adeta şok oldu.

        Ali Koç'un listede yer almaması nedeniyle büyük üzüntü yaşayan kongre üyeleri, bazı yöneticilere de bu üzüntülerini ilettiler. Bir kongre üyesi, Nihat Özdemir ve Turhan Şahin'e ''Bu listede, bu dönemde bizim sesimizi duyuracak birini göremiyorum. Ali Koç çıkıp, açıklamalar yapıyordu'' diye üzüntüsünü belirtti.

        Bazı kongre üyeleri de listeden memnun olmadıklarını dile getirdiler. Fenerbahçe Kulübü'nün olağan seçimli genel kurul toplantısında oy verme işlemi başladı. Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen toplantının ikinci gününde, başkan, yönetim kurulu ve diğer kurulların seçimi yapılıyor. Saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi, 17.00'de tamamlanarak, oyların sayımına geçilecek.

        Toplam 20 sandıkta oy verme işlemi yapılırken, 11 bin 653 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Aziz Yıldırım'ın tek başkan adayı olarak yer aldığı seçimde, daha önce adaylığını açıklayan Murat Çelikel dün yarıştan çekilmişti.

        Genel Kurul'da tek aday mevcut başkan Aziz Yıldırım. 15 Şubat 1998'den beri 14 yılı aşan bir süredir görevde olan Yıldırım, 16 yıl ile şu anda Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı olan Şükrü Saracoğlu'nu geride bırakmaya hazırlanıyor.

        GECE YARISI ŞOKU

        Sarı-lacivertlilerde asbaşkanlar Ali Koç ve Murat Özaydınlı, camianın tüm önde gelenlerinin ikna çabalarına rağmen göreve devam etmeyeceklerini belirtti ve yeni listeye girmedi. Hafta arasında oynanan Türkiye Kupası maçından sonra açıklama yapan Nihat Özdemir de yeni dönemde Yönetim Kurulu'nda olmayacağını açıklamıştı.

        MURAT ÖZAYDINLI: TEORİLER ÜRETMEYİN

        Yeni Yönetim Kurulu listesinde yer almayan Murat Özaydınlı, twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Yönetimde olup olmamak önemli değil, her zaman Fenerbahçe'mizin ve Aziz Başkan'ın emrindeyiz. Lütfen bu konuda teoriler üretmeyin. Dar ağacında olsak bile son sözümüz Fenerbahçe, dar ağacında olsak bile son sözümüz Aziz Yıldırım. Hafta içinde yine kulüpte olacağım, ne zaman ve ne kadar ihtiyaç olursa oradayim, başkanın dediği gibi; bu sevda bitmez ve Başkanımız aklanana ve tahliye edilene kadar mücadeleye devam, şimdi daha rahat mücadele zamanı her sözünüz kulubü bağlamadan mücadele zamanı."

        Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurul toplantısı İstanbul'da yapıldı. Ülker Sports Arena'da yapılan kongrenin ikinci gününde oy sayımının sona ermesinin ardından sonuçları açıklayan kongre divan başkanı ve yeni yönetici Talat Yılmaz, Aziz Yıldırım'ın haksız bir şekilde 11 aydır Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu belirterek, ''Gönlümüz kendisiyle beraber. Sizler adına sonsuz sevgimizi, saygılarımızı, güvenimizi desteğimizi gönderiyoruz. Onun yokluğunu hiç hissettirmeden yeni seçilen yönetim kurulunun üstüne düşen görevi hakkıyla yapacağına da bu genel kurul inandı'' dedi.

        Yılmaz'ın sonuçları açıklamasının ardından yeniden kulüp başkanlığına seçilen Aziz Yıldırım'ın mesajını kürsüye gelen aynı zamanda kardeşi olan yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım okudu. Başkanın mesajının okunmasının ardından yöneticiler ve salonda bulunan kongre üyeleri alkışladılar. Bazı kongre üyeleri Aziz Yıldırım için tezahürat yaptı. Bu arada, yeni yönetimde yer almayan Nihat Özdemir, Ali Koç ve Vedat Olcay seçim sonuçları açıklanıncaya kadar salonda kaldı.

        SANDIKTAN BAŞKANA MEKTUP ÇIKTI

        Kongrede bir üye, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'a yazdığı mektubu sandık başkanından izin alarak, oyuyla birlikte sandığa attı. Adının Aydın Metin olduğu açıklanan üyenin mektubunu kongre divan üyesi Gönül Çaylı okudu. Metin, mektubunda ''Sevgili başkanım oyumu size Mustafa Kemal Atatürk'ün masmavi gözlerini takip ederek, onun ışığında gökyüzüne yolluyorum. Gece gökyüzüne bakın binlerce ışık göreceksiniz'' ifadelerine yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ