Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray şampiyonluk kupasını Kadıköy'de kaldırdı, Şampiyon Galatasaray - Galatasaray Haberleri

        TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yaklaşık 3 saatlik krizin ardından kupayı Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çimlerinde Galatasaraylı futbolculara verdi. Kaptan Ayhan'ın kupaya havaya kaldırmasının ardından sarı-kırmızılı yönetim, teknik heyet ve futbolcular büyük sevinç yaşadı.

        ŞAMPİYON GALATASARAY OLDU... EN ÖZEL FOTOĞRAFLAR İLE, İŞTE O GECE TÜM YAŞANANLAR...

        AYSAL: BU ŞAMPİYONLUĞU HAK ETTİK

        Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Spor Toto Süper Lig'de elde ettikleri şampiyonlukla ilgili ''Galatasaray hak ettiği bir şampiyonluk aldı'' dedi. Aysal, yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, uzun bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek, ''40 maç oynadık, 12 tanesi derbiydi. Galatasaray hak ettiği bir şampiyonluğu aldı. Aslında hak ettiği iki şampiyonluğu aldı. Bir tanesi lig şampiyonluğu, bir tanesi Süper Final'' diye konuştu. Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal, şampiyonluk kupasını almak için uzun süre beklediklerini dile getirerek, ''Şu an da kupamızı almak için bekliyoruz. Saat 12 ve şu ana kadar maalesef çok büyük zorluklar yaşadık. Ama Sayın Başbakanımızın ve İstanbul Valisi'nin gayretiyle şu anda kupamızı almak üzere sahadayız. Kendilerine bütün seyircilerimizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum'' ifadelerini kullandı. Şampiyonluğu bütün Galatasaray camiasına armağan eden Aysal, ''Büyük bir coşku, bütün bu yorgunlukların acısı bir gecede çıkıyor. Kupamız bütün Galatasaray camiasına armağan olsun'' dedi.

        3 SAATLİK "KRİZ" BÖYLE ÇÖZÜLDÜ

        Yönetici Abdürrahim Albayrak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i elinde kupayla görünce "Bütün sezon sahada mücadele ettik. Kupayı da sahada almak istiyoruz" diye tepki göstermişti. Fatih Terim ise "Hak ettiğimizi alacağız. 1 sezon emek veriyoruz. Kupa buraya getirildi. 1 takım alacaktı. Çok şükür Allah'a kazandık. Kupamızı alıp Galatasaray camiasına götürmeyi istiyoruz. Soyunma odasında kupa alınmaz. Kupanın alınacağı yer belli" demişti. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da "Gerekirse sabah 7'ye kadar bekleriz ama kupamızı alırız" diye konuşmuştu.

        ALLAH BAŞBAKANIMIZ'DAN RAZI OLSUN

        Yaşanan gelişmelerin ardından Başbakan Erdoğan'a telefonla ulaşan Abdürrahim Albayrak "Son çare olarak Başbakanımız'ı aradım. Kendisi Rize'deymiş. Başbakanımız'ın talimatıyla kriz çözüldü. Kupamızı sahada alacağız. Allah, Başbakanımız Erdoğan'dan razı olsun" demişti.

        TÖRENİ BALTALAMAK İÇİN NELER YAPILDI?

        - Stadın boşaltılmasına rağmen dışarı çıkmak istemeyenler ve localarda bekleyen bir grup taraftar “Kupa burada verilemez” diyerek tepki koydu.

        - Polis müdahale edip grubu dağıtınca bu kez farklı engeller çıktı.

        - Klimaların da kapatılmasıyla içerde mahsur kalan futbolcular sıkıntılı dakikalar yaşadı.

        - Stat hoparlöründen Fenerbahçe marşları çalındı.

        - Bir ara musluklar açıldı ve saha sulandı.

        - Son olarak elektrikler kesildi ve kupa karanlıkta teslim edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ