Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Yusuf Reha Alp, PFDK - Futbol Haberleri

        Şike sürecinde olayın ‘Federasyon boyutu’nda son sözü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu söyledi. Kurul’un kulüpleri suçsuz, kişileri suçlu gösteren kararı tartışmaların odak noktası haline gelirken ‘en çarpıcı’ eleştiri ise PFDK’nın bir üyesinden geldi.

        Yusuf Reha Alp, “Bir Türk olarak söylemekten çok utanıyorum ama bizi UEFA paklar. F.Bahçe ile ilgili kararım düşürmekti. UEFA’dan ceza gelirse Türk futbolu biter, biz de namazına gideriz” yorumunu yaptı. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Adalet Bakanlığı’na verdiği dilekçede, Özel Yetkili Mahkemeler’de kendisi hakkında verilen tutuklama kararının kanun yararına bozulması için dilekçe verdi. Dilekçede şu ifadeler yer aldı: Özel Yetkili Mahkeme sürecindeki hukuka aykırılıkların giderilmesinde kanun yararına bozmadan başka bir imkan kalmaması, kaldırılmış olan DGM yöntemlerinin halen uygulanıyor olması, tahliye taleplerini redderek kendi verdikleri tutuklama kararlarını koruyan ve sürekli aynı yöntemleri kullanarak yetki/görevlerini kötüye kullanan Özel Yetkili Mahkeme kararlarının kanun yararına bozulmasını talep ediyoruz.

        ‘TELKİNE GÜÇLERİ YETMEZ’

        Alp şunları söyledi: “Kişilerin eylemlerinin kulüpleri bağlamaması noktasında diğer arkadaşlarımla aynı düşünmüyorum. Ben Trabzonspor taraftarıyım. Ama mesleğimizi icra ederken sempatimizi bir kenara koymazsak namussuzluk yapmış oluruz. Karar öncesinde herhangi bir telkinde bulunmaya ne Sayın Demirören’in ne de başka bir kulüp yöneticisinin gücü yetmez. Şikede önemli olan maddi menfaatin sağlanmış olmasıdır. İbrahim Akın isterse 8 gol atsın hiçbir önemi yok.”

        ÜNER: İÇİME SİNMİYOR

        Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun Trabzonlu üyesi Taylan Üner HABERTÜRK’e konuştu... Üner, PFDK’nın açıkladığı kararlarla ilgili “Bir hukukçu olarak bunları bana soruyorsanız tabi ki içime sinmiyor. Ama bunu bana bir Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak soruyorsanız, aldıkları kararları PFDK’ya sormanız gerekiyor derim” dedi. Taylan Üner, 58’inci maddenin değiştirilmesiyle ilgili olarak da, “Ben zaten yönetim kurulu üyesi olarak red verenlerden biriyim“ diye konuştu...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ