Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İspanya Arda Turan, Espanyol'a 2 gol attı, Atletlico Madrid, rövaşata - Futbol Haberleri

        İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 35. haftasında Atletico Madrid, sahasında oynadığı maçta Espanyol'u 3-1 yendi. Maçta, Atletico Madrid'deki milli futbolcu Arda Turan iki gol attı.

        Atletico Madrid 9. dakikada Godin'in attığı golle Espanyol önünde öne geçti, konuk takım 19. dakikada Didac'ın golüyle beraberliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

        İkinci yarıda galibiyeti daha fazla arayan taraf olan Atletico Madrid'in sahadaki en iyi futbolcusu olarak gözüken Arda, 59 ve 61. dakikalarda rakip ceza sahası içinde yeteneğini ortaya koyarak attığı iki golle takımına çok önemli bir 3 puan kazandırdı. İlk golü sağ, ikinci golü sol ayağıyla atan Arda, La Liga'daki gol sayısını 3'e çıkardı. Arda, 80. dakikada yerini Koke'ye bırakırken, Atleticolu taraftarlar Türk futbolcuyu ayakta alkışladı.

        Arda, Juanfran'ın sağ taraftan yaptığı ortaya vurduğu röveşata ile takımını öne geçirdi. 2 dakika sonra ceza sahası içinde harika bir çalımla karşısındaki rakip oyuncuyu ekarte etti. Sonrasında topu ortaya doğru taşıyan Arda, karşısına gelen bir başka savunmacıyı da çaresiz bırakıp yakın direğe doğru şutunu çekti. Arda'nın şutu direğe çarptıktan sonra kaleye girdi.

        La Liga'nın bitimine 4 hafta kala 48 puanla 7. sıraya çıkan Atletico Madrid, ligi ilk 4'te tamamlayıp gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma umudunu sürdürdü.

        ARDA'YA ÖVGÜ YAĞDI...

        Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında maçın yıldızı Arda'yla ilgili sorulara maruz kalan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Arda'nın kaliteli ve takım için önemli bir futbolcu olduğunu söyledi.

        Simeone, bireysel yeteneklerin yanında önem taşıyanın takım oyunu olduğuna işaret ederek, ''Geçtiğimiz perşembe Valencia maçında Falcao, bugün Arda önemli oldu. Taraftarların gözde futbolcuları elbette var ama ben onların daha çok takımdan memnun olduklarını düşünüyorum. Ne olursa olsun zaman eğlenme, kutlama zamanı değil. Dinlenmeye zaman yok. Hemen bir sonraki maçı düşünmeliyiz'' dedi.

        Espanyol Teknik Direktörü Mauricio Pochettino da, ''Arda Turan sizi şaşırttı mı?'' yönündeki bir soruya, ''Hayır. Arda, Atletico'nun büyük futbolcularından biri, çok iyi bir futbolcu. Bu yeteneği şimdi keşfetmedik, sadece bugün iyi bir maç oynadı'' yanıtını verdi.

        Bu arada, Atletico Madrid kulübünün resmi internet sitesinin, Espanyol galibiyetini, ''Calderon, Arda'nın toprağı'' başlığıyla vermesi dikkati çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ