Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Hüseyin Göçek, Beşiktaş - Galatasaray, derbi, ofsayt - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Bülent YAVUZ

        “Melo’nun ofsayt olan golünün ardından sinirler gerildi. Devamında skandal bir yönetim geldi. Q7 atılmalıydı. 4. hakem Serkan Çınar’ın üstüne vazife olmayan şekilde kararlara müdahale etmesi de işi çığrından çıkardı...”

        Bütün Türkiye, hakem Hüseyin Göçek, yardımcıları ve 4. hakemi maç yerine seyretme fırsatı buldu! Hakemdeki bu aşırı kompleks neyin nesidir. Kendini ön plana çıkararak maalesef Süper Final’e yakışmayan bir maç yönetimiyle tarihe geçti. Maç öncesi “G.Saray’da basketbol oynadı” yorumları pek rahatsız etmemiş. Bu da doğaldır. Ancak bunu fütursuz yanlışlarla teyit etmesinin de hiçbir anlamı yok. Dağınıktı. Önleyici hakemlik hiç yapamadı.

        Oyuncularla diyalog yerine restleşmeyi tercih etti. Kırılma noktası Melo’nun attığı goldü. Elmander kafayı vurduğu zaman Melo eski tabirle pasif ofsayttaydı. Ancak top Rüştü’den dönünce pasifteki Melo oldu aktif! Yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın bu net ofsaytı görmedi. G.Saray bu golle öne geçince, Beşiktaş seyircisi çıldırdı. Hakemde iyice dağıldı, oyun inisiyatifinden çıktı. Sarılar havada uçuştu. Fauller verilmedi ya da ters verildi. Ebuoe’nin sportmenlik dışı hareketleri zaten gergin maçı on misli daha gerdi. Neden Eboue ikaz edilmedi?

        SELÇUK’U ATACAKTI AMA...

        Eskiden 4. hakemler elle atılan gollerde bile ortaya çıkmazdı. Dün 4. hakem Serkan Çınar yokmu, üzerine vazife olmayan pozisyonda top taca çıktı diye hakemin kulaklığına üfledi. Top G.Saray ceza alanına tamgirecekken, Selçuk rakibini düşürdü. Hakem tam faul verip sarı kartını çıkarıp Selçuk’u oyundan atacakken, 4. hakem Çınar bu kararından vazgeçirerek taç atışı vermez mi? Kıyamet koptu. Beşiktaşlılar yoğun itiraz etti. Hakemi de hayli hırpaladılar. 88’de Hilbert haklı olarak lehine taç atışı beklerken, Akkın, G.Saray lehine verince topu yardımcıya fırlattı. Elbette ki hakemsarı, peşinden ikinci sarıdan kırmızıyı çıkardı. Quaresma’nın Selçuk’a tekmesi nerede olursa olsun sarı değil kırmızı olmalıydı. Seyirci maçın başından sonuna kadar hakemin hatrını sordu! Hakemlik adına, hakem camiasına adına çok üzüldüm. Ve gelecek için de kaygılarım çok fazla arttı.

        34 CM OFSAYT

        Lig TV’nin pierro ölçümlerinde, G.Saray’ın ilk golü öncesi top Elmander’in kafasından çıktığında Melo 34 cm ofsaytta bulunuyor. Sivok’tan kaleye daha yakın gözüken Melo, Rüştü’nün çeldiği golü tamamlarken, bu pozisyonun gol sayılması tribünlerin sinir katsayısını artırmıştı.

        Akkın’dan ilginç savunma!

        Ofsaytı doğru süzemeyen yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın, daha sonra Lig TV kamerasından pozisyonu izledi. Akkın’ın, “Melo’nun kolunu gördüm, kolla gol atamayacağını düşündüğüm için de bayrak kaldırmadım” dediği bildirildi.

        Alp: Hata varsa cezasını çeker

        Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp sıcağı sıcağına Hüseyin Göçek’in yönetimini değerlendirdi. Beşiktaş’ın unutulmaz kaptanlarından olan Alp, “Hata varsa yapan cezasını çeker. Ama hakemin art niyetli olduğuna inanmıyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ