Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray, Beşiktaş - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile Galatasaray takımları arasında saat 19.00'da başlaması gereken derbi maç, sağanak yağıştan etkilenen saha zemini nedeniyle, maçın hakemi Hüseyin Göçek tarafından ertelendi. Karşılaşma 16 Nisan Pazartesi saat 20.00'de başlayacak.

        İstanbul'da gün boyunca yağan ve akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, Fiyapı İnönü Stadı'nın zeminini olumsuz etkiledi. Maç öncesinde saha zemininde yer yer su birikintileri oluşurken, takımların ısınma hareketleri bölümünde futbolcuların bir hayli zorlandıkları gözlendi. Zemindeki su birikintileri topun sekmesini engelledi.

        Maç öncesi stat görevlileri yoğun biçimde biriken suyu tahliye etmek için çaba gösterse de, sürekli yağış, çalışmaları olumsuz etkiledi.

        Maçın hakemi Hüseyin Göçek, yardımcılarıyla birlikte ısınma hareketleri tamamlayıp, yetkililerden çalışmalarını sıklaştırmasını istedi. Müsabakanın başlaması gereken saatten yaklaşık 10 dakika sonra sahaya çıkan Hüseyin Göçek ve yardımcıları, ellerindeki top ile sahanın çeşitli bölgelerinde deneme yaptı. Ancak hiçbirinde meşin yuvarlak yağmur birikintileri nedeniyle zeminden sekmeyince, Hüseyin Göçek soyunma odasına yöneldi. Daha sonra dahili anonsla taraftarlara maçın ertelendiği duyuruldu.

        Bu karara Beşiktaşlı taraftarlar tepki gösterdi. Maç için tribünlere gelen yaklaşık 20 bin taraftar, ''Yeter Yıldırım Demirören'' diye, eski başkanları, yeni TFF Başkanı'na tepki verdi.

        Taraftarlar, erteleme kararı nedeniyle maçın hakemi Hüseyin Göçek'e tepki gösterdi.

        TFF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

        Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile Galatasaray arasında bugün oynanması gereken, ancak olumsuz saha şartları nedeniyle ertelenen karşılaşmanın, 16 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de yapılacağını açıkladı.

        TFF Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, TFF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, erteleme kararından sonra TFF İcra Kurulu'nun acilen toplandığı belirterek, İcra Kurulu'nun, Müsabaka Talimatı'nın 18. maddesi kapsamında, karşılaşmanın 16 Nisan Pazartesi akşamı saat 20.00'de yine Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanmasına karar verdiğini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ