Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer şike davasında 4. gün - Futbol Haberleri

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma TRT spikerlerinin okuduğu 401 sayfalık iddianamenin okunup saat 12.30'da bitmesinin ardından son buldu. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, duruşmanın 20 Şubat Pazartesi günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görüleceğini kaydetti. Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini 24 Şubat Cuma günü değerlendirmeye hükmetti. Mahkeme heyeti tüm tutuklu sanıkların Metris Cezaevi'ne sevk edilmesini kararlaştırarak, duruşmayı pazartesi gününe erteledi. Başkan Ekinci'nin açıklamasının ardından duruşmalar için Silivri Cezaevi'ne nakledilen ve aralarında Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Mecnun Otyakmaz'ın da bulunduğu 22 tutuklu sanık Metris Cezaevi'ne sevk edildi.

        EKİNCİ: SÖZ VERMEDİM, OTURUN!

        İddianamenin okunmasının ardından sanık avukatlarından Prof. Ersan Şen ayağa kalkarak yetkisizlik itirazı ve tahliye talebinde bulunacağını ifade etti. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci bunun üzerine "Size söz vermedim, oturun yerinize" diyerek Şen'i uyardı. Herhangi bir talep almayacağını, haftaya duruşmanın devam edeceğini belirten Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Konu bütünlüğünün bozulmaması amacıyla ilk olarak Olgun Peker ve ona bağlantılı olan kişilerin savunmasını alacağız. Daha sonra ise Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların savunmasına geçeceğiz" dedi.

        DURUŞMAYA ARA VERMEYECEĞİZ

        Tahliye taleplerinin ise haftaya cuma günü alınacağını aktaran Başkan Ekinci, "Görevsizlik ve yetkisizlik taleplerini pazartesi günü alacağız. Aralıksız duruşma yapmaya çalışacağız. Duruşmaya ara vermeyeceğiz. Aradan kastımız bizim mahkemelerde ara 3-5 ay ertelenmesi anlamına gelir. Biz cumartesi-pazar ara vermek durumundayız. Önümüzdeki hafta Çağlayan'da duruşmalara devam edeceğiz. Pazartesi günkü celsede avukatların yetkisizliğe ilişkin taleplerini alacağız. Cuma günü öğleden sonra ise tahliye taleplerini alacağız. Mart ayında Oda TV davasının duruşması var. Onun dışında yine bu davaya devam edeceğiz. Yine nisan ayında da 2 hafta boyunca bu duruşmayı göreceğiz. Savunma bütünlüğünün bozulmaması için önce Olgun Peker'den savunmasını alacağız. İddianamede Peker grubu adı altında toplanan sanıkların ifadesini alacağız. O grup tamamlandıktan sonra Aziz Yıldırım grubunun savunmalarını alacağız" dedi.

        AVUKAT ERSAN ŞEN: TALEBİN KISASI MI OLUR!

        Ekinci, daha sonra Avukat Ersan Şen'e yönelerek, "Şimdi buyrun talebiniz nedir?" diye sordu. Şen ise, "8 aydır devam eden bir tutukluluk söz konusu. Sizin her duruşmada biz talepte bulunmasak bile resen tutukluluğa ilişkin değerlendirme yapıp, bu konuda kararınızı açıklamanız gerekir. Tabii yine yetkisizlik itirazlarımız olacak" dedi. Başkan Ekinci de bunun üzerine Şen'e "Talebinizi kısa tutunuz" dedi. Şen de, "Talebin kısası mı olur" diye itirazda bulununca Ekinci, "Talebiniz anlaşılmıştır yerinize oturun" dedi.

        BÜLENT İŞÇAN YİNE KATILMADI

        Bugünkü duruşmaya; tutuklu sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Bülent Uygun, Abdullah Başak, Hakan Karaahmet, Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Mehmet Yenice, Ali Kıratlı, Cemil Turan, Coşkun Çalık, Haldun Şenman, Mecnun Otyakmaz, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Ahmet Çelebi, Selim Kımıl, Talat Emre Koçak, Tamer Yelkovan ve Yusuf Turanlı geldi. Tutuksuz sanıklardan ise 4 kişi katıldı. Tutuklu sanık Bülent İşcan ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılmadı.

        YILDIRIM GÖRÜŞME YAPTI

        Öte yandan 15 gün önce mahkemeye üye olarak atanan Hakim Bülent Kınay da heyetteki yerini aldı.

        Tutuklu sanıklar saat 09.00'da mahkeme salonuna alındı. Aziz Yıldırım, salona en son girdi. Yıldırım'ın elindeki klasörler dikkat çekti. Yıldırım, duruşma başlamadan önce bir süre avukatlarıyla dosya üzerinden görüşme yaptı.

        F.BAHÇELİ ESKİ FUTBOLCULAR SİLİVRİ'DE

        Futbolda şike davası kapsamında 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 4. gününde eski futbolcular duruşmaya geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen'in de aralarında bulunduğu eski futbolcular ve menajerlerden oluşan grup duruşmayı izledi.

        İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen "futbolda şike davasının" Silivri'de görülen duruşmasını Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve bazı eski futbolcular izledi. Duruşmanın başlamasından 10 dakika sonra mahkemeye gelenler arasında Fenerbahçe Teknik direktörü Aykut Kocaman, FB Basketbol Şubesi Genel Koordinatörü Aydın Örs, menajerler Cenk Renda, Violet Duca, Nedim Karakaş ile eski futbolcular Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Saffet Sancaklı, Engin İpekoğlu, Ogün Altıparmak, Semih Yuvakuran, Şenol Ustaömer, Turan Sofuoğlu, Şenol Çorlu, Erdi Demir, Hakan Tecimer, Hasan Vezir ve Abdullah Çevrim var.

        YILDIRIM: MEMLEKETTE DURUM NASIL!

        Neşeli bir yüz ifadesiyle duruşma salonuna gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mahkemeyi takip eden gazetecilere dönerek "Memlekette durum nasıl?" sorusunu yöneltti. Aziz Yıldırım'ın, dünkü duruşmada sıkıntılı olduğunu söylediği sağ kolunu sürekli tuttuğu gözlendi. Duruşmada mikrofon problemi de yaşandı. Arızanın giderilmesinin ardından iddianamenin okunmasına devam edildi.

        SEN ÇIK YERİNE BEN YATAYIM

        Camiada "Taka Mehmet" olarak bilinen Mehmet Bastoncu, Aziz Yıldırım’a "Sen çık, ben yatmaya razıyım" dedi. Yıldırım ise "Benim rahatım iyi" yanıtını verdi.

        YILDIRIM: HOCA KALDIR ELİNİ

        Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a destek vermeye gelen isimlerin tek tip sarı-lacivert atkı taktıkları görüldü. Yıldırım, izleyiciler bölümünde ellerini önde birleştirmiş şekilde arkada duran Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'a gülerek, "Hoca arkada durmak yok. Saklama, kaldır elini" dedi. Kocaman, el sallayarak Yıldırım'ı selamladı. Davanın 4. duruşmasında iddianamenin 351. sayafasından okunmasına devam edildi. 370. sayfaya gelindiğinde duruşmaya ara verildi.

        YILDIRIM: SÖYLEMEDİĞİM ŞEYLERİ YAZIYORSUNUZ

        Arada basın mensuplarının yanına giden Aziz Yıldırım "Söylemediğim şeyleri yazıyorsunuz. Nereden uyduruyorsunuz?" diye çıkıştı. Aranın ardından iddianamenin okunmasına devam edildi.

        DİLMEN: YAŞANANLAR İDDİANAMEDEN İBARET

        Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Şenol Çorlu, "İçerisi, dışarısı gibi çok soğuk. Burada olmak istemezdim. Kara bulutlar çok yakında dağılacak. Her şey eskisi gibi olacak" dedi. Rıdvan Dilmen ise "Eski sporcular olarak kulübümüzü çok seviyoruz. Bu yaşananlar bir iddianameden ibaret. Bu ortam için söyleyecek bir söz bulamıyorum; çok üzüldüm. Başkanı mahkeme salonunda görünce çok üzüldüm" diye konuştu.

        SANCAKLI: YILDIRIM'I MORALLİ GÖRDÜM

        Saffet Sancaklı da, "Hepimiz buraya destek olmak için geldik. Kişiler önemli ancak kişilerden daha çok Türk sporu önemli. Bugün Türk sporunda birçok sıkıntının var olduğunu görüyoruz. TFF Başkanı'nın istifasına kadar gitti bu iş... Kişiler değişiyor ama düzen değişmiyor. Kaos bitmiyor. Aziz Yıldırım'ı çok moralli gördüm. Başkan etrafına da moral vermeye çalışıyor. Ama biz ne söylersek boş. Çünkü buradan çıkıp evimize gideceğiz. O, dört duvar arasında kalacak ne kadar moralli olursa olsun" şeklinde konuştu.

        OĞUZ ÇETİN: KALBİMİZ ONLARLA

        Eski futbolcu Oğuz Çetin de ilk kez mahkeme salonuna geldiğini belirterek, ''Sevdiğimiz insanları burada görmek hiç hoş değil. Üzücü... Umarım en kısa sürede aklanır ve evlerine dönerler. Kalbimiz onlarla'' diye konuştu.

        "ARMA NAMUSUMUZ, ÇUBUKLU ŞEREFİMİZ"

        Fenerbahçe Başkanı ve yöneticilerine destek olmak için duruşmaya gelenlerin Silivri'den ayrılmaları sırasında "Paşalı Birol" olarak bilinen Fenerbahçe taraftarı "Arma namusumuz, çubuklu şerefimiz" yazılı bir pankart açtı. Pankartı gören 30 kişilik grup da destek sloganları attı.

        ŞİKE DAVASININ 1. GÜNÜ

        ŞİKE DAVASININ 2. GÜNÜ

        ŞİKE DAVASININ 3. GÜNÜ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ