Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig EMS Yapı Sivasspor Arena'da Sarı-Kırmızı gece! - EMS Yapı Sivasspor Haberleri

        GALATASARAY - SİVASSPOR KARŞILAŞMASININ İSTATİSTİKLERİ VE TÜM AYRINTILARI HTSPOR ARENA'DA. HTSPOR ARENA'YA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

        Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, 9 kişi tamamladığı karşılaşmada sahasında Sivasspor'u 2-1 mağlup etti. Galatasaray'ı galibiyete taşıyan golleri 45. dakikada Engin Baytar, 59. dakikada penaltıdan Milan Baros kaydederken, Sivasspor'un tek golü 70. dakikada Erman'dan geldi.

        Ligde Arena Stadı'nda oynadığı son iki karşılaşmada da galibiyet yüzü göremeyen Galatasaray bu sonucun ardından iç sahada yaşadığı 3 puan hasretine de son verdi. Galatasaray'ın ilk golünü atan Engin Baytar ise karşılaşmanın 82. dakikasında Sivasspor kalecisine topsuz alanda kafa attığı için kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Bu karttan 7 dakika sonra ise İsveçli golcü Elmander, Sivassporlu Hayrettin'e yaptığı sert faul sonucu kırmızı kart gördü ve Galatasaray mücadeleyi 9 kişi tamamladı.

        Galatasaray bu sonucun ardından ligde 22 puana yükselirken, lig lideri Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 3'e indirdi. Sivasspor ise bu sonucun ardından 15 puanda kaldı.

        Sarı Kırmızılı ekip ligin 13. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olurken, Sivasspor sahasında Trabzonspor'u ağırlayacak.

        ENGİN BAŞROLDE

        Karşılaşmanın 45. dakikasında Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren Engin Baytar, Spor Toto Süper Lig'de ilk golünü atarken maçın 82. dakikasında topsuz alanda Sivasspor kalecisi Borjan'a attığı kafa sonucu kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

        BAROS'UN 3. GOLÜ

        Galatasaray'ı 59. dakikada penaltıdan attığı golle 2-0 öne geçiren Çek golcü Milan Baros, bu sezon ligdeki 3. golünü kaydetti. 58. dakikada Sivasspor kalecisi Milan Borjan'ı geçen Baros, takımına penaltı kazandırdı. Penaltı atışını kullanan Baros bu sezon ligdeki 3. golünü atarken, Galatasaray'ın da bu sezonki 4. penaltı golüne imzasını attı.

        UJFALUSİ CEZALI

        Karşılaşmanın 40. dakikasında Uğur'a yaptığı sert hareket sonucu sarı kart gören Tomas Ujfalusi, Galatasaray'ın ligin 13. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

        PENALTI REKORTMENLERİ

        Spor Toto Lig'in en çok penaltı atan takımı Galatasaray ile en çok penaltı verilen takımı Sivasspor'un karşılaşmasında gelenek devam etti. Hakem Bülent Yıldırım, ceza sahası içinde Milan Baros'un düşürülmesi sonrası Galatasaray lehine penaltı kararı verirken, sarı-kırmızılı takım bu sezonki 4. penaltısını kazandı. Galatasaray 4 penaltının 4'ünü gole çevirdi. Bu sezon ligin aleyhine en çok penaltı kararı verilen takımı olan Sivasspor, Galatasaray karşısında da penaltı golü yedi. Sivas ekibinin bu sezon 7 kez aleyhine penaltı kararı verilirken, bunların 5'i golle sonuçlandı.

        DERBİYE GÖRE İKİ DEĞİŞİKLİK

        Sarı-kırmızılı ekibin geçen hafta Beşiktaş ile yaptığı derbi maçın kadrosuna göre Sivasspor karşısına çıkan kadroda, iki değişiklik oldu. Beşiktaş maçında ilk 11'de yer alan isimlerden Ayhan Akman ile yine bu maç sonrasında tribünlere yaptığı hareket nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç ceza verilen Felipe Melo, Sivasspor karşısında takımdaki yerlerini alamadılar. Sivasspor maçına yedekler arasında başlayan Ayhan ve cezalı Melo'nun yerine Albert Riera ile Milan Baros ilk 11'de sahaya çıktı. Galatasaray'da sakatlıkları süren Sabri Sarıoğlu ve Yekta Kurtuluş ile sakatlığı geçmesine rağmen Beşiktaş derbisinde de kadroya alınmayan Gökhan Zan, Sivasspor karşısında şans bulamadı.

        EBOUE'YE DESTEK

        Beşiktaş derbisinde tribünlerin büyük tepkisini çeken ve atılan yabancı maddelerin hedefi olan Fildişi Sahilli oyuncu Emmanuel Eboue'ye sarı-kırmızılı tribünler moral verdi. Sivasspor maçı öncesi Eboue'yi tribünlere çağıran Galatasaray taraftarları, ''Üçlü'' çektirdikleri oyuncu lehine tezahüratlarda bulundular. Taraftarlar ayrıca, üzerinde Eboue'nin resmi bulunan ve Fransızca ''Nous sommes tous avec toi'' (Hepimiz seninle birlikteyiz) yazılı bir pankart da açtılar.

        EFSANELER UNUTULMADI

        Galatasaray'da bu sezon hayata geçirilen ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da yapılan lig maçlarında uygulanan, ''Galatasaray Efsanelerini Anıyor Türk Telekom Duyuruyor'' projesi kapsamında, Sivasspor maçında Candemir Berkman ile Suat Mamat taraftarların karşısına çıktı. 1950 ve 1960'lı yıllara damgasını vuran, Galatasaray;ın yakaladığı başarılarda önemli pay sahibi olan iki unutulmaz isim Candemir Berkman ile Suat Mamat, Sivasspor maçı öncesi sahaya çıkarak tribünleri selamladı. Candemir Berkman ile Suat Mamat'a kulüp başkan yardımcısı Adnan Öztürk tarafından birer plaket verildi.

        GALATASARAY-SİVASSPOR

        STAT: Türk Telekom Arena

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam

        GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım Kazım (Dk. 76 Sercan Yıldırım - Dk 84 Servet Çetin ), Engin Baytar, Selçuk İnan, Riera, Elmander, Baros (Dk. 76 Ayhan Akman )

        SİVASSPOR: Borjan, Uğur Kavuk, Navratil, Faty, Hayrettin Yerlikaya, Erman Kılıç, Kıvanç Karakaş (Dk. 64 Mehmet Nas ), Kadir Bekmezci, Grosicki (Dk. 87 Kerim Zengin ), Rasmussen (Dk. 64 Cerny ), Pedriel

        GOLLER: Dk. 45 1 Engin Baytar, Dk. 59 Baros (Penaltıdan)(Galatasaray), Dk. 71 Erman Kılıç (Sivasspor)

        KIRMIZI KARTLAR: Dk. 81 Engin Baytar, Dk. 89 Elmander (Galatasaray)

        SARI KARTLAR: Dk. 10 Kıvanç Karakaş, Dk. 58 Borjan, Dk. 90 2 Faty (Sivasspor), Dk. 40 Ujfalusi (Galatasaray)

        İLK YARIDAN POZİSYONLAR

        6. dakikada Eboue'nin sağ taraftan kullandığı uzun taç atışında, ceza sahasında ön direkte Elmander, arka direkte ise Baros topa dokunamayınca, meşin yuvarlak auta çıktı.

        12. dakikada Selçuk'un ceza sahası dışında, sol çaprazda kullandığı serbest vuruşta, top az farkla üstten auta gitti.

        24. dakikada çalımlarla ceza sahasının önüne gelen Eboue'nin vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

        26. dakikada Sivasspor'un sol taraftan kazandığı serbest vuruşu kullanan Erman'ın yaptığı ortada, ceza sahasında Rasmussen'in kafa vuruşunda, kaleci Muslera yatarak topa sahip oldu.

        27. dakikada ceza sahasında Kazım'ın pasında Riera'nın sağ çaprazdan vuruşu, istediği gibi olmayınca, kaleci Borjan üzerine gelen meşin yuvarlağı kontrol etti.

        45 1. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Hakan'ın soldan ortasında ceza sahasında savunmadan seken topu ayak koyarak önüne alan Engin, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

        İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

        58. dakikada Engin'in pasıyla ceza sahasına giren Baros, kaleci Borjan'ın müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi.

        59. dakikada penaltı atışını kullanan Baros, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0.

        66. dakikada Mehmet Nas'ın pasıyla Pedriel çalımlarla ceza sahasına girerken, Semih son anda topa ayak koyarak, tehlikeyi uzaklaştırdı.

        71. dakika Sivasspor farkı 1'e indirdi. Kadir'in uzun pasında ceza sahasında Semih'ten sıyrılarak, sol çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Erman'ın dar açıdan yaptığı sert vuruşta, top filelere gitti: 2-1.

        81. dakikada hakem Bülent Yıldırım, ceza sahasında kaleci Borjan'a kafa atan Engin'e kırmızı kart göstererek, oyundan attı.

        88. dakika Erman'ın soldan ortasında, ceza sahasında Pedriel'in kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

        89. dakikada Sivasspor yarı sahasında arkadan Hayrettin'in ayak bileğine basan Elmander'e, hakem Bülent Yıldırım kırmızı kart gösterdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ