Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor En kısa sürede bitirilecek! - Trabzonspor Haberleri

        Vali Kızılcık, yaptığı açıklamada, bir sivil toplum kuruluşu tarafından mahkemeye verilmesi nedeniyle Akyazı Projesi'nde 3 aylık bir gecikme yaşandığını ifade ederek, tüm Trabzon ve Türkiye'nin menfaatine olacak projeye Trabzonluların sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın projeye çok önem verdiğini ve her fırsatta hangi aşamada olduğunu sorduğunu dile getiren Vali Kızılcık, projenin önünü kesmenin kimseye yarar sağlamayacağını ifade etti.

        Vali Kızılcık, Akyazı Projesi aleyhine Danıştay'a açılan davayı da anımsatarak, şöyle devam etti:

        Proje, bir sivil toplum örgütümüzün açtığı dava sebebiyle yaklaşık 3 ay durdu. Danıştay'ın verdiği karar neticesinde dava bizim lehimize sonuçlandı. Çalışmalara 2 gün önce yeniden başladık. Ümit ediyoruz ki artık bu tür itirazlar olmaz. Trabzonlu hemşehrilerim bu sürece sahip çıkarsa hem spor hem de uluslararası organizasyonların ihtiyacı olan bu stat projesini en kısa zamanda tamamlamış oluruz. Proje sayesinde Trabzonsporumuzun hem ulusal hem de uluslararası alanda daha da başarılı olması için fevkalade bir stada sahip olacağız.''

        Trabzonspor'un Avrupa'da ve Türkiye'de kazanacağı başarıların sevincini Akyazı'daki modern statta yaşamak için stadı bir an önce bitirilmeyi amaçladıklarını söyleyen Vali Kızılcık, dolgu alanının bitirilmesinin ardından hemen stadın inşasına başlanacağını bildirdi.

        DOLGU İŞLEMLERİNDE ÖNCELİKLE STAT ALANI DOLDURULACAK

        Vali Recep Kızılcık, proje için geniş bir alana yapılacak dolgu işlemlerinde öncelikle stadın yapılacağı alandaki dolgunun gerçekleştirileceğini belirterek, şöyle konuştu:

        ''Dolgu, belirli bir süre daha devam edecek. Ama biz öncelikle stadın yapılacağı alanı bitirmeyi hedefliyoruz. Çünkü diğer alanda dolgu devam ederken, stadın inşaatı da başlamış olacak. Hedefimiz en kısa zamanda Akyazı'daki stadımızı tamamlamak. Tüm Trabzonlulardan bu konuda destek bekliyoruz. Çünkü Akyazı Projesi'nin gerçekleşmesi tüm Trabzonluların ve ülkenin menfaatine olacaktır. Türkiye ve Almanya Milli Takımları arasında oynanan maçı yeni yapılan Arena Stadında izledik. Arena fevkalade bir stat. Aynı güzellikteki bir stada biz neden sahip olmayalım. Biz neden yatırımı engelleyelim. Biz de böyle bir güzel stada sahip olduğumuzda milli maçlara ev sahipliği yapma şansına sahip oluruz.''

        BAKAN KILIÇ'TAN AVNİ AKER'E 1 MİLYON LİRALIK DESTEK SÖZÜ

        Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzonspor'un halen maçlarını oynadığı Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki zemin probleminin giderilmesi için de Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan 1 milyon liralık destek sözü aldığını da ifade etti.

        Bozulan Hüseyin Avni Aker Stadı'nın zemininde yenileme çalışması başlatıldığını dile getiren Kızılcık, ''Hüseyin Avni Aker Stadı'nın zemininde bir bozukluk vardı. Stadımızın zeminin bir an önce düzeltilmesi için Hollanda'dan çimler getirildi. Stadın zemininin düzeltilmesinin de yüksek bir maliyeti vardı. Bunun maliyetini de Ankara'da yapılan ve başkanlığını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yaptığı 'Hazırlık Düzenleme Kurulu Toplantısı'nda Bakanımız Kılıç'a arz ettim. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Hüseyin Avni Aker Stadı'nın zemininin düzeltilmesi için harcanacak maliyetin çok önemli bir kısmının karşılanması için söz verdi. Bu miktar yaklaşık 1 milyon lira gibi bir rakam'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ