Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor 'Akyazı Projesi' yeniden başladı! - Trabzonspor Haberleri

        Trabzon Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun 61 projesi arasında yer alan Akyazı Projesi için gerçekleştirilen dolgu işlemlerinin 3 aylık bir aradan sonra yeniden başladığı anlatıldı.

        Açıklamada, Trabzon Mimarlar Odası'nın Danıştay'a yaptığı başvuru sonrası söz konusu mahkemenin verdiği inceleme ve değerlendirme kararından sonra dolgu çalışmalarının 3 ay süreyle durdurulduğu belirtilerek, aynı mahkemenin son kararında projenin devamı yönünde karar aldığı kaydedildi.

        Bu kararın ardından yüklenici firmanın zaman kaybetmeden dünden itibaren yeniden dolgu çalışmalarına başladığı belirtilen açıklamada, dolgu işlemlerinin önümüzdeki günlerde daha yoğun olarak yapılacağı bildirildi.

        Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da Akyazı Projesi'nin yapılması için herhangi bir engel bulunmadığını ifade ederek, ''Danıştay projenin devamı yönünde karar verdi. Bundan sonra bu proje durmadan devam edecek. Açılan dava neticesinde 3 aylık bir zaman kaybımız oldu. Ancak önümüzdeki dönemde yapılacak hızlı çalışmalarla bu farkın kapanacağına inanıyorum'' diye konuştu.

        Dolgu işlemlerinin bitirilmesi sonrası Akyazı Projesi'nin yapımı için ihale gerçekleştirileceğini anlatan Gümrükçüoğlu, ''Halkımız bu projeyi çok sahiplendi ve projenin şehrimize katacağı katkının farkında. Biz de halkımızın bu talepleri doğrultusunda projenin bir an önce bitirilmesi için gayret göstereceğiz. Akyazı'nın Trabzon'u marka şehir yapacak önemli bir adım olduğunu herkes biliyor. Akyazı Projesi, stadıyla, sosyal alanlarıyla, oteliyle, terminaliyle şehrimiz için yeni bir merkez ve yeni bir yaşam alanı olacak'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ