Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor "Motivasyon sorunu yaşadık!" - Mondihome Kayserispor Haberleri

        Hollanda'nın Arnheim kenti yakınlarındaki Hoenderloo kasabasındaki Golden Tulip Oteli'nde 17 Temmuz'dan beri kamp çalışmasını sürdüren sarı kırmızılı ekip, yaptığı koşu ile kamp çalışmasını bitirdi. İspanya'nın Getafe takımıyla oynadığı hazırlık maçını 3-0 yenerek moral bulan Kayserispor, ormanlık alanda koşu yaptı. Sakatlıkları bulunan Cangele, Eren, Zurab ve Ömer takımdn ayrı kondisyon çalışması yaptı.

        Teknik direktör Şota Arveeladze, yaptığı açıklamada, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini ve çok çalıştıklarını, takımdaki eksikleri görerek, dersler çıkardıklarını belirtti.

        Az Alkmaar takımı ile yaptıkları hazırlık maçının ders çıkarmaları için önemli olduğunu ifade eden Şota, şunları söyledi:

        ''Az Alkmaar maçında oyuncularımız isteksiz bir maç ortaya koydu. Liglerin ertelenmesi konsantrasyonu olumsuz etkiledi. Kamp döneminde sakatlıklarımız oldu, Okan, Engin ve Nadir, milli takımda olduğu için, Riveros ve Santana Copa Amerika'da oynadığı için kamp çalışmalarına katılamadı. Yeni kalecimiz Navarro sakatlandı. Bu nedenle yeni transferlerimizi çok fazla değerlendirme imkanımız olmadı. Buna rağmen, iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Liglerin ertelenmesi ile uzayan kamp dönemini bundan sonra da en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.''

        Takımdaki motivasyon sorununu AZ Alkmaar karşılaşmasında hissettiklerini ifade eden Şota,

        ''Bazen futbolcular bazı dönemler veya birkaç maç kötü olabilir. Ama futbol takım oyunu. Bir oyuncunun eksiğini diğerleri giderir. Ama isteksiz, arzusuz motivasyonsuz takım oyunu olmaz. Oyuncuların bu isteksizliği AZ Alkmaar maçında hoca olarak beni çok üzdü. Bu sorunu aşmamız lazım'' dedi.

        Şota, Getafe takımı ile yaptıkları maçta ise oyuncuların daha istekli olduklarını vurgulayarak, Getafe galibiyeti ile kampı moralli şekilde tamamladıklarını dile getirdi.

        Yeni sezonda Kayserispor'un iyi futboluyla dikkat çekeceğini bildiren Şota, topun daha çok kendi takımlarında kalacağı oyun sistemi kuracaklarını söyledi.

        Şota, şimdilik yeni transfer düşünmediklerini, buna sakat futbolcuların takıma katılmasıyla karar vereceklerini belirterek, ''Yeni transfer sakat futbolcuların aramıza katılmasıyla belirlenecek. Eren, tam anlamıyla dönerse defansta sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Cangele tam performansla takıma katılırsa hücum hattında da sıkıntımız olmayacak. Ama, sakat futbolcular nedeniyle sıkıntı yaşarsak belki yeni transfer yapabiliriz'' diye konuştu.

        Kayserispor'un son iki sezondan çok fazla oyuncu değiştirmek zorunda kaldığının hatırlatılması üzerine Şota, şunları kaydetti:

        ''Bazı oyuncuları elimizde tutamıyoruz. İstemeyen oyuncuyu zorla tutamayız. Bizim futbol anlayışımızı görüyorlar, amacımızı biliyorlar. Ama bazen futbolcular Kayseri'de kalmak istemiyor. Mesela Serdar Fenerbahçe'den teklif alınca gitmek istedi, bizde makul karşıladık. Önder, ayrılmak istedi. Ya da bazı yabancı oyuncular, aile sorunlarından dolayı gitmek istedi. Bazı futbolcuların da kalitesi yetmiyor. Geçen sezon iyi bir mücadele ortaya koyduk. Artık beklenti artıyor. Beklentiler artınca bazı futbolcular buna karşılık veremiyor. Onlarla da biz yollarımızı ayırıyoruz. Bunun için kadromuz yenilendi. Ama, biz başarı çıtasını yükseltmek istiyoruz. Bunun için de en iyi kadroyu kurmaya çalışıyoruz.''

        Hoollanda'da 17 Temmuz'da başlayan kamp dönemini tamamlayan sarı kırmızılı takımda, futbolculara 5 gün izin verildi. Takım, 3 Ağustos'ta Kayseri'de yeniden toplanarak kulüp tesislerinde çalışmalarını sürdürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ