Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor'un Brezilyalı golcüsü Fernandao önümüzdeki sezon hangi takım daha iyi şartlar sunarsa o takıma gideceğini söyledi - Futbol Haberleri

        Bursaspor'un golcü futbolcusu Fernandao çarpıcı açıklamalarda bulundu.

        Fanatik'e konuşan golcü futbolcunun açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde;

        -Ozan’ı, Serdar’ı ve Volkan Şen’i Hollanda maçında gururla izledim. Fatih Terim eğer bana da bu şansı tanırsa ona minnettar kalırım. Çünkü hayalim bu. Bunu düşündüğümde heyecanlanıyorum. Rüya gibi bir şey. Gerçekleşirse elimden geleni yaparım.

        -Bana karşı böyle bir ilgili olduğunu duymuştum. Ancak sonrasında herhangi bir gelişme olmadı. Bu hassas bir konu ama eğer bana böyle bir şans verilirse elimden geleni yapmaya çalışırım. Bir yılı aşkın süredir Türkiye’deyim. Karakterime uygun bir ülke burası. Burada olmaktan ben de mutluyum, ailem de.

        -Tabii ki Türkiye Milli Takımı için oynamak isterim. Fatih Terim bana eğer bu şansı tanırsa ona minnettar kalırım. Çünkü hayalim bu. Bunu düşündüğümde heyecanlanıyorum. Rüya gibi bir şey. Bu şans bana tanınırsa kimseyi pişman etmeyeceğimden eminim.

        -Şenol Güneş Türk futbolunun en önemli isimlerinden biri. Dünya üçüncülüğü var. Ben onu kesinlikle bir hoca olarak görmüyorum. Bir baba olarak bakıyorum ona. Çünkü bize aynı baba şefkatiyle, baba sevgisiyle yaklaşıyor. Bu durum bir futbolcu için çok önemli. Ona karşı çok rahatız. Aramızdaki iletişim harika.

        -Bahia’da iyi bir sezon geçiriyordum. Performansım dikkat çekmişti. Oradaki hocamın Wolfgang Kuhlman isminde bir arkadaşı vardı. Beni Christoph Daum’a önermiş. O da beğendi beni. Teklif yaptılar ve kiralık olarak transferim gerçekleşti.

        -Buraya benden çok daha iyi oyuncular, çok daha kariyerli oyuncular gelip başarısız olmuştur. Ama ben çok şartlanarak geldim. Başarısızlık aklımın ucundan bile geçmiyordu. Diğer yabancılar bana kolaylık sağladı. Hiç yabancılık çekmedim açıkçası.

        -Süper Lig kaliteli bir lig. Kaliteli oyuncular var doğal olarak. Bizim takımdan başlamak gerekirse Ozan Tufan, Volkan Şen, Josue, Serdar Aziz hepsi çok iyi oyuncular. Çok daha iyi yerde olacaklar. Sneijder ve Diego Ribas da bence bu ligin en kaliteli oyuncularından. Aklıma gelmeyen isimler olabilir.

        -Gol krallığında Demba Ba, Cardozo, Burak Yılmaz gibi Avrupa’da kendisini ispatlamış isimlerle yarışmak heyecan verici. Burak gerçekten harika bir oyuncu. Sadece bir forvet değil, takımına her yerde katkı sağlıyor.

        -31 Mayıs’a kadar Bursaspor’la sözleşmem devam ediyor. Kesin olan şu ki, önümüzdeki sezon da Türkiye’deyim. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ilgisi beni motive ediyor. Hangi takım daha iyi şartlar sunarsa ona daha yakın olacağım.

        -Galatasaray ve Fenerbahçe hakkında bir şey söylemem zor. Ama benim için önemli olanı söylemem gerekirse; şartlar... Ben Türkiye’de oynamak istiyorum. Hangi takım benim ve ailem için daha iyi şartlar sunarsa ben ona daha yakın olacağım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ