Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Alex Telles: "Galatasaray'a transferim Tanrı'nın bir lütfuydu" - Futbol Haberleri

        Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Alex Telles, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa karşısında 2-0 geriye düşüp 3-2 kazandıkları maçın şampiyonluğun habercisi olduğunu söyledi.

        Telles, GS TV'de yayınlanan bir programda yaptığı açıklamada, önlerinde dokuz final maçı kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

        "Bize şampiyonluğu neyin getireceğini soruyorsanız, bu kesinlikle Kasımpaşa maçındaki dönüştü. O ruh bize şampiyonluğu getirecek. 2-0 geride girdik soyunma odasına ama kenetlenip döndük. Artık son dokuz maçımız kaldı, tamamına final gibi bakıyoruz. Son haftalara girdiğiniz zaman 1-2 puan önde olmak takımları etkiler. Kardemir Karabükspor maçı için de aynı şeyi düşünüyoruz. Her takımın iniş çıkışları vardır, bunu maç içinde de hissedebilirsiniz. Kasımpaşa mücadelesinde de bunu yaşadık. Devre arasında Galatasaray'ın daha farklı oynaması gerektiğini konuştuk. İkinci yarıda da bunu başardık ve güzel bir galibiyet aldık."

        Brezilyalı futbolcu, sarı-kırmızılı takımın bu sezon Avrupa'da başarısız olmasının sebebini bilemediklerini anlatarak, "Takımda çok fazla değişiklik yok. Takımda birçok oyuncu daha önce o arenada oynamıştı. Biz bu seviyelerde daha önce oynamış ve başarıya alışkın bir takımız. İleriye gidecek kapasiteye sahiptik. Karşılaştığımız takımlar herhalde o süre içerisinde bizden daha hazırdı. Galatasaray'ın en büyük amaçlarından biri Avrupa'da ileriye gitmektir. Bunu bu sene başaramadık ama ilerleyen süreçte umarım daha iyi işler yapacağız" ifadelerini kullandı.

        "HAMZA HAMZAOĞLU'NUN GELİŞİYLE TAKIMDAKİ HAVA DEĞİŞTİ"

        Sezon içinde teknik direktörlük değişikliği yapıldığını hatırlatan Telles, Cesare Prandelli ile Hamza Hamzaoğlu'nu şöyle karşılaştırdı:

        "Hamza Hamzaoğlu, bizi motive ediyor. Onun gelişi Galatasaray adına büyük bir adımdı. Futbolcu olarak da buraya hizmet ettiği için kulübün ve taraftarın beklentisini çok iyi biliyor. Kulüpteki herkesi yakından tanıyor. Onun gelişi benim için de iyi oldu. Prandelli zamanında pek fazla süre alamıyordum. Herkesin güveni yerine geldi. Hamza hoca önümüzdeki dokuz final için bizi hazırlıyor. Bizim Galatasaray olduğumuzu anlatıyor. Onun gelişiyle takımdaki hava fazlasıyla değişti, sanırım bunu herkes görüyor. Kötü oynadığımız maçlarda dahi kazanmayı bildik. Bu da takımdaki iyi havadan kaynaklanıyor."

        Prandelli döneminde mutlu olmadığını aktaran sarı-kırmızılı futbolcu, "Prandelli için negatif bir şey düşünmüyorum, elinden gelenin en iyisini yaptı. Değişikliğin olacağını hissettim ve kendimi hazır tuttum. Yeni hocamızın gelmesiyle birlikte kendimi gösterdim. Marcelo dünyanın en iyi sol beklerinden biri. Defansif anlamda yüzde yüz mükemmel bir oyuncu olmasa da ofansif anlamda çok iyi işler yapıyor. Umarım ben de bir gün o kadar iyi bir oyuncu olurum" dedi.

        YABANCI KURALI HAKKINDA

        Türkiye Futbol Federasyonu tarafından önümüzdeki sezondan itibaren uygulamaya konulacak yeni yabancı sistemini de değerlendiren Brezilyalı futbolcu, "Yabancı kuralı değişikliği yabancı futbolcular için olumlu oldu. Geçtiğimiz dönemlerde iyi maçlar çıkarsanız da kurallardan ötürü yedek kalabiliyordunuz. Artık iyi oynadığımız zaman devam etme şansımız olacak" diyerek düşüncelerini kaydetti.

        Avrupa'nın en büyük kulüplerinden birinde forma giydiğini vurgulayan Telles, kariyerinde Avrupa'da başka büyük takımlarda da oynayabileceğini anlatarak, Brezilya ile Türkiye'deki futbol arasındaki farkları şöyle özetledi:

        "Brezilya ligine göre Türkiye daha çok kuvvete dayalı. Brezilya'da teknik daha önemli ve oyun hızlı oynanıyor. Buradaki güce dayalı oyuna uyum sağlamak adına kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Brezilya'da en iyi sol bek seçilmiştim ve bu benim için bir ödüldü. Genç yaşta buna layık görülmüştüm. Eksiklerimi kapatarak daha iyi işler yapacağım."

        Takım arkadaşı olan vatandaşı Felipe Melo'nun kendisine çok yardımcı olduğunu da belirten Telles, "Melo bütün taraftarlarca sevilen örnek bir oyuncu. Onu kendime örnek alıyorum. Antrenmanlar ve maçlardaki hırsı son derece iyi. Umarım ben de günün birinde onun gibi idol olabilirim" diye konuştu.

        "FATİH TERİM İLE TANIŞMAK İSTERDİM"

        Telles, hayalinin Brezilya Milli Takımı'nda yer almak olmasına rağmen A Milli Futbol Takımı'nda forma giyebileceğini dile getirdi.

        Brezilyalı futbolcu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim için çok olumlu şeyler duyduğunu kaydederek, "Fatih Terim ile tanışıp görüşmek isterdim. Galatasaray camiası için bir idol ve kazandığı başarılar ortada. Milli takımda oynama konusu içinse 'hayır' diyemem, hayatta her şey çabuk gelişiyor. Hayalim Brezilya Milli Takımı'nda oynamak ama Türk Milli Takımı için defteri kapatamayız. Burada yaşıyorum ve insanlar çok sıcakkanlı. Yarının neler getireceğini bilemeyiz" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ