Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'den futbolculara mesaj! - Futbol Haberleri

        “Hepinizi tebrik ederim. Ortaya koyduğunuz mücadele, geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Daha yolumuz uzun. Hep böyle oynarsak 5’te 5 yaparız finallere katılırız. Ben Fransa’ya gideceğimize inanıyorum.”

        Milli takımımız, EURO 2016 elemelerinde 5. maçında Amsterdam’da konuk olduğu Hollanda’yı 90+2’de yediği golle elinden kaçırmış ve güçlü rakibini geçme fırsatını tepmişti. Ancak Hollanda gibi bir dünya devine, üstelik deplasmanda böylesine bir futbol direnci ile karşı koymamız, tüm Türkiye’nin alkışını almıştı.

        Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in, ‘total futbol’un mucidi Portakallar hakkında söylediği, “Hayatımda ilk kez Hollanda’yı doldurtboşalt oynarken görüyorum” sözleri de gecenin küçük bir özetiydi... ‘İmparator’, mücadelenin ardından sergiledikleri başarılı futbol sebebiyle oyuncularını kutladı... Tecrübeli çalıştırıcının, öğrencileri ile yaptığı konuşmada, “Hepiniz çok iyi oynadınız. Ortaya koyduğunuz mücadele, geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Çok şanssız bir şekilde galibiyeti kaçırdık. Ama daha yolumuz uzun. Hep böyle oynarsak 5’te 5 yaparız ve 15 puanı alıp finallere katılırız. Ben kalan maçlarımızın tümünü kazanarak Fransa’ya gideceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

        'İŞTE GERÇEK TÜRKİYE'

        Terim şöyle devam etti: “Herkesi tek tek tebrik ederim. Bu futbolla gerçek gücümüzün ne olduğunu gösterdik. Türk halkının milli takıma olan inancını ve güvenini yükselttiniz. Herkes, bizim ne kadar güçlü ve kaliteli bir takım olduğumuzu gördü. Bu kadronun yeri ve bu ülkenin hak ettiği tablo, Fransa’da yapılacak finallerdir. Bu enerji ve sinerji ile hedefe mutlaka varırız.”

        10 FUTBOLCU YURDA DÖNDÜ

        Fatih Terim, yarın Lüksemburg hazırlık maçı öncesi bazı oyuncularını Türkiye’ye yolladı. Zorlu lig maçlarını göz önünde bulunduran deneyimli çalıştırıcı; G.Saray’dan Burak Yılmaz, Hakan Balta ve Hamit Altıntop, F.Bahçe’den Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ve Gökhan Gönül, Beşiktaş’tan Ersan Gülüm ile Gökhan Töre, Bursa’dan Serdar Aziz ve Başakşehir’den Volkan Babacan’a izin verdi. Milli futbolcular, dün öğlen İstanbul’a döndü. Öte yandan M.Sivassporlu Ümit Kurt, Lüksemburg maçı için aday kadroya çağırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ