Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray’da olağan mali genel kurul toplantısı bugün - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR / Erhan TELLİ

        Ve Sarı-Kırmızılılar’da beklenen gün geldi çattı... Mayıs’taki başkanlık seçimi öncesi ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiren G.Saray’da olağan mali genel kurul toplantısı bugün yapılacak. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki toplantı 10.00’da başlayacak. Genel kurulda, 2014’ün tüm hesapları masaya yatırılacak. Kongrenin başında verilecek önerge ile aynı yıl görev yapan eski başkan Ünal Aysal ve yönetimi ile mevcut başkan Duygun Yarsuvat ve yönetiminin ayrı ayrı ibrası istenecek.

        KÖKSAL, İKİZ VE AKÜZÜM SIKINTIDA

        Her iki yönetim de kendi görev süreleri üzerinden hesap verip, mali ve idari ibra oylamasına tabii tutulacak. Eğer Aysal ibra edilmezse Mayıs’taki seçimde yeniden başkan adayı olamayacak. Bu durumda hem Aysal hem de Yarsuvat yönetiminde görev alan Mete İkiz ile Ebru Köksal gibi yöneticilerin mevcut görevlerinden istifa etmeleri gerekecek. Geçmiş dönemde denetleme kurulundaki yönetici Ural Aküzüm için de aynı sıkıntı geçerli...

        BİREYSEL İBRA TARTIŞMASI

        Bir hayli ateşli geçmesi beklenen kongre öncesi bazı üyelerin yeni bir önerge hazırladığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı kurmayların, Aysal için ayrı ayrı bireysel oylama talebinde bulunacağı ancak bu talebin de tüzüğe aykırı olduğu için tartışmalara yol açtığı belirtildi. Yine de önergeye son şeklini vererek divan başkanlığına sunmayı planlayan üyeler, bu fikre sıcak bakan eski yönetici Mehmet Helvacı’yı divanı yönetmesi için aday gösterecek.

        BORÇ GERİLİMİ YAŞANACAK!

        G.Saray’da kulübün mevcut borcu hakkında da büyük fikir ayrılıkları var. Üyeler için basılan kitapçıkta yönetim, borcun 1 milyar 434 milyon TL olduğunu açıklayacak. Ancak kulübün 600 milyon TL’lik alacağı da hesaplandığında net borç 834 milyon TL... Fakat bu rakamların gerçeği yansıtmadığını düşünen muhalif üyeler, gerçek borcun 2 milyon TL civarında olduğunu belirtecek.

        ÜNAL AYSAL DA KATILACAK

        G.Saray’ın yıllık olağan mali genel kurul toplantısına eski başkan Ünal Aysal da katılacak. Eğer her iki yönetimin de ayrı ayrı ibra edilmesine yönelik önerge kabul edilirse Aysal, kendisine yapılan eleştirilere cevap vermek için kürsüye çıkacak. G.Saray eski başkanının üyelerin sataşmaları ve suçlamalarına göre söz hakkı alması da bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ