Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Süper Lig’de şampiyonluk kovalayan lider Galatasaray’da yönetim, yaklaşan seçim öncesi önceki gün acil bir toplantı gerçekleştirdi. - Galatasaray Haberleri

        HTSPOR | Erhan TELLİ

        Süper Lig’de şampiyonluk kovalayan lider Galatasaray’da yönetim, yaklaşan seçim öncesi önceki gün acil bir toplantı gerçekleştirdi. 28 Mart Cumartesi günü mali genel kurul toplantısını yapacak olan Cimbom’un Başkanı Duygun Yarsuvat ve yönetimi, Arena Stadı’nda gerçekleşen toplantıda kulübün mali geleceği ve gider kalemleri hakkında konuştu. Toplantı sonrası ortaya 60 milyon dolarlık bir gerçek çıktı... Sportif A.Ş. tarafından başkan Duygun Yarsuvat’a sunulan raporda, 23 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçim sonrası göreve gelecek yeni yönetimin, işbaşı yapacakları ilk iki ay içerisinde ertelemesi imkansız olan toplam 60 milyon dolarlık bir ödeme yapma zorunluluğu olduğu gerçeği ortaya çıktı.

        HAZİRAN’DA 45 MİLYON DOLAR ŞART

        Göreve gelecekleri ilk ay, yani haziran ayında 45 milyon dolar ödeme yapması gereken yeni yönetimin, sonraki ayda da en az 15 milyon dolar nakit paraya ihtiyaç duyacağı belirtildi. Bu yüksek miktarın içinde; futbolcu taksitleri, banka kredi borçları ve devlete ödenecek vergiler gibi çok önemli gider kalemlerinin olması dikkat çekti.

        TRANSFERLE BİRLİKTE 80 MİLYONA ÇIKACAK

        Ortaya çıkan bu 60 milyon Dolar’lık acil ödeme miktarının içerisinde, gelecek sezon planlanan transferlere harcanacak bütçenin ise olmadığı öğrenildi. Serbest bırakılan yabancı kuralı nedeniyle kadrosunu güçlendirmek isteyecek olan G.Saray’ın, transfere de ayrı bütçe ayıracağı öğrenildi. Sadece yaz transfer döneminde 20 milyon Dolar olacağı tahmin edilen bu rakam da eklenince; yeni yönetimi 80 milyon Dolar’lık bir yükün beklediği konuşuluyor.

        DUYGUN YARSUVAT YARIN AÇIKLAYACAK

        G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın, mali kongrede göreve talip olan başkan adaylarını bilgilendirme amacıyla, 60 milyon Dolar’lık bu acı reçeteyi tüm gerçekleri ile açıklayacağı öğrenildi. Başkanlığa adaylığını koyacak kişilerin bu durumu bilmesi gerektiğini düşünen başkan Yarsuvat’ın, dönemlerinde yapılan harcamaları ve ödemeleri de şeffaf şekilde üyelere anlatacağı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ