Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'da Köksal Güney'in seçim çıkışı! - Trabzonspor Haberleri

        Güney, Yargıtayın, Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin genel kurul kararını iptal eden yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini söyledi.

        Kulübün hukuk kurullarıyla devamlı iletişim halinde olduklarını anlatan Güney, "Hukuka saygılıyız. Belirli bir hukuksal süreç var. Bu, neyi gerektiriyorsa ne karar verilirse uygulanacaktır. Hukuki olarak gerekli başvuruları yapacağız" diye konuştu.

        Güney, bu sürecin sonucunda bir kararın çıkacağını ifade ederek, "En son hukuk ne derse o yapılacaktır. Bize 2 yıllık süreyi veren delege olmuştur. Bunu sonuçta o zaman tüzükteki maddeyi koyan divan, delege bunu oylamıştır. Seçime giren 5 aday da fikir birliğine varmıştı. Bunu sadece biz istemedik. Biz değil de başka aday, başka yönetim kurulu kazanmış olsaydı kesinlikle böyle bir şeye itiraz etmezdik. Normal sürenin geçmesini beklerdik" şeklinde konuştu.

        Görev sürelerinin aralık ayında biteceğine işaret eden Güney, şöyle devam etti:

        "Mayıs'ta bir genel kurul yapılsa, 6 ay sonra yine seçim olacak. Biz koltuk sevdalısı değiliz ama devamlı, seçim süreci Trabzonspor gibi büyük bir takıma zaman kaybettirir. Bugün yine seçim yapsak yine kaos ortamı olacak. 6 ay için kim gelecek? Geldiğinde neler yapabilecek. Zaten aralıkta olağan genel kurul var. Bu şekilde olsa Trabzonspor camiası için daha hayırlı olur. Hukuki bir süreç de önümüzde var. Bu süreç derse erken seçim olsun tabiki olacaktır. Trabzonspor için yararlı olan olağan genel kurulun beklenmesidir."

        "SAKATLIKLAR VE HAKEM HATALARI ETKİLEDİ"

        Güney, bu sezon sakatlıklar ve hakem hatalarının ligdeki konumlarını çok etkilediğini söyledi.

        Ligde 43 puanları bulunduğunu ancak zirvenin gerisinde kaldıklarını ifade eden Güney, "Sakatlıklar ve hakem hataları olmasaydı, bugün zirvede yer alabilirdik. Takımda sakatlanmayan futbolcu neredeyse kalmadı. Yine de özellikle ikinci yarı en fazla puan toplayan takımlardan biriyiz. Her şeye rağmen Gaziantepspor ve Kasımpaşa maçlarında puan kaybetmeseydik bugün çok daha iyi bir yerde olabilirdik" değerlendirmesine bulundu.

        Güney, takımla çalışmalarda yer almayan Constant için bordo-mavili kulübe teklifler geldiği yönündeki haberlere ilişkin de "Constant, Milan'dan kadromuza dahil ettiğimiz önemli bir oyuncu. Kulübe resmi bir teklif gelmedi ama mutlaka isteyen olacaktır. Teknik heyetin raporu doğrultusunda hem kulüp hem oyuncu zarar görmeden bu konuyu halletmek istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ