Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası iki taraf arasında başlayan gerilim, ‘resmiyete’ taşındı - Beşiktaş Haberleri

        HTSPOR / Kartal YİĞİT

        Beşiktaş kanadı, dün ikisi TFF’ye, birisi savcılığa olmak üzere 3 başvuruda bulundu. İlk adım, Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde atıldı. Yönetim tarafından TFF’ye sunulan dilekçede, öncelikli olarak maçın tekrarı istendi. Bu talebe gerekçe olarak mücadelenin hakemi Fırat Aydınus’un kural hatası yapması gösterildi. Başvurudaki ikinci önemli nokta, HABERTÜRK’ün dün manşetine taşıdığı ‘kara kutu’ konusuydu. 90 dakika sırasında hakem Fırat Aydınus ile 4. hakem Deniz Çoban arasında geçen konuşmaları içeren ‘kara kutu’nun kamuoyuna açıklanmasını talep eden Siyah-Beyazlılar, bu konuda ısrarcı olacaklarının altını çizdi. TFF’den ayrıca Emre Belözoğlu’nun teknik direktör Slaven Bilic’e yönelik küfürler nedeniyle PFDK’ya sevk edilmesi istendi.

        İKİNCİ ADIM SAVCILIĞA

        Beşiktaş Yönetimi’nin TFF’den sonra ki durağı ise savcılıktı. Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic arasında yaşananları BJK TV’den önceki gün yayınlayan ve “Burası İstanbul” ifadesinin ‘tehdit’ içerdiğini belirten Beşiktaş yönetimi, milli oyuncu için suç duyurusunda bulundu. Bilindiği gibi Emre Belözoğlu daha önce Trabzonspor maçındaki olaylar nedeniyle Didier Zokora ile de mahkemelik olmuştu.

        BILIC’E DE DAVA BASKISI

        Beşiktaş, savcılığa yaptığı başvurunun dışında Slaven Bilic’e de çağrı yaptı. Hırvat hocayla yapılan görüşmede, Emre Belözoğlu’nun kendisine yönelik küfürleri nedeniyle suç duyurusunda bulunması istendi. Ancak Hırvat teknik adamın şu ana kadar buna razı olmadığı öğrenildi.

        ‘BURASI VİCDAN’

        Çarşı Grubu, Emre için bir mesaj yayınladı. Mesajda “Saldırganlığın, toprağa bağlı faşizmin hortladığı, dışarıdan gelenin düşman gösterildiği an, burası İstanbul değil, burası vicdandır. Bilic’e saldırı, önce misafirperverliğimize, insanlığımıza zarardır, Emre’nin neresinden dönülürse ülke sporunun her branşında vasfı ‘sporcu’ olan her insana kârdır” denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ