Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 0 - Fenerbahçe - Beşiktaş özet - Fenerbahçe Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... FENERBAHÇE - BEŞİKTAŞ DERBİSİNİN TÜM DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 90+1. dakikada Moussa Sow'un attığı golle 1-0 yendi. Senegalli golcü, Beşiktaş'a karşı oynadığı tüm maçlarda gol atma başarısı gösterdi. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 53 puana yükseldi. Beşiktaş'ın ise 54 puanı bulunuyor. 55 puanlı Galatasaray haftayı lider tamamladı.

        Kadıköy'deki derbi olaylı başladı... Maç başlamadan önce Gökhan Töre ile taraftar atıştı. Fenerbahçe'de Gökhan Gönül ısınırken ağrıları arttı, yerine Mehmet Topuz 11'de başladı. Daha sonra Emenike krizi yaşandı. Nijeryalı oyuncu kaçırdığı gol sonrası gelen tepkiler üzerine formasını çıkarıp, sahayı terk etmek istedi. Teknik Direktör İsmail Kartal, Emenike'ye izin vermedi.

        Bu sırada Emre Belözoğlu ile Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic kapıştı. Meireles sakatlandı, yerine taraftarın sürekli tezahüratını yaptığı Sow oyuna girdi. İlk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıda Webo oyuna girdi. Emenike ise stadı terk etti. Fenerbahçe'de Kuyt da sakatlandı. Beşiktaş'ta ise Tolga Zengin sakatlandı yerini 22 yaşındaki Günay'a bıraktı. 70. dakikada da Emre ile çarpışan Tolgay ile soyunma odasına götürüldü. Yerine Olcay Şahan oyuna dahil edildi.

        Maç golsüz devam ederken, Moussa Sow sahneye çıktı. Senegalli golcü, 90+1'de Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golü attı. Genç kaleci gözyaşlarına boğuldu. Mücadele 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi... Sow, siyah-beyazlı takıma karşı forma giydiği 7 lig maçında 8 gol kaydetti.

        FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 0

        STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

        HAKEMLER: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

        FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 35 Sow), Kuyt (Dk. 49 Diego), Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Emenike (Dk. 46 Webo)

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin (Dk. 45 Günay Güvenç), Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Sosa (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Tolgay Arslan (Dk. 73 Olcay Şahan), Demba Ba

        GOL: Dk. 90+1 Sow (Fenerbahçe)

        SARI KARTLAR: Dk. 59 Veli Kavlak, Dk. 88 Motta (Beşiktaş), Dk. 90+5 Diego (Fenerbahçe)

        KALE ARKASI TRİBÜNLER BOŞ

        Sarı-lacivertli takımın cezası nedeniyle kale arkası tribünlere seyirci alınmadı. Galatasaray derbisindeki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ceza alan sarı-lacivertli kulüp, boş kalan tribünleri dev sarı-lacivert bayraklarla kapattı. Okul tarafındaki kale arkası tribünün üst bölümündeki bayrakta "Fenerbahçe Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. Seremoni sırasında da maraton üst tribünde "Herkes Haddini Bilecek" yazılı dev bayrak açıldı.

        Kadıköy'de bu sezon ilk kez tribün kapatma cezası uygulanırken, maraton ve Fenerium tribünlerinin büyük bölümünün dolmasıyla karşılaşmayı 25 bini aşkın Fenerbahçeli taraftar izledi. Kulüpler arasındaki anlaşma uyarınca konuk Beşiktaş'ın taraftarları derbiyi tribünde seyredemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ