Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Fransa 2. Futbol Ligi ekiplerinden Nimes, eski kulüp başkanının şike yapmaya teşebbüs etmesi nedeniyle 3. lige düşürüldü - Futbol Haberleri

        Fransa Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Sebastien Deneux tarafından yapılan basın toplantısında, geçen sezon ligden düşme tehlikesi yaşayan Nimes'in 4 maçta şike yapmaya teşebbüs ettiği ve bu nedenle gelecek sezon 3. ligde mücadele edeceği belirtildi.

        Deneux, kulübün o dönemki başkanı Jean-Marc Conrad'ın 7 yıl, en büyük hissedarı Serge Kasparian'ın ise 10 yıl futboldan men cezası aldığını da ifade etti. Ayrıca, şikeyle bağlantısı tespit edilen 4 kişi de 2 ay ile 2 yıl arasında değişen sürelerde futboldan men edildi.

        Deneux, Conrad'ın geçen sezon Nimes'in bazı maçlarında şike yapmak için adımlar attığını ve bu durumun tespit edildiğini söyleyerek, "Spor etiğinin çiğnendiğini gördük. Bu olay, ahlaki değerlerin ihlal edilmesidir" değerlendirmesinde bulundu.

        Kulübün şimdiki başkanı Christian Perdrier, cezanın ardından yaptığı açıklamada, "Şok oldum, kulübümüz önceki başkanının eylemlerinden dolayı ceza aldı" diye konuştu.

        Nimes'in geçen sezon ligde oynadığı 7 maçın incelediği ve bunların arasında Bastia, Dijon, Caen ve Creteil takımlarıyla yaptığı maçlarda şikeye teşebbüsün tespit edildiği belirtildi. Conrad, Nimes ile Caen takımları arasında geçen sezon oynanan lig maçında şike yapıldığı şüphesiyle geçen yıl Kasım ayında tutuklanmıştı. Fransız temsilcisi, geçen sezonu 15. sırada tamamlayarak, ligde kalmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ