Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Aziz Yıldırım: "Şike yaptığımızı söylüyorsunuz da, Trabzonspor yapmamış mı?" - Fenerbahçe Haberleri

        HABER MERKEZİ / Sedef Şenkal DEMİR

        Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile birbirlerine karşı hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında açılan ve 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde birleştirilen hakaret davaları nedeniyle müşteki-sanık olarak ifade verdi.

        Hacıosmanoğlu'nun avukatının, şike konusunda Yıldırım hakkında bir mahkeme kararı olduğunu söylemesi üzerine Aziz Yıldırım, "Mahkeme devam ediyor. Beraat kararı verirse ne yapacaksınız? Şike yaptığımızı söylüyorsunuz da, Trabzonspor yapmamış mı? Siz hiç teşvik primi aldınız mı? Sizin başkana sordum da, cevap veremedi" dedi

        Aziz Yıldırım, 2013 yılının Haziran ve Temmuz aylarında, TRT Spor Kanalı'nda yayınlanan 'Basın Tribünü' adlı program ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, kendisi hakkında, "emek hırsızı, asker kaçağı ve Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım ceza alacak" şeklinde sözler sarf ettiği iddia edilen ve hakkında, ‘basın yoluyla hakaret' suçundan 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun yargılandığı davada, müşteki olarak yer aldı.

        Yıldırım, bu iddialara cevap olarak 22 Temmuz 2013 tarihinde Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi internet sitesinde, "bu zatın söylemleri" , "kısa süreli başkan" , "önce lafa bakıp sonra adama bakılması suretiyle değerlendirildiği için kayda değer bulunmamış" ve "polis fezlekesinin 301. Sahife ve devamında Trabzonspor yöneticileri hakkındaki eylemleri anlamadan konuşmak, cehaletten öte düpedüz kendi camiasına karşı yapılan sahtekarlıktır" şeklindeki açıklama nedeniyle 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ise sanık olarak ifade verdi.

        Anadolu Adalet Sarayı 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, müşteki-sanık Aziz Yıldırım ve avukatı ile İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'nun avukatı Köksal Kızıltaş katıldı.

        ŞAHSİ AÇIKLAMAM YOK

        Duruşmada ifade veren Aziz Yıldırım, "suçlamaları kabul etmiyorum. Diğer müşteki-sanık bizim hakkımızda şahsi olarak açıklama yapmıştır. Benim şahsi bir açıklamam olmayıp, iddianamedeki sözler kulübümüzün açıklamalarıdır. Bu açıklamalara katılıyorum. Ancak açıklamaların içeriğinde hakaret yoktur. Bu konuda soruşturma sırasında yaptığım savunmalarımı tekrar ediyorum. İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'ndan şikayetçiyim" dedi.

        ASKER KAÇAĞI SÖZÜ HAK ARAMA İÇİNDİR

        Hacıosmanoğlu'nun avukatı Köksal Kızıltaş ise, "Öncelikle kulüp adına diğer sanık Aziz Yıldırım'ın müvekkilime hakaret içeren açıklamayı yaptığını kabul ve zorunluluk vardır. Çünkü kulüpler, başkanlarının yönetiminde açıklama yaparlar. Müvekkilimin, Kayserispor Başkanına, 'seni gömecek yer bulamam' dediğine dair iddialar doğru değildir. Şike konusunda diğer sanık hakkında bir mahkeme kararı vardır. Müvekkilimin 'asker kaçağı' sözü hak arama mücadelesi içinde söylenmiştir. Yıldırım, daha önce çürük raporu alarak askere gitmemiştir. Buna rağmen cezaevinde tutuklu olduğu dönemde çıkan bedelli askerlik yasasından yararlanmıştır. Müvekkilim de bunu kastetmiştir. Karşı tarafın müvekkilimi şikayet etmesinin altında şike ile çalınan kupasının iadesi için yaptığı hak arama mücadelesini önlemeye yöneliktir. Şikayetçiyiz" dedi.

        YILDIRIM SİNİRLENDİ

        Bu sözlere sinirlenen Aziz Yıldırım, "Mahkeme devam ediyor. Beraat kararı verirse ne yapacaksınız? Şike yaptığımızı söylüyorsunuz da, Trabzonspor yapmamış mı? Siz hiç teşvik primi aldınız mı? Sizin başkana sordum da, cevap veremedi" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, o konunun bu davayla ilgili olmadığını söyleyerek tartışmayı bitirdi

        DAVA KARARA KALDI

        Duruşma, son savunmaların yapılması ve karar verilmek için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ