Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe, Artem Radchenko'yu idmana çıkardı - Fenerbahçe Haberleri

        Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren ve bir yandan da transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, son olarak Metalist Kharkiv'de forma giyen 20 yaşındaki Artem Radchenko'yu kadrosuna katabilir.

        Ukrayna basınında yer alan haberde, Metalist Kharkiv ile yollarını ayıran ve Hadjuk Split'e transfer olması beklenen Artem Radchenko, tercihini Fenerbahçe'den yana kullandı.

        İki gün önce sarı lacivertliler ile idmana çıkan genç yıldızın iki gol attığı ve performansıyla Fenerbahçeli antrenörleri tatmin ettiği ifade edildi.

        Radchenko'nun Fenerbahçe ile antrenmanlara devam edeceği ve sarı lacivertliler ile sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

        Asıl mevkisi sol kanat olan Radchenko, sağ kanat ve forvet arkasında da forma giyebiliyor.

        Öte yandan Radchenko'nun temsilcisi Doğan Ercan Radyospor'a verdiği röportajda genç oyuncunun Fenerbahçe antrenörleri tarafından İstanbul'a davet edildiğini söyledi

        İşte Doğan Ercan'ın açıklamaları;

        ''Artem'in Metalist Karkiv'le sözleşmesi bitti. Fenerbahçe'nin takibinde olan bir futbolcuydu. Videolarını izlediler, ama canlı olarak görmek istediler. Müjdat hoca (Yetkiner) davet etti. Geldi 3 gün antrenmanlara çıktı. Bir hazırlık maçında oynadı. Fenerbahçe 2-1 kazandı. Artem 2 gol attı. Yeni Zelenda'da yazın yapılacak U 21 Dünya Kupası'nda oynayacak. Zaten Ukrayna A Milli Takımı'nda da 3-4 maç oynadı. Ukrayna'nın yeni nesil futbolcuları arasında en iyisi. Ama Ukrayna'daki iç savaş nedeniyle ayrılmak zorunda kaldı. Aslında bir sorunu yoktu. Şimdi Ukrayna'ya döndü. Belki 3 ay geçici olarak bir takımda oynayacak. Kendisini isteyen çok sayıda takım var. Fenerbahçe'nin antrenörleri kendisini beğendi'' dedi.

        FENERBAHÇE'YE TRANSFER OLMAYI KİM İSTEMEZ Kİ

        Transfere Fenerbahçe'nin karar vereceğini belirten Doğan Ercan, ''Fenerbahçe'de oynamayı herkes ister Artem Radchenko da Fenerbahçe'de oynamayı istiyor. Fenerbahçe bir Avrupa kulübü. Serbest bir oyuncu, ama yetiştirme parası var. 600-700 bin euro kadar. Boyu 1.77. Sol kanatta oynuyor; ama orta sahada her yerde oynayabiliyor. Komple bir futbolcu'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ