Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'dan G.Saray'a gönderme - Galatasaray Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray deplasmanından 2-2'lik beraberlikle dönen İstanbul Başakşehir'de karşılaşma sonrası teknik direktör Abdullah Avcı kısa bir değerlendirme yaptı.

        Abdullah Avcı, iyi bir takım olduklarını ve Galatasaray'ı nasıl durduracaklarını bildiklerini söylerken, iyi bir oyun sergilediklerini ifade etti.

        Başarılı teknik adam, ''Maçın bugün planı şöyleydi. Galatasaray oyunun ilk 20 dakikalık bölmüne baskıyla başlayacaktı. Bunu biliyorduk. Bu baskıyı nasıl kıracağımız önemliydi. 20 dakikalık bölümde Galatasaray bundan önce yaptığı baskıları yapamadı. Golü yiyene kadar 3 tane pozisyonumuz var. Onlar da özellikle sağ taraftan geldi. Ama biz topu ne zaman yere indirdik, merkezden gittik, her zaman pozisyon bulduk. Bir takım hamleler yaptık, bundan sonra da golü bulduk. Oyunun ondan sonraki bölümünde maçı da kazanabileceğimiz pozisyonu yakaladık. Biz iyi bir takımız. Sahanın içerisinden dik bir şekilde çıktık. Oyuncularımı da Galatasaray'ı da tebrik ediyorum. Tekrar oyuna ortak olmamız son derece önemliydi. Ben maçtan önce oyuncularıma ''Onlar stresli, biz özgüvenliyiz'' dedim.'' diye konuştu.

        AVCI'DAN GALATASARAY'A GÖNDERME

        Abdullah Avcı, maçın son dakikalarında Galatasaraylı oyuncu Chedjou ile yardımcı antrenörü Erol Bulut arasında yaşanan ve sonrasında tünelde de devam eden gerginliğe değinirken, şunları söyledi:

        "Kameralar çekmiştir. Özellikle bu şekilde hiçbir zaman konuşmam ama büyük takımlara fazla dokunmayacaksın. Skor 2-0'dan 2-2'ye geldiğinde insanın canı yanabiliyor. Tartışmalar kısa sürdü ve tatlıya bağlandı. Tünelde de kısa süreli tartışmalar oldu. Ben, Abdurrahim Albayrak ve güvenlik araya girdi, yatıştırdık."

        Gerginliğin başlamasına neden olan topun kendi yedek kulübesinden neden sahaya atıldığı şeklinde yöneltilen bir soru üzerine Avcı, "Arkamdaydı. Böyle bir şey olduysa cevabını veririm. Ben fair-play'e dikkat eden, fair-play ödülü kazanmış biriyim. Sonrasında böyle bir tepki de olmamalı, soyunma odası yolunda böyle devam etmemeli. Yaşananlar oyuncular arasında klasik olan şeyler. Bunlar maç içinde de olabiliyor. Aslında olmaması gerekiyor" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ