Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Akhisarspor HTSPOR yazarı Bülent Yavuz, Kasımpaşa-Akhisar Belediyespor maçını yorumladı - Kasımpaşa Haberleri

        HTSPOR.COM / Bülent YAVUZ

        Maç 2-0 olunca Kasımpaşa maçı "nasılsa kazandım" havasına girdi. Akhisar, oyunun hiçbir bölümünde pes etmedi. Maçı devamlı kovaladı. Aslına bakarsanız Akhisar mağlup olsa haksızlık olurdu. Maçın berabere bitmesi her iki takım içinde adalet adına olması gerekendi.

        Sevgili Şota hocamız takım biraz kıpırdayınca maçı kazanırım stratejisini yaşıyor. Oysa 90 dakikalık bölümde rakip takımın neler yaptığını da görmek lazım. Büyük hocalık budur. Şota hocamız gerçekten çok centilmen, kibar ve bir o kadar da donanımlı. Takım da çok iyi. Ama bulunduğu yer bu kadronun karşılığı değil.

        Hakem Tolga Özkalfa ne etliye karıştı, ne de sütlüye. Birinci devre kartına hiç müracaat etmedi. Ama ikinci yarıda 7 tane kart çıkardı. Kabul edelim ki kritik hiçbir yanlış yok. Ama böyle centilmen geçen bir maçta kartların da az gösterilmesi gerekir. Hakem, oyunu kontrol ederek önleyici hakemlik yaparak kart sayısını engelleyebilirdi.

        Maçın sağında bakıyorum, solundan bakıyorum. Akılda ne kalmış Douglao-Alpaslan mücadelesinde Paşalılar penaltı bekledi, bence hiçbir şey yoktu. Hakem de devam dedi. Kırkıncı dakikada Douglao, Halil'i çekerek yere indirdi. Bu umut vaadeden bir ataktı, hakem faul verdi. Ancak sarı kartı es geçti. Hemen aynı dakikada Merter'in ceza alanı içerisinde Scarione'nin şutunda el-omuz karışımı müdahalede bulunan Akhisarlı oyuncuya penaltı olmazdı. Hakem de devam ettirdi.

        Gollerin 4'ü de temizdi, herhangi bir problem yoktu. 86. dakikada LuaLua'nın şutunda top Dvali'nin omzundan dönüyor. Burada da Akhisarlılar penaltı bekledi. Ama hakemin devam kararı doğruydu, penaltı yoktu.

        Bir not da Akhisar kalecisi için bu genç yaşta spor ahlakı açısından gerçekten örnek bir hareket yaptı. Hem de kritik yerde hakeme "Topla ben oynadım" dedi. Kasımpaşa taç atışı kullandı. Çok saf ve temiz bu oyuncuyu yürekten kutluyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ