Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Kayseri Erciyesspor Mehmet Özdilek: "Kayseri Erciyesspor bu sezon ligde kalacak" - Futbol Haberleri

        Spor Toto Süper Lig takımlarından Kayseri Erciyesspor Gençlerbirliği'ni yenerek rahat bir nefes almak istiyor. Galip gelerek rakip ile aralarındaki puan farkını düşürmek istediklerini belirten Teknik Direktör Mehmet Özdilek Erciyesspor düşecek gibi algı oluşturmanın doğru olmadığını ifade ederek: "Bu takım bu sezon ligde kalacak" dedi.

        Ligde kalma mücadelesi veren Kayseri Erciyesspor'da Gençlerbirliği maçı hazırlıkları sürüyor. Bu maç öncesi teknik direktör Mehmet Özdilek basın açıklaması yaptı. Hacı Boydak Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda Özdilek, rakibin kendilerinden 6 puan üstte olduğunu anımsatarak puan farkını galip gelerek kapatmak istediklerini söyledi. Geçen hafta lig lideri Galatasaray'a karşı kaybettiklerini belirten Özdilek, "Bu hafta kendi evimizde oynayacağız. Bakıldığı zaman 6 puan üstümüzde olan bir takıma karşı oynayacağız. Kazanıp bu farkı aşağı çekmek istiyoruz. Şartlar ne olursa olsun kazanmak zorundayız. Ancak final maçı değil. Ortada ciddi bir 36 puan var. Avantajlı duruma gelme adına içerdeki maçların kazanılması önemli." dedi.

        Gençlerbirliği maçında seyirciye çok fazla ihtiyaç duyacaklarını belirten Özdilek, herkesi bu maça beklediğini söyledi. Ligin boyu kısaldıkça her müsabaka ve her puanın çok önemli hale geldiğini vurgulayan Özdilek, "İçerde 7, dışarda 5 maçımız var. Avantajlı bir fiktürümüz var. Ama bunu sahada desteklemek lazım. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bulunduğumuz konum çok sağlıklı değil ama oyuncularıma güveniyorum. Yolumuza devam edeceğiz. Gençlerbirliği maçını kazandığımız zaman önümüze daha net bakacağız." diye konuştu.

        "BU TAKIM LİGDE KALACAK"

        Küme düşme riskiyle ilgili bir soruya da tecrübeli teknik adam, böyle bir algının doğru olmadığını vurguladı. Özdilek şunları söyledi: "Böyle bir düşünceye sahip değilim. Bunu 5 hafta sonra da böyle düşüneceğim. Uzun yıllardır ilk defa pozisyon icabı 10 takımın her şeyi yaşama ihtimali var. Süreç kolay değil. İlk yarı 14 puan almışsın. İkinci yarı daha zordur. Kalan maçlarımızın tamamını kazanma gücümüz var. Hiç altlara bakmadım ve bakmam da. Daha zor süreçleri çok yaşayan bir teknik ekibiz biz. Böyle bir algıyı düşünmek dahi felsefemizde yok. Bu takımın biraz daha yukarılarda olabileceğini söylüyorum. Ne zaman, 34. haftada. Önemli olan bu sezon ligde kalmak zaten. Fikstüre baktığımız zaman ciddi bir avantajımız var. Bu takım ligde kalacak."

        MAÇ CUMARTESİ SAAT 13.30'DA

        Kayseri Erciyesspor – Gençlerbirliği arasındaki maç cumartesi günü saat 13.30'da Kadir Has Stadyumu'nda oynanacak. Ev sahibi Erciyesspor'da cezası biten Edinho ve Gökhan forma giyebilecek. Sarı kart cezalısı Yasin ise takımını yalnız bırakacak. Gribal enfeksiyon geçiren ve bugün düz koşulara başlayan Royston Ricky Drente'nin ise oynayıp oynamayacağı maç günü belli olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ