Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Mahmut Uslu'nun 7 yıl hapsi istendi - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'ya Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe maçında yumruklu saldırıda bulunduğu iddia edilen Jerji Tarık Fıratlı'nın ''basit yaralama'', Uslu'nun da "hakaret" ve "tehdit" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

        Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki sanık Mahmut Uslu ile taraf avukatları katıldı.

        Duruşmada savunma yapan Uslu, Fenerbahçe Kulübü'nde genel sekreterlik yaptığını, olayın yaşandığı maçtan sonra karakola gidip şikayetçi olduğunu belirterek, ''İfadem alınırken affetmeyeceğimi bildirdim. Bana yumruk atmıştı. Jerfi Tarık Fıratlı'nın dedesini tanırım. Beyefendi bir adamdı hatta babasını da tanırım ve yaptığının cezasını çekmesi gerektiğini söyledim'' dedi.

        Müşteki sanık Fıratlı ise 50 metrekarelik bir alanda hakaret ve tehdit eylemlerini işlemesinin imkanı olmadığını ifade ederek, suçlamaları reddetti.

        Hakim Talip Ergül, dinlenmeyen tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkartılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

        İDDİANAMEDEN

        Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 5 Mayıs 2014'te Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe kadın basketbol müsabakasının oynandığı belirtildi.

        Mahmut Uslu'nun, müsabakanın devre arasında ihtiyaç gidermek amacıyla tribünden ayrılacağı sırada Galatasaraylı taraftarların saldırmaya başladığı ifade edilen iddianamede, Uslu'nun, polislerin saldırganları engellemek istedikleri esnada ismini sonradan öğrendiği Jerfi Tarık Fıratlı'nın kendisine yumruk attığı iddiasıyla şikayette bulunduğu anlatıldı.

        İddianamede, Fıratlı hakkında ''basit yaralama'' suçundan 2 yıldan 5 yıla, Uslu hakkında da ''hakaret'' ve ''tehdit'' suçlarından 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ