Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Hollanda-Türkiye maçı öncesi orta saha oyuncularımızın form durumu sevindiriyor - Futbol Haberleri

        HTSPOR / Cüneyt HAYDAROĞLU

        Türkiye’nin 28 Mart’ta Hollanda ile deplasmanda oynayacağı varolma maçı öncesinde merkez orta saha oyuncularının çokluğu ve hepsinin de şu an itibarıyla form tutması yüzleri güldürüyor... 2016 yılında Fransa’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’nda yer almak isteyen A Milliler, grup maçlarında şu ana kadar istediği sonuçları alamasa da Hollanda karşılaşmasıyla birlikte yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Kadro derinliği anlamında son derece verimli bir durumda olan Ay-Yıldızlı takımda en dikkat çekici mevkii ise orta saha...

        SELÇUK VE EMRE ZİRVEDE

        Öyle ki; son dönemde bu bölgede oynayan futbolculara baktığımız zaman hepsinin formaya yakın olduğu görülüyor. G.Saray’da Hamza Hamzaoğlu’nun gelişiyle birlikte eski günlerine dönen Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Fenerbahçe’nin kalbi Emre Belözoğlu, Mehmet Topal ile şu an sakat olmasına karşın Alper Potuk, Trabzonspor’u tek başına taşıyan Mehmet Ekici, Bursa’nın yükselen değeri Ozan Tufan ve son olarak Fatih Terim tarafından affedilen ayrıca Avrupa’nın dikkatini çeken Hakan Çalhanoğlu... İşte bu isimler şu anda kendi takımlarında zirve yapmış durumdalar. Oldukça bolluk yaşanan orta sahada teknik patron Fatih Terim’in nasıl bir tercih yapacağı merak ediliyor.

        KALEYE 3 ADAY

        Son oynanan Kazakistan maçı öncesinde taraftarların kendisine küfretmesi nedeniyle müsabakaya çıkmayan Volkan Demirel, Hollanda karşısında yine bir numaralı aday olarak gösteriliyor. Ancak deneyimli eldiven tercih edilmezse Beşiktaş’ın kalecisi Tolga Zengin ile İstanbul Başakşehir’in genç file bekçisi Volkan Babacan diğer adaylar olarak işaret ediliyor.

        TANDEMİ KİMLER OLUŞTURACAK?

        Defans bölgesinde tecrübeli isimlere sahip olan A Milli Takım’da bekte oynayan Gökhan Gönül ile Caner Erkin yerleri en sağlam oyuncular olarak ön plana çıkıyor. Ancak son maçlarda yapılan hatalara ve yenen gollere bakıldığında göbekte sorun olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Sakatlıktan yeni kurtulan Semih Kaya’nın yanı sıra Egemen Korkmaz, Ersan Gülüm, Serdar Aziz ve affedilen Ömer Toprak bu bölgede şans bulacak isimler olarak ön plana çıkıyor.

        KANATLAR UÇUŞA HAZIR

        Orta saha oyuncularının form anlamında tavan yapmasının yanı sıra kanatlarda müthiş durumda. Beşiktaş’ın fişeği Gökhan Töre, şu anda zirve yapmış durumda. Bursa’dan Volkan Şen ise her geçen gün yükselen grafiği ile Milli formaya göz kırpıyor. Gururumuz Arda Turan’ın da çok iyi durumda olması yüzleri güldürüyor. Kanatlarda alternatif isimler olarak da Olcay Şahan, Alper Potuk ve Tolgay Arslan gibi isimler öne çıkıyor.

        FORVETE DERİNLİK GEREK!

        Her mevkiide bolluk yaşayan A Milli Takım’ın belki de en kısıtlı bölgesi hem sayısal hem de verim anlamında forvet hattı. Fatih Hoca’nın elindeki en büyük koz son dönemde sakatlıklardan yakasını kurtaramayan Burak Yılmaz... Burak’ın yanı sıra yine G.Saray’dan Umut Bulut bu bölge için önemli bir alternatif... Mevlüt Erdinç ve Kasımpaşa’nın golcüsü Adem Büyük de kullanılabilecek isimler arasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ