Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Hollanda Hollanda Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Twente'nin 3 puanının silinmesine karar verildi - Futbol Haberleri

        Twente Kulübü'nden yapılan açıklamada, KNVB'nin, kulübün 2013-2014 sezonuna ilişkin muhasebesinde statla ilgili uygulanan amortisman yöntemi konusunda "hemfikir" olmadığı bildirildi. Daha önce Twente'ye uyarıda bulunan federasyonun, durumun düzeltilmemesi üzerine kulübe 3 puan silme cezası verdiği kaydedildi. Twente Kulübü cezaya itirazda bulunmayacağını açıkladı.

        Kulübün mali işlerden sorumlu yöneticisi Gerald van den Belt, mali durumunun düzeltilmesi için tasarruf yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, Twente'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

        Öte yandan tasarruf planları çerçevesinde Twente'nin kadın futbol takımının başka bir vakfa devri ve Hollanda İkinci Futbol Ligi'nde (Jupiler League) mücadele eden genç takımın gelecek sezon ligden çekilmesi planlanıyor.

        Söz konusu cezayla ilgili önceden bilgilendirildiklerini kaydeden teknik direktör Alfred Schreuder de kulübün mali durumunun zorluğundan haberdar olduklarını ifade etti. Alınan bu karardan sonra puanı 35'ten 32'ye inen Twente, 25. haftası geride kalan Eredivisie'de bir basamak gerileyerek 9'uncu sıraya düştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ